и аз си имам дневник

Темата е заключена.
Прескочи до:

Храната ти е малко като количество и е лошо балансирана (ориентирана е до голяма степен към въглехидратите). Захарта и лошите храни са ти ежедневие (това е следствие от малкото количество на храната). Шоколадът изобщо не е изключение, до колкото виждам. Водата ти е малко. Нямаш ясна представа за нуждите на организма си.

Коригирай тези неща, ако искаш да се приближиш към целите си... :)

13.05.13
20:24

През деня най силна нужда от храна усещам по обед,и вечер след 17 часа през другото време дори и да не ям не ми прави впечатление.Също забелязах че въглехидратите ми са в повече и се опитвам да поправя това но ми е трудно.Не обичам особено месо ,наблягам на яйца но бурзо ми писват,бихте ли ми дали идеи за протеинови храни приготвени набурзо не изискващи особена подготовка.Водата също се опитвам да коригирам наливам се до колкото мога докарвам я най-много до 1.5 литра повече имам чувството че ако изпия ще експлоадирам
Добавям към днещното меню:
1 домат
1 варено яйце
Малко филе
няколко маслини
1 филия хляб вита
100гр ягоди

13.05.13
20:34

казано от Ivet Yordanova на 13.05.13, 20:24:

През деня най силна нужда от храна усещам по обед,и вечер след 17 часа през другото време дори и да не ям не ми прави впечатление.Също забелязах че въглехидратите ми са в повече и се опитвам да поправя това но ми е трудно.Не обичам особено месо ,наблягам на яйца но бурзо ми писват,бихте ли ми дали идеи за протеинови храни приготвени набурзо не изискващи особена подготовка.Водата също се опитвам да коригирам наливам се до колкото мога докарвам я най-много до 1.5 литра повече имам чувството че ако изпия ще експлоадирам
Добавям към днещното меню:
1 домат
1 варено яйце
Малко филе
няколко маслини
1 филия хляб вита
100гр ягоди

риба, морска храна
не местни
- без никаква обработка
тиквено семе
орехи
бразилки орехи
бадеми
и други ядки и семена
извара
сирена
кашкавал

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 13.05.13 20:36.

14.05.13
17:30

Днес започнах деня си така
-7:30 един банан
10:00 един морков
12:20 шопска салата+кюфте
15:00 шепа сурови ядки
за деня има 3 кафета,една енергийна напитка,един чай с мед и 1 л вода за сега
След малко отивам да покарам малко велоаргометър,мисля към 20 мин
смятам и коремни преси да правя,да видим какво ще се получи
Добавям още сирене,кашкавал,1 зелена чушка,1 яйце,1 филия хляб вита и един фреш от портокал

Мнението беше редактирано от Ivet Yordanova на 14.05.13 22:55.

14.05.13
20:21

Само да попитам, ти смяташ ли си по колко калории на ден приемаш? Знаеш ли реално колко трябва да приемаш? Понеже няколко пъти ти пишат, че храната ти е малко или е лоша, а ти не личи да променяш нещо.

14.05.13
22:54

Не смятам калориите защото така и не разбрах как се смятат,не смятам и грамажи зашото нямам теглилка.Храната ми е малко но не изпитвам нужда от повече,трябва да се тъпча зорлен за да я увелича и въпреки всичко не намалям на мазнини или поне така аз си мисля.Нямам реална представа от това което се случва с организма ми зашото разччитам само на огледалото а в него виждам все едно и сущо.Когато се меря със сантиметър обиколките са си едни и същи.Като се замисля какво ядох днес ....да малко е но пък е все чиста храна не мислите ли?Въпреки че е малко ми беше достатъчно за да ме задоволи.Когато ми се яде ям,когато не изпитвам глад не мога да се храня.

14.05.13
23:15

Хм. Ами, добре, преди време се опитах да обясня нещо подобно, но не ме разбраха съвсем. При случаи като теб, т.е не правиш някакъв контролиран глад, нямаш конкретна цел, която да постигнеш с глад, то трябва да ядеш. За да ти стига това, за да не сваляш, то организмът ти със сигурност е минал на икономичен режим, т.е нагодил се е към малкото калории и просто за него това вече е нормално, трябва един вид да ги намалиш още, но за да функционира всичко в теб както трябва, това е недопустимо. Стомаха ти просто е свит, свикнала си да не ядеш, а не че организма ти не би се чувствал по-добре с повечето храна.
Така, ти нямаш конкретен режим, затова просто като за начало смятай калории, не ги разглеждай толкова като съотношения на Б, В и М. Има много онлайн калкулатори, потърси в гугъл, принципно и тук на сайта има...и да, продължавай да гледаш да са от добри източници калориите. А за везничката- ами не са особено скъпи, но и като цяло аз се ориентирам добре и просто така. Примерно, ако си купиш кило домати, а вътре са 10 домата, то значи един е по около 100 грама. Същото важи с всички видове пакети, меса и прочие. На мен и това също ми помага за по-малките грамажи.
Успех :)

15.05.13
11:15

Благодаря за отговора,няма ли да започна да качвам ако увелича храната в интерес на истината нямам финансовата възможност да се храня напълно изчистено -гледам да спазвам принципи но не винаги успявам,та тази не до там изчестена храна която трябва да увелича не би ли ми донесла енергиен преразход  и от там и килиграми

15.05.13
13:36

казано от ivetass на 14.05.13, 20:21:

Само да попитам, ти смяташ ли си по колко калории на ден приемаш? Знаеш ли реално колко трябва да приемаш?

