със какво друго мога да ям мюслито ?
а ако от време на време хапвам въглехидрати-ориз ,картофи,макарони и т.н ...проблем ли е ?
09.05.13
20:12
Не ти ли е малко тази храна? Един банан,киселото мляко и мед - мен това ще ме държи сита към час,два.
09.05.13
20:16
Яж сутринта месо + ядки и забравяш за всички проблеми... Кви са тия кисели млека, мюслита и т,н. По-отвратителна храна няма...
ооо забравих да напиша вечерята ...варен картоф със малко сирене +2 филийки черен хляб със пастет :D
09.05.13
21:21
казано от loveless на 09.05.13, 20:06:
със какво друго мога да ям мюслито ?
а ако от време на време хапвам въглехидрати-ориз ,картофи,макарони и т.н ...проблем ли е ?
А ами може и с вода...
А защо непременно трябва да закусваш мюсли?
казано от Grey Knight на 09.05.13, 20:16:
Яж сутринта месо + ядки и забравяш за всички проблеми... Кви са тия кисели млека, мюслита и т,н. По-отвратителна храна няма...
За мюслито съм съгласен , но за млякото ми се струва , че не съм...(чак пък отвратително..)
До автора- с един варен картоф няма да стане.Това , че си в режим на сваляне не значи , че трябва да ядеш по 1 картоф и по 2-3 филии хляб на ден с 3 яйца и малко мюсли.Прочети малко из статиите и форумите на сайта , за да добиеш представа ,що годе кое как.
А ами може и с вода...
А защо непременно трябва да закусваш мюсли?
не съм много запозната с правилното хранене ... а за закуска винаги трябва да е нещо сладко или плод или нещо от тоя сорт пък и мюслито ми харесва , а за киселото мляко не го харесвам,но с вода не ми харесват как стават :)
и ще се разровя из сайта за да добия представа как трябва да се храня правилно и най-вече здравословно :)
Мнението беше редактирано от loveless на 10.05.13 00:56.
казано от loveless на 10.05.13, 00:55:
А ами може и с вода...
А защо непременно трябва да закусваш мюсли?не съм много запозната с правилното хранене ... а за закуска винаги трябва да е нещо сладко или плод или нещо от тоя сорт пък и мюслито ми харесва , а за киселото мляко не го харесвам,но с вода не ми харесват как стават :)
и ще се разровя из сайта за да добия представа как трябва да се храня правилно и най-вече здравословно :)
За закуска правилно - това са въглехидрати , а трябва да започнеш деня с въглехидрати , за да имаш енергия, но вместо сладко по-добре изяж 2 филии с мед и кисело мляко или някакви ядки.
закуска
едно парче кекс
обяд боб +2 филийки черен хляб + сирене
салата домат и и краставици
нови упражнения за корем -много изморяващи като за пръв път ;)
днес е имения ден на баща ми и нямам възможност да правя упражнения :( , но утре ще си наваксам ....
и с храната съм така ,но наблягам на салатите цял ден,тъй като месо не ям :D
оффф... днес му отпуснах края както се казва
хапнах малко сладко,газирано,бира оле мале ,никаква дисциплина
НО утре ще го карам на разтоварваш режим и повече тренировки :)
храна за днес :)
-две бисквитки
-една палачинка
-няколко ягоди
-салата домати и краставици
Храната продължава да не е добра (няколко пъти са ти го казали), нито откъм качество, нито откъм калории. Съветвам те да прочетеш собствения си дневник от началото, имаш достатъчно получени съвети. (F)
Мнението беше редактирано от ivetass на 14.05.13 20:26.
14.05.13
21:34
Здравей :)
Хвърли едно око на различните режими в сайта, разгледай няколко дневника на момичета, избрали режим, който ти допада най-много, изчисли си калорийния баланс, намали с 20-30%, състави си меню.. Всичко казано звучи сложно и бавно да се направи, но всъщност не е изпит по ядрена физика, иска първо малко четене. За да си състави човек адекватно меню според целите си трябва първо да се запозная с макронутриентите, съдържими в храните, да разбере как реагира тялото на тях. Няма точна формула от типа “яж за закуска мюсли, за вечеря салата, не яж картофи и т.н.”.. Всичко зависи от режима на хранене който ти си избрала.
