Херния, нужда от обяснение.

11.05.13
15:38

Здравейте, хора :).
Притеснявам се, че имам херния, ходих на няколко лекари, не можаха да установят какво ми е, но в момента чакам да ме пратят на по-специализиран, че да прецени какво ми има. Живея в Испания.
Играя футбол някъде от 12 години, 10 от които тренирам.
Чудя се ако е херния, при която червото попада надолу към тестисите, след лечение (ако е нужна операция) колко време е нужно за да мога да правя всичко на макс, както преди да ми се получи това нещо ? В смисъл, тичане, скоци, стрийт фитнес, спринтове, футболни упражнения, всичко.

11.05.13
16:54

Не съм лекар, но около 6 месеца.

11.05.13
17:32

Вярно ли ? Бях прочел някъде 4 седмици.

За 4 седмици може току-що да са ти махнали шевовете, ако те оперират. Поне няколко месеца няма да можеш да тренираш. Аз също съм опериран, но като малък.

11.05.13
17:39

Добре де, смятах, че са 1-2 месеца .. мале 6 месеца, не дай Боже да се случи на някой.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 11.05.13 17:39.

11.05.13
18:35

Аз се оперирах от херния и след 3 месеца си тренирах както преди!

11.05.13
18:39

Атака, малко повече позитивизъм внесе, пич.

11.05.13
18:54

Зависи от хернията.Принципно 4-5 месеца ти дават лекарите , и не е пропоръчително да се направиш на глух като ти обясняват това.Дори след като мине това време трябва да започнеш с по-леко и постепенно се възвръщаш.

11.05.13
18:55

Няма да се плашиш нищо сериозно не е хернията,на мен ми бяха казали че около година не трябва да пипам желязото,като попитах хирурга ми се изсмя и ми каза след 2-3 месеца прави каквото искаш :D

11.05.13
18:55

Май хернията не е толкова безобидна, колкото бях си помислил, изглежда ще трябва да се опирам на това да е нещо друго.

11.05.13
18:57

Попринцип самата представа, че човек има платно, нещо такова изкуствено в организма ми изглежда някак нестабилно.

11.05.13
19:00

Да,хернията излезе ли веднъж се маха само оперативно а и платното не се осеща ;)

11.05.13
19:00

И е супер стабилно!

11.05.13
19:02

Мерси, братленце, доста окуражителни думи :) !

11.05.13
21:03

Като се напънеш подува ли се като херния? http://www.bb-team.org/articles/4016_sportna-herniya

Мнението беше редактирано от Vladimir Petrov на 11.05.13 21:04.

11.05.13
21:46

Владимире, благодаря за въпроса и за инфото, което даде :).
Болките са ми много подобни на тези, които са описани, като симптоми в темата “спортна херния”.
И мен ме боли под пъпа и ташаците, обаче адукторите не мисля, че ме болят.
Обаче аз имам плочки, мисля, че корема ми е доста развит, дори може би ми е твърде напреднал в сравнение с повечето части на тялото, заедно с краката и те са много развити :). И се чудя дали това не ми стана от едно упражнение, “скок дъга” майче се казва, скачаш и във въздуха си разперваш ръцете и краката назад във въздуха, после при приземяване заставаш така клекнал. И после пак така. И се чудя дали тези извивки в кръста нещо .. а и правех много кормени, ходех да тичам, скачах .. майче пренатоварих кръста. Щото мене и кръста ме боли почти по цялата дължина. Като се опъна напред и ме боли. Ама отидох на лекар да ме прегледат и им казахме, че се съмняваме да не е пубис, тука в Испания така се казва, не знам дали в България това е същото, като “спортна херния” или друго заболяване ако знаете кажете ? И лекарят каза, че при пубис не болят ташаците.

11.05.13
23:02

При тези скокове може да си разтегнал или скъсал нещо.И как точно те белят ташаците ? Подути ли са или какво ?