А ти наистина ли мислиш, че калориите са определящи за това дали храненето е оптимално?
Аз съм качвала с 1000 ккал/ден, и съм сваляла с 2500 ккал/ден. Въпроса е от какви източници идват тези калории...с което не искам да кажа че храненето на притежателката на дневника е добре, просто ми направи впечатление, че във всеки втори пост говориш за калории.

15.05.13
13:38

казано от ivetass на 14.05.13, 23:15:

организмът ти със сигурност е минал на икономичен режим, т.е нагодил се е към малкото калории и просто за него това вече е нормално,

С риск да те разочаровам (а и много от хората, които вярват в тази теза) - няма такъв режим. :) Има обаче хормонален дисбаланс и доминиращ естроген, благодарение на който колкото и малко да се храниш, отганизмът ти си поддържа килограмите, че и качва.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.13 13:39.

15.05.13
18:24

казано от Маргарита Манева на 15.05.13, 13:36:

Само да попитам, ти смяташ ли си по колко калории на ден приемаш? Знаеш ли реално колко трябва да приемаш?

А ти наистина ли мислиш, че калориите са определящи за това дали храненето е оптимално?
Аз съм качвала с 1000 ккал/ден, и съм сваляла с 2500 ккал/ден. Въпроса е от какви източници идват тези калории...с което не искам да кажа че храненето на притежателката на дневника е добре, просто ми направи впечатление, че във всеки втори пост говориш за калории.

Именно и ми е много смешно някой като ми каже аз ям само плодове и зеленчуци но не отслабвам, но забравя да спомене колежката ме черпи със солети, колегата ме черпи с два бонбона, а и един кроасан изядох... и после от плодове се пълнее...
Иве при теб ми прави впечатление, че ядеш доста често транс мазнини и никакви наситени или ненаситени (поли, моно).
Кроасани, бонбони, корабиики и тн. , а  трябва по-чиста храна.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 15.05.13 18:25.

15.05.13
23:17

Толкова ми е сложно всичко това с храната,ставам рано за работа и не ми се яде със самото ставане,после пък на работа няма от къде да си взема нещо по здравословно затова няблягам н аплодове и ядки,ня обяд да лапна някоя салата или кюфте и пак излиза че се храня НЕдобре....мноого сложно:)))с тренировките съм упорита но храната ми е супер проблем
Днес за закуска ядох 1 банан и 1 морков
в 10:00-50гр суров микс от ядки
13:00- 100гр киноа със сирене
16:00 100гр ягоди
вечеря-шопска салата
за деня:2 кафета и 1 фрапе

16.05.13
13:14

казано от Маргарита Манева на 15.05.13, 13:36:

За човек, който не може да се оправи кое, кога и как да яде, като за начало е добре да знае организма му колко би следвало да изгаря за ден. Идеята е, че ако тези неща се обясняват на човек, който все още не може да се справи добре с храненето и просто това е първоначално нужната информация. Не го пиша на хора, които си знаят какво правят, как да изразходват допълнително, от какво да го получат допълнителното и така. Има хора, които се заблуждават, че ядат много, други си мислят, че не са изяли нищо, но пък са изпили 5 чаши кола, примерно. Естествено има и индивидуални фактори.

казано от Маргарита Манева на 15.05.13, 13:38:

казано от ivetass на 14.05.13, 23:15:

организмът ти със сигурност е минал на икономичен режим, т.е нагодил се е към малкото калории и просто за него това вече е нормално,

С риск да те разочаровам (а и много от хората, които вярват в тази теза) - няма такъв режим. :) Има обаче хормонален дисбаланс и доминиращ естроген, благодарение на който колкото и малко да се храниш, отганизмът ти си поддържа килограмите, че и качва.

Нямам идея точно на какво се дължи и как реагира тялото, но пък от личен опит знам, че можеш с 500 калории да започнеш да се чувстваш сит, от чиста проба личен опит. Сега си мисля, че не бих могла да изкарам на толкова, но имаше време, когато няколко месеца успях всеки ден само на толкова да живея. Някъде другаде също съм го разказвала това.

Мнението беше редактирано от ivetass на 16.05.13 13:17.

16.05.13
14:00

казано от ivetass на 16.05.13, 13:14:

За човек, който не може да се оправи кое, кога и как да яде, като за начало е добре да знае организма му колко би следвало да изгаря за ден. Идеята е, че ако тези неща се обясняват на човек, който все още не може да се справи добре с храненето и просто това е първоначално нужната информация. Не го пиша на хора, които си знаят какво правят, как да изразходват допълнително, от какво да го получат допълнителното и така. Има хора, които се заблуждават, че ядат м ного, други си мислят, че не са изяли нищо, но пък са изпили 5 чаши кола, примерно. Естествено има и индивидуални фактори.

Не - на човек, който не може да се оправи кое, къде, по колко и защо, е по-добре да му се обясни кои храни е добре да избягва, кои да предпочита.

казано от ivetass на 16.05.13, 13:14:

Нямам идея точно на какво се дължи и как реагира тялото,

Аз пък имам идея, за това го написах.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1