Моят съвет е да четеш, ама наистина да прочетеш кое как се случва и защо, в сайта има страшно много информация, която ще ти бъде от полза! Не прилагай на практика съвети преди да си изчела на няколко места потвърждение на думите. Правилното хранене не е шега работа и объркването на организма заради “компетентни” съветници няма да доведе до нищо хубаво за здравето ти...
Усмивки, добро настроение и ще се справиш! :)
14.05.13
21:36
loveless, имаш ли нагласа да променяш нещо или да не се напъваме?
казано от loveless на 14.05.13, 17:10:
храна за днес :)
-две бисквитки
-една палачинка
-няколко ягоди
-салата домати и краставици
Аз съм привърженик на минималистичното хранене, но това твоето не е нито хранене, нито глад. Ако не ти се яде, направи си няколкодневен лечебен глад и продължи със подходящо захранване и балансирано хранене.
Ти от една страна подаваш на тялото си някакви хранителни вещества (с доста съмнително качество и основно захар), а от друга, те съвсем не са достатъчни за да се покрият елементарни нужди на организма.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 21:50.
Мерси много за съветите ,наистина днес ще го карам на глад ,пък от утре ще се постарая да се храня здравословно и балансирано :)
15.05.13
11:23
Това няма НИКАКЪВ смисъл, но... нека видим утре какво ще се случи...
655 + (9.6 X 57) + (1.8 X 170) - (4.7 X 20) =1414,2
1414,2 X 1,2 =1697,04 така ли е ,защото мисля че се обърках ... :(
казано от loveless на 15.05.13, 10:59:
Мерси много за съветите ,наистина днес ще го карам на глад ,пък от утре ще се постарая да се храня здравословно и балансирано :)
По начина, по който си го написала, разбирам че не си наясно нито с гладуването, нито с балансираното хранене, така че подкрепям Кольо в случая. :)
така е ,аз го написах още в началото :) съжалявам ,но никога не съм се хранила балансирано или правилно ...четях статии във сайта ,но не всичко разбирам и ми трябва време докато се науча
15.05.13
11:33
казано от loveless на 15.05.13, 11:28:
защо да няма смисъл ?
Защото няма да постигнеш нищо с това.
Което не е ясно - просто питай. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.13 11:34.
добре ако например за обяд ям две сварени яйца и картофена салата ,а за вечеря домати и краставици със малко сирене ?
15.05.13
11:39
Нека яйцата да са 3 или 4, направи си ги на омлет с малко масълце, ако имаш възможност. Картофената салата е ОК по принцип. За вечеря описаното от теб е само салатата, аз храна там не виждам.
15.05.13
11:45
казано от loveless на 15.05.13, 11:41:
ако добавя 1 купичка бял ориз за вечеря ?
Ако питаш мен - по-добре прибави едричка мръвка и голяма шепа сурови ядки. :)
15.05.13
12:10
ОК, но си измисли достатъчно белтъчини, не само салатка с въглехидрати...
10:00 ягоди
12:10 постен геврек
17:15 картофена салата
19:50 1 краставица
ако огладнея по после кисело мляко с 1л мед или малко ядки
16.05.13
20:03
Абре, жено...
Ама я продължавай така - като се споминеш - храната за мен ще е по-евтина! (sun)
16.05.13
20:31
Ке се споминеш, ма!
Иска да ти каже , че тялото ти ще се самоизяде и се разрушаваш от вътре навън. Прочетох ти първия пост и ми стана доста непреияно за теб .. заради един корем да не си позволяваш да идеш на плаж ?!?! Радвай се , че можеш да видиш и усетив какво е плажът / морето , защото има много хора , които са лишени от това удоволствие. С това хранене , стигащо за врабче , няма да нищо да постигнеш и коремът ще си остане колкото и да не ти се вярва. На 20 години си и животът е пред теб не се увличай толкова по перфектната визия набиваща ни се от всякакви списания , телевизия и т.н . Започни да се храниш правилно и резултатите ще дойдат !
Мнението беше редактирано от Стоян на 16.05.13 20:46.