дневник първи ден

Темата е заключена.

13.05.13
22:33

Ставане в 7 и 30 часа, чаша кафе. Около 10-15 грама сурови ядки. Към 12 . 00 часа 1 домат, 1 краставица, малко сирене и 1-2 лъжици зехтин. Към 15 и 30 - 16 часа 2 лъжици мед. В 19 и 30 часа 1 домат , 1 краставица, пресен лук, много малко сирене и кашкавал, малко пекани моркови и около 50 грама спанак с ориз, плюс 1 чаша бяло вино.
Май съм прекалила днес ?????

13.05.13
22:51

Като гледам, общата ти храна за деня се равнява на един нормален обяд да речем ... Напиши повече за себе си... мерки, цели :)

13.05.13
22:55

казано от Plamena Anastasova на 13.05.13, 22:33:

Май съм прекалила днес ?????

Сериозно ли мислиш така?

Увеличи си храната, че като нищо да влезеш в застой. Сложи си една хубава закуска. На обяд прибави пилешко или риба.
А медът, дето е към 15-16ч., в чай/кафе ли е сложен или ей така с лъжицата от буркана? Ако е второто, по-добре си хапни едни банан.
П.П. Стоя и се чудя как изглеждат 50гр ориз ...

14.05.13
09:25

14.05.13
10:47

казано от moon light на 13.05.13, 22:51:

Като гледам, общата ти храна за деня се равнява на един нормален обяд да речем ... Напиши повече за себе си... мерки, цели :)

По-скоро на част от обяд!

14.05.13
14:26

Прекалила си с гладуването бих казъл.

15.05.13
12:49

Здравейте, само да ви поясня :( за съжаление от това ядене за този ден бях качила близо 1 кг., сутринта бях подпухнала и подута, затова през целия ден изкарах на литър и половина фреш от грефрут и портокал и вечерта салата от домати, краставици с настърган кашкавал. Кажете ми къде бъркам, явно имам някакъв хормонален проблем. О и да не забравя вчера ходих да бягам. Днес сутринта бях свалила този 1 кг, който съм качила от храната , която според вас е половин обяд.

15.05.13
12:50

Забравих мерките. Висока 166 см., тегло в момента - 55 кг., желано тегло 51 кг.

15.05.13
14:01

Един килограм си качила от водата и това хранене през деня(ако беше така Колман да беше станал 500 кила), а си го качила само временно -смисъл не си го качила под форма на мазнини или мускули , а си го качила в стомаха.И не си го свалила този един килограм от това бягане (нямам си напредстава как става за 1 ден един килограм да свалиш), а си го свалила от малка и голяма нужда .Също храненето не ти е изобщо добро.С вода и треволяци много ясно , че ще се подуеш.

казано от Plamena Anastasova на 15.05.13, 12:49:

Здравейте, само да ви поясня :( за съжаление от това ядене за този ден бях качила близо 1 кг., сутринта бях подпухнала и подута, затова през целия ден изкарах на литър и половина фреш от грефрут и портокал и вечерта салата от домати, краставици с настърган кашкавал. Кажете ми къде бъркам, явно имам някакъв хормонален проблем. О и да не забравя вчера ходих да бягам. Днес сутринта бях свалила този 1 кг, който съм качила от храната , която според вас е половин обяд.

Имаш много погрешна представа за доста неща.

От това ядене няма начин да промениш теглото си в рамките на деня. От друга страна телесното тегло варира в денонощието в зависимост от доста фактори - ниво на хидратация, наличие на храна в храносмилателния тракт, посещения в тоалетната и други. Та този 1 kg разлика е всичко друго, само не и от храната. Да не забравяме и нормалната статистическа грешка, с което неизменно е свързана работата на всеки измервателен уред. От трета страна данните от кантара имат нищожна практическа стойност - при едно и също тегло ти можеш да изглеждаш коренно различно. Свалила си “проблемния” 1 kg под действието на факторите, които изброих току-що. Да наваксваш гладуването с още по-голям глад е безумие.

Къде бъркаш? Погрешен е подходът ти. Ти гладуваш, а това не е нито наложително, нито ефективно, нито пък минава без последствия за здравето. Храната ти е изключително малко като количество и крайно небалансирана. Имаш нужда от достатъчно храна, при това - качествена. Какво имам предвид - качествени източници на белтъчини, мазнини и контрол над въглехидратите. Ако наистина имаш хормонален проблем - честито, ти вече си започнала да плащаш цената за глада.

Ако си готова да промениш догмите в главата си и да забравиш предразсъдъците в мислите си - дай да говорим конкретно. Ако ще я караш така - отборът на BB-Team няма как да ти бъде полезен.

15.05.13
14:23

Кольо и останалите коментирали по тази тема са много прави. Трябва да се храниш често- през 2-3 часа, като всяко хранене съдържа качествен източник на белтъчини (месо, млечни продукти), умерено количество мазнини ( от зехтина в салатата например) и да контролираш виглехидратите- те са важни особено на закуска. Някои казват, че следобяд трябва да се изключат от менюто, но това не е задължително, ако са в умерени количества и от качествени източници (овесени ядки, пълнозърнест хляб, ориз, плодове и зеленчуци). Ако не ядеш редовно организмът ти ще премине в икономичен режим или така нареченият застой и ти ще спреш съвсем да сваляш килограми или ще ги сваляш, но тялото ти няма да изглежда добре поради липсата на поне малко мускулна маса, която е така важна за да може едно тяло да изглежда “стегнато”.

