Перфектното тегло

Здравейте! Тренирам от около 2 години, предимно вкъщи и по-рядко на фитнес и лостове. Много от съучениците ми казват,че трябва да се лиша от няколко килограма. Е, да, но не е толкова лесно. Висок съм 1.80, на 15 години и тежа около 83-84кг. Въпросът ми е как да сваля килограми без да има йо-йо ефект и да не загубя много ММ. Кардио правя 4-5 дни в седмицата, а с тежести тренирам 3 до 4 дни. Използвам методът Табата с въже за скачане вече няколко седмици. Храня се здравословно,не пия кола и други глупости, но килограмите са си същите. Ще съм благодарен, ако някой може да ми каже някой хранителен режим като НВД или нещо подобно.

12.05.13
14:05

Привет :) ..

Като за начало, да те попитам - пресметнал ли си си ОКБ (относителен калориен баланс) или инак казано - колко калории трябва да приемаш на ден?

Ако не си - направи го, тук, във форума има теми точно с такива формули за пресмятане. След като го направиш, за да смъкваш килограми ще трябва да си в дефицит на калориите ..тоест да приемаш по-малко от колкото е нужно (за да може да сваляш килограми,  ще извадиш 300-400 калории от ОКБ-то). Супер е, че се храниш и здравословно и си изключил от менюто си тестени храни, кола и etc. Предлагам ти също да запонеш да следиш и записваш макронутриентите, които приемаш (има хиляди апликаций за телефони, ако пък нямаш телефон става и в интернета) .. myfitnesspal, fatsecret и други. Това ще ти помогне да си следиш daily intake-а на протеин/въхлехидрат/мазнини - Общи калории (ще може да регулираш, ако си приел повече въхлехидрати примерно, да орежеш нещо от менюто си) Важното е да си приемаш нужните калории и макронутриенти. Просто е и е полезно.. Пример ти давам, аз съм 1,76, 81-2кг .. и аз сега свалям малко, приемам около 2,100kcal 180 протеин/180-190 въглехидрати/55-60 мазнини/, като се старая да си ги покривам всеки ден + кардио + фетбърнът (animal cuts съм си взел) и постоянство :)
Ако можеш вкарай кардио на празен стомах, сутрин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1