Болки в коляно и упражнения

ТД

11.05.13
21:48

Здравейте съфорумници. Нов съм в bb-team и бих искал да ми дадете вашия компетентен отговор. По принцип спортувам футбол 2-3 в седмицата и от есента започнаха леки болки в лявото коляно. Стана зима и спрях да спортувам и сега пролетта като играх няколко пъти след спортуването имам адската болка под капачката. Съответно ходих на ортопед който ми каза че ми износени хрущялите на ставите (синдром на Кларк ). Предписа ми глюкозамин сулфат прахчета и да не бягам поне 3 месеца...към юли ще ходя пак на преглед. Та въпроса ми е дали мога да спортувам без да натоварвам колената. По принцип съм с леко наднормено тегло и обичам да спортувам, но с това коляно единственото нещо което мога е да вървя. Ще съм ви много благодарен!!!

11.05.13
21:52

Вървенето съвсем не е единственото, което можеш да правиш - варианти много.
Освен глюкозамина, можеш да включиш МСМ, колаген и други подобни добавки, както и да съобразиш менюто си, добавяйки в него храни богати на силиций.

ТД

11.05.13
21:57

Благодарят ти за бързия отговор и за полезните съвети, но точно това питам какви са ми другите варианти да спортувам при болно коляно защото всичко е свързано с бягане или натоварване на колената.

11.05.13
22:01

Тъй като гледам че си от Варна, бих ти препоръчала да следиш тази тема , и да се включиш в тренировките, които са организирани от Вик . Мисля, че той няма да има нищо против да ти съдейства и да съобрази натоварването с болежките ти. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 11.05.13 22:08.

ТД

11.05.13
22:04

Благодаря ти много ще се свържа в най скоро време с този човек :)

11.05.13
22:36

Може да тренираш във фитнеса всичко освен краката. От седнало и легнало положение на тялото.

ТД

11.05.13
22:38

Колега не ходя на фитнес, предпочитам бягането и всякакъв вид спорт без да се бутам в зала. Преди да отида при ортопеда бягам за да отслабна, но сега дори и това не мога.

11.05.13
23:09

По принцип при такъв проблем не се ли препоръчва плуване, гимнастика, стречинг и разни леки натоварвания, дори и леко бягане. И като цяло повечко движение, но не и натоварване с килограми.
Или аз греша, ще се радвам за повечко информация.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1