ШО

15.05.13
14:35

казано от Plamena Anastasova на 15.05.13, 12:49:

Вариациите около килограм не ги гледай. Плюс или минус килограм, та до два често е задръжка на течности. На един грам въглехидрат си задържаш 4гр вода (някъде го четох, нямам спомен къде). Но и да не е толкова точно в грамчетата - това си е факт. Нито си била качила килограм мазнини, нито си ги била свалила след това. Детоксикирала си и си изхвърлила водата от организма, нищо друго. При жените е и още по-специфично заради хормоналната картина подобна задръжка на течности, та големи разлики в кантара за време от 2 дни изобщо не ги отчитай. Мери се със сантиметър, кантара го навестявай веднъж в седмицата и ще ти е мирна главицата ;)

ПС: по-горе са споменали докато съм писала, извинявам се за спама в случая

Мнението беше редактирано от Шош на 15.05.13 14:35.

16.05.13
09:00

Благодаря ви, много са вми полезни съветите ви. Днес ще се опитам през 2-3 часа да хапвам по нещо здравословно. Само да попитам това че съм не консумирам месо според вас как ще ми се отрази? Т.е ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?

16.05.13
09:30

Няма да пълнееш, но докато отслабваш ще губиш и значително много мускулна маса и ще изглеждаш отпусната и неприятно кльощава :). Главната идея докато се горят мазнини е да запзиш максимално мускулите, които придават добрите очертания на тялото. А това става с качествени източници на белтъчини във всяко хранене, като не е абсолютно задълъжтелно това да е месо. Можеш да хапваш млечни продукти и яйца и не се вманиачавай в тези обезмаслени кисели млека. Все пак и не прекалявай с мазнините. Добър източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини е изварата :)

16.05.13
09:40

казано от Иво Савов на 16.05.13, 09:30:

Няма да пълнееш, но докато отслабваш ще губиш и значително много мускулна маса и ще изглеждаш отпусната и неприятно кльощава :).

Понякога си мисля, че няма да е лошо да има някаква цензура върху това, което се публикува във форума... :D

16.05.13
09:48

Е какво толкова казах? :D

Т. Тодорова

16.05.13
10:51

казано от Plamena Anastasova на 16.05.13, 09:00:

Благодаря ви, много са вми полезни съветите ви. Днес ще се опитам през 2-3 часа да хапвам по нещо здравословно. Само да попитам това че съм не консумирам месо според вас как ще ми се отрази? Т.е ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?

Няма да напълнееш.Нито ще си развисната и неприятно кльощава.Ако се получи такова нещо,няма да е от липсата на месо ;)
Хапвай яйца,примерно.Сиренце.
Протеин можеш да си вземеш и от много от растителните храни.
Моят съвет е да не караш само на трева и ако ядеш ядки,да не са по 15 гр на ден :)
Спортуваш ли ?

16.05.13
13:37

Може би не се изразих много правилно с “отпусната” и “неприятно кльощава” , но просто искам да кажа, че главната ти цел трябва да бъде да гориш повече мазнини, отколкото мускули, за да изглеждаш добре, което става с прием на белтъчини :)

16.05.13
13:56

Ще ми е интересно да чуя как точно се “горят” мускули или мазнини приоритетно.
Според това, което си налписал излиза, че яденето на белтъчини е гаранция за изграждане на мускулна маса, без оглед на тренировки?
Но като цяло, четейки и коментарите ти по други теми става ясно, че тепърва ти предстои да четеш и учиш. :)

16.05.13
14:13

Пак калорийни каламбури...пак мерки и теглилки и безумни съвети...

Как да не се объркват хората?!?!!??!

Днес свалих едно кило...добре, И?!?!? Утре ще го сваля...добре, И...?!?!?!

Не работи за толкова абсурдно краткотрайни цели, а се опитай да сглобиш нещо със срок, да го изпълняваш и известно време да не гледаш кантара през няколко часа!

казано от Маргарита Манева на 16.05.13, 09:40:

Понякога си мисля, че няма да е лошо да има някаква цензура върху това, което се публикува във форума... :D

И по мен редовно лазят такива “еретични” мисли... 8-)

Предполагам, че Иво Савов в своя отговор е имал предвид ето този въпрос:

казано от Plamena Anastasova на 16.05.13, 09:00:

...ако консумирам само зеленчуци, плодове и ядки ще напълнея ли?

Ако яде само това и аз мисля, че резултатите няма да са много читави.

Този дневник идва малко екстремен на мен, та се оттеглям...

16.05.13
14:28

Дай ми паролата си Коленце...аз ще се оправя:))))

16.05.13
15:19

Маргарита, никъде не съм споменал, че яденето на белтъчини е гаранция за изграждане на мускулна маса, без оглед на тренировки. Даже съм категорично против това, защото самата тренировка стимулира растежът, а храта е материал. Искам да кажа, че с приема на белтъчини, ще намали загубата на мускули. Никъде не съм споменал за изграждане на мускулна маса. А и като гледам Пламена не тренира във фитнес зала, такаче въобще не става въпрос за покачване. Ако при консумацията само на ядки и зеленчуци не се губи мускулна маса се извинявам за грешката... :)

П.П. Аз само се опитвам да бъда полезен, като давам съвети и не претендирам, че всичко е правилно. Много добре знам, че имам още много да чета. Няма човек, който да знае всичко :)

Мнението беше редактирано от Иво на 16.05.13 16:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1