13.05.13
22:33
Ставане в 7 и 30 часа, чаша кафе. Около 10-15 грама сурови ядки. Към 12 . 00 часа 1 домат, 1 краставица, малко сирене и 1-2 лъжици зехтин. Към 15 и 30 - 16 часа 2 лъжици мед. В 19 и 30 часа 1 домат , 1 краставица, пресен лук, много малко сирене и кашкавал, малко пекани моркови и около 50 грама спанак с ориз, плюс 1 чаша бяло вино.
Май съм прекалила днес ?????
Като гледам, общата ти храна за деня се равнява на един нормален обяд да речем ... Напиши повече за себе си... мерки, цели :)
казано от Plamena Anastasova на 13.05.13, 22:33:
Май съм прекалила днес ?????
Сериозно ли мислиш така?
14.05.13
09:20
Увеличи си храната, че като нищо да влезеш в застой. Сложи си една хубава закуска. На обяд прибави пилешко или риба.
А медът, дето е към 15-16ч., в чай/кафе ли е сложен или ей така с лъжицата от буркана? Ако е второто, по-добре си хапни едни банан.
П.П. Стоя и се чудя как изглеждат 50гр ориз ...
14.05.13
09:25
казано от moon light на 13.05.13, 22:51:
Като гледам, общата ти храна за деня се равнява на един нормален обяд да речем ... Напиши повече за себе си... мерки, цели :)
По-скоро на част от обяд!
15.05.13
12:49
Здравейте, само да ви поясня :( за съжаление от това ядене за този ден бях качила близо 1 кг., сутринта бях подпухнала и подута, затова през целия ден изкарах на литър и половина фреш от грефрут и портокал и вечерта салата от домати, краставици с настърган кашкавал. Кажете ми къде бъркам, явно имам някакъв хормонален проблем. О и да не забравя вчера ходих да бягам. Днес сутринта бях свалила този 1 кг, който съм качила от храната , която според вас е половин обяд.
15.05.13
12:50
Забравих мерките. Висока 166 см., тегло в момента - 55 кг., желано тегло 51 кг.
Един килограм си качила от водата и това хранене през деня(ако беше така Колман да беше станал 500 кила), а си го качила само временно -смисъл не си го качила под форма на мазнини или мускули , а си го качила в стомаха.И не си го свалила този един килограм от това бягане (нямам си напредстава как става за 1 ден един килограм да свалиш), а си го свалила от малка и голяма нужда .Също храненето не ти е изобщо добро.С вода и треволяци много ясно , че ще се подуеш.
15.05.13
14:10
казано от Plamena Anastasova на 15.05.13, 12:49:
Здравейте, само да ви поясня :( за съжаление от това ядене за този ден бях качила близо 1 кг., сутринта бях подпухнала и подута, затова през целия ден изкарах на литър и половина фреш от грефрут и портокал и вечерта салата от домати, краставици с настърган кашкавал. Кажете ми къде бъркам, явно имам някакъв хормонален проблем. О и да не забравя вчера ходих да бягам. Днес сутринта бях свалила този 1 кг, който съм качила от храната , която според вас е половин обяд.
Имаш много погрешна представа за доста неща.
От това ядене няма начин да промениш теглото си в рамките на деня. От друга страна телесното тегло варира в денонощието в зависимост от доста фактори - ниво на хидратация, наличие на храна в храносмилателния тракт, посещения в тоалетната и други. Та този 1 kg разлика е всичко друго, само не и от храната. Да не забравяме и нормалната статистическа грешка, с което неизменно е свързана работата на всеки измервателен уред. От трета страна данните от кантара имат нищожна практическа стойност - при едно и също тегло ти можеш да изглеждаш коренно различно. Свалила си “проблемния” 1 kg под действието на факторите, които изброих току-що. Да наваксваш гладуването с още по-голям глад е безумие.
Къде бъркаш? Погрешен е подходът ти. Ти гладуваш, а това не е нито наложително, нито ефективно, нито пък минава без последствия за здравето. Храната ти е изключително малко като количество и крайно небалансирана. Имаш нужда от достатъчно храна, при това - качествена. Какво имам предвид - качествени източници на белтъчини, мазнини и контрол над въглехидратите. Ако наистина имаш хормонален проблем - честито, ти вече си започнала да плащаш цената за глада.
Ако си готова да промениш догмите в главата си и да забравиш предразсъдъците в мислите си - дай да говорим конкретно. Ако ще я караш така - отборът на BB-Team няма как да ти бъде полезен.
Кольо и останалите коментирали по тази тема са много прави. Трябва да се храниш често- през 2-3 часа, като всяко хранене съдържа качествен източник на белтъчини (месо, млечни продукти), умерено количество мазнини ( от зехтина в салатата например) и да контролираш виглехидратите- те са важни особено на закуска. Някои казват, че следобяд трябва да се изключат от менюто, но това не е задължително, ако са в умерени количества и от качествени източници (овесени ядки, пълнозърнест хляб, ориз, плодове и зеленчуци). Ако не ядеш редовно организмът ти ще премине в икономичен режим или така нареченият застой и ти ще спреш съвсем да сваляш килограми или ще ги сваляш, но тялото ти няма да изглежда добре поради липсата на поне малко мускулна маса, която е така важна за да може едно тяло да изглежда “стегнато”.
