30.09.05
22:28
Здравейте ! Сега започвам във този форум да пиша за препоръки от по “възрастните” :lol:
Въпросът ми е следния , значи тренирах преди 2 години тенис на корт обаче спрях и за тези 2 години се обездвижих и сега не мога да тичам толкова бързо колкото преди и да бъда толкова издръжлив.Та искам да ви попитам за фитнес тренировки колко пъти седмично трябва да се праят какво да се вдига и какво не , какво да се взема за запазване и уголемяване на мусколите.Става въпрос за “заякване” на гърдите ръцете и краката
Здрасти добре дошъл в форума.
тренирай понеделник/сряда/ и петък по тази програма:
повдигане на щанга от лег 3х8
повдигане на дъмпел от полулег 3х8
набирания 3х8
гребане с дъмпел 3х8
раменни преси 3х8
сгъване с щанга от стоеж 3х8
френско разгъване 3х8
клек с щанга 3х8 :wink:
30.09.05
22:52
Аха и колко време трябва да тренирам на ден ? И какво разпределение можете да ми дадете за начало , примерно кои от тея да тренирам на ден и по колко часа да тренирам ?
Пич всичките тия упражнения ги тренираш в един денн.Тренировката трябва да трае около час и половина.
30.09.05
23:08
Аха ясно , добре :) А кога е препоръчително да се тренира , след 7 може ли защото тогава се връщам от школо и съм свободен ? И примерно първи трети и пети ден да почват не от понеделник от а от друг ден ? :roll:
30.09.05
23:11
Междудругото на 14-ти години съм и тея неща са добре за мене нали ?
Тренирал съм преди и съм горе долу заякнал тоест изглеждам все едно тренирам :roll:
[quote author=“northshore`”]Междудругото на 14-ти години съм и тея неща са добре за мене нали ?
Тренирал съм преди и съм горе долу заякнал тоест изглеждам все едно тренирам :roll:
Абе не е добре много на 14 може но с леки тежести не се насилвай с тежко
30.09.05
23:56
Ясно , а за програмата ? Примерно о утре да ми е първия ден може ли ? Или трябва точно от понеделник и така да се редува ? :roll:
и не съм тръгнал да се напрягам отначало защото знам че не е и полезно :) Докато свикне и заякне организма ще тичам на стадиона ни и ще хода на тренировки пак ще видиме ко ще излезе :)
Казаха ми също така трябвало да се взема протеини за заякване на мускулите.Казаха че това не е химия а просто като “витамин” за мускула ? Препоръчително ли е да го вземам (да си купувам) и ако да , преди тренировка ли да везмам ? Ако не , що ? :roll:
Още ти е много рано да започваш протеините, направи поне няколко месеца стаж в залата и чак тогава си може да ги започнеш :) .А колкото до това какъв протеин да пиеш има бая теми по този въпрос по добре ги погледни.
01.10.05
10:58
okay dude :)
за протеините можеш да исчакаш 7/8 месца защото ти е още рано :wink: ,а за тенировката я прави или сутрин на гладно или слетобяд към 4 часа :wink:
01.10.05
13:15
Окей , аз след малко отивам на фитнес :D