13.05.13
22:24
Здравейте :) По принцип водя много застоял живот и вече не мога да се гледам - напълнях с около5 кг. и ми се появи мнооогооо целулит. И реших, че ще направя нещо по въпроса .От 2 седмици съм спряла приема на сладко, тестено, газирано, алкохол и всичко подобно. И сега незнам какво мога и какво не мога да ям. Чета постоянно хранителни режими и диети и навсякъде различно пише. Започнах и да тренирам и тъй като нямам възможност да ходя на фитнес - правя упражнения вкъщи .
Правя това
и това
Правя ги по малко повече пъти, за да се натоваря повече :) Как ви се струват упражненията , има ли смисал от тях ? И какво мога да ям, когато не съм си вкъщи и не мога да си направя салата или да ям кисело мляко например (студентка съм и редовно ми се налага да стоя цял ден в университета и да се чудя какво да ям ). Благодаря :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.05.13 06:03.
Виждам само оправдания в този пост. Продължавай да намираш време да по прочиташ това онова относно хранителни режими и навици. Съвсем скоро ще може сама да селектираш ценната от не дотолкова обоснованата и смислена информация (от типа на японска диета, дюкяни и бананови чудеса...etc.). пс. Какво, като си по-цял ден в университета ? Не можеш да си сложиш две пакетчета сурови ядки и 2 моркова в раничката ти ли ?
Бъди активна, продължавай с това да избягваш или поне да не вкарваш системно в храненето си въпросните храни/напитки изброени в поста ти и хвърли едно око на дневниците на другите мацки във форума. Когато нещо конкретно те интересува ги питай - става ли , не става ли, ала не очаквай някой да се ентусиазира и да ти поднесе всичко наготово, защото надали ще е акуратно...тъй , като нещата са строго индивидуални, за всеки един от нас.
Поздрави
13.05.13
23:17
Не чакам нищо на готово :) Исках просто няколко идеи за това какво мога и какво не мога да ям, когато не съм вкъщи. И не се оправдавам - решила съм да се стегна и ще го постигна ( надявам се :D ) Исках мнение за упражненията , които правя и се надявам да го получа :)
Целулита само с храна няма да го оправиш, колкото и да е тъжно. И кремчетата по рекламите също няма да ти помогнат. Просто си прави масажи, спортувай (и двете са с цел да си ти се оправи кръвообращението), много вода и правилно хранене.
Много неща можеш да си носиш в уни-то, горе са ти предложили ядки и моркови, които май наистина са най-лесния вариант. Можеш и плод да носиш или от вас да си приготвиш нещо (яйца варени, пилешко някакво, дори и сандвич с пълнозърнест хляб не е толкова лош вариант). Има много готини кутии с капачета във всички домашни потреби, вземи си 2 по-малки примерно и си слагай нещо. В началото ще ти е малко странно (може би), защото всички ще те гледат странно, но да не ти пука. И ти на плажа ще ги гледаш така :D (sun)
Ако целиш само изчистване и намаляване на мастните депа, които при жените са най вече в горната част на краката наблегни на аеробните упражнения поне по 20 мин. на ден и ако е възможно 2 пъти на ден(зависи от тренинга ти). Ако упражненията са 40% от успеха то 60% е режима на хранене, така че отдели внимание на храненето.
Успех!
Мнението беше редактирано от Иван на 14.05.13 15:46.