15.05.13
14:35
казано от Plamena Anastasova на 15.05.13, 12:49:
Вариациите около килограм не ги гледай. Плюс или минус килограм, та до два често е задръжка на течности. На един грам въглехидрат си задържаш 4гр вода (някъде го четох, нямам спомен къде). Но и да не е толкова точно в грамчетата - това си е факт. Нито си била качила килограм мазнини, нито си ги била свалила след това. Детоксикирала си и си изхвърлила водата от организма, нищо друго. При жените е и още по-специфично заради хормоналната картина подобна задръжка на течности, та големи разлики в кантара за време от 2 дни изобщо не ги отчитай. Мери се със сантиметър, кантара го навестявай веднъж в седмицата и ще ти е мирна главицата ;)
ПС: по-горе са споменали докато съм писала, извинявам се за спама в случая
Мнението беше редактирано от Шош на 15.05.13 14:35.
16.05.13
09:00
Благодаря ви, много са вми полезни съветите ви. Днес ще се опитам през 2-3 часа да хапвам по нещо здравословно. Само да попитам това че съм не консумирам месо според вас как ще ми се отрази? Т.е ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?
Няма да пълнееш, но докато отслабваш ще губиш и значително много мускулна маса и ще изглеждаш отпусната и неприятно кльощава :). Главната идея докато се горят мазнини е да запзиш максимално мускулите, които придават добрите очертания на тялото. А това става с качествени източници на белтъчини във всяко хранене, като не е абсолютно задълъжтелно това да е месо. Можеш да хапваш млечни продукти и яйца и не се вманиачавай в тези обезмаслени кисели млека. Все пак и не прекалявай с мазнините. Добър източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини е изварата :)
казано от Иво Савов на 16.05.13, 09:30:
Няма да пълнееш, но докато отслабваш ще губиш и значително много мускулна маса и ще изглеждаш отпусната и неприятно кльощава :).
Понякога си мисля, че няма да е лошо да има някаква цензура върху това, което се публикува във форума... :D
16.05.13
10:51
казано от Plamena Anastasova на 16.05.13, 09:00:
Благодаря ви, много са вми полезни съветите ви. Днес ще се опитам през 2-3 часа да хапвам по нещо здравословно. Само да попитам това че съм не консумирам месо според вас как ще ми се отрази? Т.е ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?
Няма да напълнееш.Нито ще си развисната и неприятно кльощава.Ако се получи такова нещо,няма да е от липсата на месо ;)
Хапвай яйца,примерно.Сиренце.
Протеин можеш да си вземеш и от много от растителните храни.
Моят съвет е да не караш само на трева и ако ядеш ядки,да не са по 15 гр на ден :)
Спортуваш ли ?
Може би не се изразих много правилно с “отпусната” и “неприятно кльощава” , но просто искам да кажа, че главната ти цел трябва да бъде да гориш повече мазнини, отколкото мускули, за да изглеждаш добре, което става с прием на белтъчини :)
Ще ми е интересно да чуя как точно се “горят” мускули или мазнини приоритетно.
Според това, което си налписал излиза, че яденето на белтъчини е гаранция за изграждане на мускулна маса, без оглед на тренировки?
Но като цяло, четейки и коментарите ти по други теми става ясно, че тепърва ти предстои да четеш и учиш. :)
Пак калорийни каламбури...пак мерки и теглилки и безумни съвети...
Как да не се объркват хората?!?!!??!
Днес свалих едно кило...добре, И?!?!? Утре ще го сваля...добре, И...?!?!?!
Не работи за толкова абсурдно краткотрайни цели, а се опитай да сглобиш нещо със срок, да го изпълняваш и известно време да не гледаш кантара през няколко часа!
16.05.13
14:27
казано от Маргарита Манева на 16.05.13, 09:40:
Понякога си мисля, че няма да е лошо да има някаква цензура върху това, което се публикува във форума... :D
И по мен редовно лазят такива “еретични” мисли... 8-)
Предполагам, че Иво Савов в своя отговор е имал предвид ето този въпрос:
казано от Plamena Anastasova на 16.05.13, 09:00:
...ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?
Ако яде само това и аз мисля, че резултатите няма да са много читави.
Този дневник идва малко екстремен на мен, та се оттеглям...
Маргарита, никъде не съм споменал, че яденето на белтъчини е гаранция за изграждане на мускулна маса, без оглед на тренировки. Даже съм категорично против това, защото самата тренировка стимулира растежът, а храта е материал. Искам да кажа, че с приема на белтъчини, ще намали загубата на мускули. Никъде не съм споменал за изграждане на мускулна маса. А и като гледам Пламена не тренира във фитнес зала, такаче въобще не става въпрос за покачване. Ако при консумацията само на ядки и зеленчуци не се губи мускулна маса се извинявам за грешката... :)
П.П. Аз само се опитвам да бъда полезен, като давам съвети и не претендирам, че всичко е правилно. Много добре знам, че имам още много да чета. Няма човек, който да знае всичко :)
Мнението беше редактирано от Иво на 16.05.13 16:50.