Мерене на кръвно налягане без апарат

11.05.13
15:21

Здравейте,
знам, че има доста написано за кръвното налягане, но в никоя статия не успях да открия начин, по който да се измери кръвното налягане без апарат. Гледах насам-натам, видях на няколко места да се споменава за някакъв метод за измерване на кръвното с игла/пръстен и конец. Но за съжаление описанията бяха доста оскъдни и не успях да се справя.
Някой от форум да се е изпрявал срещу нещо подобно?

Темата беше редактирана от TheRunawy на 11.05.13 15:21.

11.05.13
23:12

Привет, мои познат твърдеше че може да измери кръвно по описания от теб начин с игла и линийка. Направихме експеримент, той мереше по неговия метод, аз с апарат (еталонен) и се оказа че измерванията му са ала-бала! Не разбрах защо нямаш апарат, ако е по финансови причини, мисля че стандартните апарати с маншон и манометър и слушалки разбира се, не са никак скъпи. И да ти кажа тези апарати си остават класика в жанра. В къщи имам и такъв, и електронен - купих от Лондон. Електронния се оказа доста добър, и при експериментите които си правих се оказа че показанията му са сходни с традиционния апарат. Но за съжаление, повечето електронни които се продават в бг са пълни боклуци, и не отчитат правилно.

12.05.13
16:41

Не живея в България и тук нещата стоят по различен начин, за това нямам апарат.

Carbohydrate

12.05.13
17:06

Това не е серьозно, защото ако сбъркаш, хапчетата за кръвно са толкова силни, че можеш да си докараш голям проблем. Пиша от опит. Купи си апарат, задължително!!!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.05.13 17:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1