Ужасна болка в прасеца

13.05.13
12:14

Привет на всички.Имам голям проблем,във петък като правих крака тренирах прасеца малко повече от обикновено и от вчера имам УЖАСНИ болки и в двата.Отначало си мислех че е само треска но нещата загрубяха до толкова че не мога да си стъпя на краката в буквален смисъл, от 3 години стаж за първи път ми се случва подобно нещо.Давайте някакви съвети че ще се побъркам от болки :(
Благодаря предварително.

Този проблем е за лекар, не за форум.
Ако смяташ, че “болки в прасците” е достатъчно информация, за да ти се постави диагноза и да ти се назначи лечение - заблуждаваш се стабилно.

13.05.13
17:30

Съвета ми е да отидеш на лекар.Може би си скъсал мускул.

13.05.13
17:42

казано от El_tiggeraso на 13.05.13, 17:30:

Съвета ми е да отидеш на лекар.Може би си скъсал мускул.

Нищо не е скъсал, това да не е ластик да се къса ей така. Има ли оток? Най-вероятно е попрезорил ахилесите, а те бая болят действително. Почини си ден-два, ограничи движението, пий обезболяващи, ако действително са толкова силни болките, и ако не започнат да затихват, иди на лекар.

Мнението беше редактирано от Петър на 13.05.13 17:43.

13.05.13
18:38

Първо казах ,че не съм сигурен.Второ , какво като не е ластик,не може да се скъса ли?Едва ли си го изпитал на “гърба” си за да се изказваш така.Освен това не му казваш нищо ново,освен това което аз споделих.
Лично аз съм късал МУСКУЛНИ ВЛАКНА на глутеуса при тяга,така че знам какво говоря!

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 13.05.13 18:40.

13.05.13
20:00

Няма оток чувството е като обикновена мускулна треска но 5 пъти по силна

Щом като не ти се ходи на лекар - преустанови всякаква спортна активност за поне 3 седмици, намали до минимум и ходенето. С други думи - просто чакай да ти мине. Приемането на нестероидни противовъзпалителни ще маскира болката и няма да ти реши проблема. Тренировъчният ти стаж няма никакво значение. НИКОЙ не е в състояние да ти постави диагноза и да ти назначи лечение по това обяснение. Всъщност никой уважаващ себе си лекар няма да го направи чрез форум изобщо. Това ти го повтарям, пък краката са си лично твои. Аз за моите си се грижа.

Ама толкова ми е интересно когато някой започне да носи от 9 кладенеца вода, само и само да не се консултира със специалист. Ето това сме - чакаме да намерим (или да ни кажат) бабини лекарства в интернет и вярваме в тях като папуняци нецелунати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.13 22:01.

13.05.13
23:35

Няма нужда от критики не съм казал че няма да ходя да ме види доктор просто си мислех че някой друг може да е имал същия проблем и да е решил проблема без доктори

Критиката е за твое добро в случая.
Какъв проблем имаш? Можеш ли да дефинираш нещо повече от “болки в прасците”?

Дай да помислим... Какво всъщност те боли? Прасец? Знаеш ли колко неща могат да болят в тази зона? Кой от мускулите там? Къде по-точно? Или е ахилес? Разлика има, при това сериозна. Скъсване (частично?), разтежение или нещо друго? Пак има разлика. Ти НЕ знаеш каква е причината за болката при теб, а търсиш готово решение на чужд проблем. Не усещаш ли колко е абсурдно? Да продължа ли да задавам въпроси?

Приключвам участието си в темата. Защо ли се напъвам изобщо...
Всеки сам си носи кръста.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.05.13 00:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1