12.05.13
01:29

В ташаците най-много ме боли, като тичам и в корема също. Не са подути ташаците. Болката в ташаците е нещо, като дърпане, понякога може би и нормална, не мога ад определя. Иначе кръста ме дразни често, като ходя например. Също ме боли корема и ташаците при резки бегови движения. Мисля, че в началото болката беше почти само в корема, после започна да се засилва и долу в топките.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 12.05.13 01:31.

12.05.13
08:31

Може да си разтегнал нещо с онези скачания.Върви при лекар и му кажи какви скокове си правил , може там да е причината.

12.05.13
15:21

Мерси за заинтересоваността “Пенев” и за съветите, подкрепата :). Сега чакам да звъннат да отида да ме прегледа уролог. То вече 3-4 месеца съм с тези болки.

12.05.13
15:37

Не се притеснявай, има и далеч по-сложни и страшни операции. Ще ти махнат конците на десетия ден след операцията (поне тук така се прави), трудното е първите 4-5 дни, докато преминат по-сериозните болки и докато ти махнат сондата и дренажа. Ще можеш да тренираш след 6 месеца.

12.05.13
16:16

Благодаря ти за инфото “Пчела”, значи ще се надявам да не е това заболяавне.

12.05.13
22:24

Аз лично съм опериран от херния преди 9 години.Помня почти всичко , болката се търпи и единственото ,което трябва да направиш докъто си в болницата  е да пуснеш газове - тогава мисля ,че всичко беше ок,защото когато аз лежах , хирурга каза , че това е добре щом съм пуснал газ..

13.05.13
02:37

След колко време можеше да правиш всичко, като натоварване. Все пак годините в които е излекувано заболяването имат значение, така предполагам.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 13.05.13 02:39.

13.05.13
09:36

Ами не помня колко точно , но мисля към 4-5 месеца(не съм 100% сигурен)..То зависи от хернията , а моята не беше от най-простите.

13.05.13
15:02

“Пенев”, ясно !!! Мерси за инфото, братле :) !

Между другото, хора, знаете ли дали има разлика между пубис и спортна херния ? Защото се обърках, въобще има ли такова заболяване в България с име пубис ? Или това е название на испански, което, когато се преведе в български означава друго ?

13.05.13
18:00

http://link.springer.com/article/10.1007/s10029-009-0610-2/fulltext.html

Ако не се лъжа Кака(футболист за милиони, носител на златна топка) имаше херния и точно това съсипа кариерата му. Година и половина мъки, като се има предвид специалистите, които са се занимавали с него. Относно операцията, лека/тежка всичко е строго индивидуално - вида херния, специалистите, възстановяването и т.н. Все пак говорим за операция т.е. всичко може да се обърка. Моето мнение е, че колкото по-бързо започнеш с физическата активност толкова по-добре.

13.05.13
21:06

Мале, миличкият Кака. Не го знаех това. Чудех се преди време, защо така си е понижил формата и не е титуляр в Реал Мадрид, а то ето защо, предполагам.

14.05.13
13:54

казано от Nownownow на 13.05.13, 21:06:

Мале, миличкият Кака. Не го знаех това. Чудех се преди време, защо така си е понижил формата и не е титуляр в Реал Мадрид, а то ето защо, предполагам.

Това повлия до известна степен на кариерата му .Реал е фул със звезди ,и когато той отсъстваше се наложиха другите като титуляри, не че преди това тои не седеше резерва.Мое мнение е , че трябваше да остане в Милан-истинска звезда беше , а и всички го обичаха , а сега търка скамейката.Това беше извън темата , но да той наистина имаше херния.

14.05.13
18:21

Предполагам, че съжалява, Кака. Но все пак е отишъл с някаква цел в Милан .. а и там първенството може би е най-силното в момента.
Имал е големи цели изглежда, момчето. Пари също взима повече, доколкото знам.

Абе .. кво да ви кажа, чакам да ми звъннат да ми кажат, когато ми е часа да отида на уролог да ме видят, надявам се той да може ад определи какво ми има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1