11.05.13
21:27
Здравейте всички! Нов съм във форума, но не и в спортуването за здраве. Малко инфо за мен - на 38, в момента около 95 кг, 173 см с проблеми в китките, ставите, краката ...
До преди около 2 години се движех в границите на 75-80 кг, но от август 2011 се поожених и ... резултата е 95 килограма.
През 2007 бях стигнал до 130 кг, но се взех в ръце и от март до май 2007, стигнах до 85, после паднах до 75. Имах и период в който бях 69-70, но беше свързан с много глад. Структурата ми е набита и имам тежък кокал и дори по-млад ми беше почти невъзможно да падна под 70. През периода 2007 - 2011 тренирах всеки ден, от 2008 карах колело по може би минимум 30 км на ден, стигал съм и до 100. Сега се радвам, ако покарам 20 минути.
Започнах диета т.е. опитах се да върна стария си хранителен режим - почти без хляб, съчетаване на храните т.е. нещо като разделното хранене. Бях спрял алкохола, сладкото газираното, дори и в момента почти не пия, много рядко, газирано. Но сладичкото ми е проблема, много харесвам. Макар че напоследък се ограничавам много и се опитвам да спортувам. Не ходя на фитнес, дори и преди не съм ходил, само от тренировки в къщи и на лостове. Правя основно коремни преси и лицеви опори в къщи, а като съм навън на площадката набирания и нещо от рода на кофички, макар че не е точно, защото няма успоредка. От около 2 месеца пия Л-карнитин, после преминах на един фатбърнър Stacker 2 Black Burn, имаше лека промяна в началото, но сега дори забелязвам, че качвам. Спирам колата и се качвам само на колело т.е. на ден ще въртя между 15 и 30 км. От къщи до работа е 8 км, понякога ходя от сутрин до обед на училище, уча западен език, и имам около 20 км отиване и връщане. Скоро може би ще започна работа през деня, а до там с коелело е 7-8 км. Няма да имам време да си ходя в къщи и от там на другата работа - 4 км и после в къщи - 8 км т.е. за деня около 20 км. Мога преди втората работа да удължавам километрите на 10 примерно.
Дайте ми съвет, каква диета да спазвам, какво да пия, за да смъкна за около 1-2 месеца 10-15-20 килца. Обезателно трябва да ги сваля, с жената ще правим тържество т.е. ще празнуваме сватбата със закъснение и се сещате, че трябва да съм супермен на вид поне. Готов съм на всякакви лишения и напъни, за да достигна желаното тегло. Инат съм и винаги постигам резултати, справки по-горе от 130 на 75 кг за няколко месеца. Имам и снимков материал за невярващите.
Благодаря предварително!
11.05.13
23:04
Eдва ли мога да ти помогна със съвет, но от това което прочетох виждам едно единствено нещо - грешна мотивация! Вместо да си си губил времето да изпишеш тоя ферман, можеше да го оползотвориш далеч по-рационално. Като например - да прочетеш темите, в които твоите въпроси са предъвквани до откат. Желая ти успех :)
12.05.13
15:38
Привет,
като начало те поздравявам, че си решил и имаш желание. Мога да споделя, как аз свалих около 25кг за близо 6 месеца (от 106 до 81) през 2007. Тогава изчетох доста статии и материали и стигнах до извода, че трябва кореенно да променя начина на мислене, а от там в последствие да се променят и храненето и всекидневното движение (не ми харесва да тренирам във фитнес зали - затова си осигурих всичко нужно вкъщи, за тичане - стадиона).
Та: Понеже бях изключително дебел (106кг на 183 см) започнах плахо, но упорито, със всякакво движение, за което имах възможност (сега нещата са доста различни :) ). Храната беше сведена до зеленчуци, малко плодове, пилешко месо, сирене, прясно и кисело мляко, малко сурови ядки и подобни - всичко в малки количества и през 2-3-4 часа. От тогава пия и много вода - никакви газирани напитки, алкохол спрях да пия в по-късен етап (изключвам чаша вино от време на време). Забравих, че съществуват хляб, тестени изделия, ориз, картофи, каквото и да е сладко (за мое щастие не обичам).
Програмата ти с колелото изглежда добре според мен, само да ти е здрав задника (моят не понася много вело-дейности), програми и т.н. за упражнения също не са задължителни. Важното е да си стриктен и упорит, и да не гладуваш - това смазва организма (има разни програми с плодове и чай през 2 часа, които може би действат, ако се приемат витамини и минерали като добавки).
Това е моето мнение и опит (накратко).
Успехи!