13.05.13
19:32
Здравейте! Чета Ви от години,сайта е страхотен,хората,които пишете тук - също.Научих толкова много неща,но сега съм отново в процес на размисъл относно суплементите.Прочетох подобните теми и отново не достигнах до консенсус със себе си...
Та въпроса ми е: Какви добавки хранителни и спортни трябва и е желателно да взимам?
Момиче съм,20г,59кг,хранителни навици-вегетарианец(употребявам яйца и млечни продукти),тренирам-между 4-5 пъти седмично във фитнес зала,ако изпусна тренировка-правя упражнения вкъщи.
Употребявам мултивитаминни добавки,минерали,пектин...
Цел:отслабване,сваляне на мазнини,сила и цялостна кондиция на тялото.
Сега имам един списък с продукти,които обмислях да поръчам,но първо ако може да си изразите вашите мнения.
Благодаря ! :)
13.05.13
22:33
По-удобно ще е ако първо напишеш списъка с добавки, за да е някакъв ориентир, който ще провокира последващи коментари и/или съвети, от които ще си извадиш изводи.
Мнението беше редактирано от donsir на 13.05.13 22:45.
Тъй като имам да свалям мазнини - Л-карнитин,може би този: http://shop.bb-team.org/scitec-mega-carni-x?sku=1704
Чудя се също за някой фат бърнър...
Протеин-много важен суплемент при положение,че не ям месо,но не знам какъв и не знам да приемам ли дори...преди , след тренировка...
Мастни киселини-омега 3,6,9..не ям риба,не всеки ден употребявам храни,които ги съдържат..може би този продукт : http://shop.bb-team.org/now-foods-omega-3-6-9?sku=463
Витаминни и минерални добавки си поръчвам различни комбинирани формули,но ако сте доволни от някои или препоръчвате,кажете.
И също ако примерно се снабдя с тези добавки,някоя няма ли да се влияе от другата,например аз ще приемам омега-3,6,9,а в същото време и Л-карнитин,който ще ги транспортира до митохондриите за по-бързо тяхно изгаряне..
14.05.13
14:20
То по принцип добавки за сваляне и въобще темата не ми е ясна, но така и така вече писах, пък забравих да уточня .... нека който разбира се включи
Общо взето е добре, че не си се изгубила в необмятния асортимент от есктравагантни добавки.
Нямам представа дали ти е нужно да сваляш, но разбира се - тренировките и храненето са основата.
Л-карнитин бих заложил на НАУ, предполагам течните форми са по-изгодни в съотношение количество / цена.
За Фет бърнърите във форумния раздел с ревюта сигурно ще има предложения.
Протеин по принцип е най-добре да си набавяш от храната, все пак ако си решила да взимаш, казват, протеините на Синтракс са качествени и изгодни.
Мастни киселини - бих препоръчал само омега 3 рибено масло , ако консумираш достатъчно други масла в салати и т.н.
Витамини и минерали по отделно са по-добър вариант (примерно витамин Ц , магнезии и т.н. във комбинираните са малки дози, други се конкурират), но ако не ти се занимава направо си избери някоя по-лека формула от гамата на НАУ ( другите марки не ги знам, може и сред тях да има подходящи формули )
Л-карнитина не съм сигурен как точно действа, но тези добавки са достатъчно базови, за да не ги мислиш чак толкова и ги оставиш да те подпомагат докато наблягаш на тренировките.
Мнението беше редактирано от donsir на 14.05.13 14:23.
14.05.13
15:55
Ако искаш да изчистиш ти е нужна ротация на въглехидрати + суроватъчен протеин изолат, може да вкараш някой фет бърнър и ефектът няма да закъснее.
Привет, Джени! Кажи какъв процент BF си? Също така от колко време се занимаваш с тренировки? Кажи какви упражния правиш в съответните дни и също така напиши примерно дневното си меню.
П.П. Мултивитамините, минералите, и омега мастните киселини са винаги добре дошли на човек, дори и той да не се занимава с тренировки.
Ключът в успехите ти се крие в правилния хранителен режим, възстановяването и тренировките съответно.
“Хаповете” са последното нещо, за което трябва да те е грижа!
Успех!
14.05.13
19:47
Вземи си CLA. Също така приемай аминокиселини и витамини + минерали. Бягане на интервали. 10-15 сек спринт и преминаване към съвсем леко бягане,след което пак се повтаря и така до 10-15 мин........ два пъти в седмицата. Намали въглехидратите,но не се лишавай напълно от тях. За тестени и сладки забрави. Въглехидратите не ги консумирай в късните часове. Храни се много пъти на малки порции. Така ще ускориш метаболизма.
Мнението беше редактирано от Orlin Asenov на 14.05.13 19:50.
Висока съм 170см,BF-17%;
Хранителен режим(тъй като съм студентка,горе-долу всеки ден съм от сутрин до привечер в университета и храненето ми е много трудно,рядко имаме обедни почивки...не че се оправдавам,но по някой път просто няма как да ям...)
Закуска:Обикновено между 6.30-7.30ч. - Кисело мляко с овесени ядки,банан,ябълка,боровинки
Чай-без захар
9-10ч.-Яйце,ябълка
12ч.-ако имам обедна почивка и се прибирам вкъщи ям,иначе не,или отново ябълка или друг плод,просто няма как
Обяд:омлет-2 яйца,сирене,салата-моркови+краставици+зеле+малко зехтин
След обедната почивка до 16-17-18ч. нямам хранене,защото нямам почивки-но стига за ябълка,друг плод,ядки(обожавам ги,сурови разбира се)
18-19ч.Вечеря-Или отново яйца-варени/омлет/на фурна;супа(спанак с ориз);леща;картофи(рядко ям);....
-таратор 300мл/салата
През следващите часове до лягането си похапвам ядки или ябълки(отново),моркови
Пия много вода,ябълките ги ям почти постоянно,без тях не мога.
Приемам витамини,пектин....
Ежедневието ми е много натоварено и се старая да успявам да ям,в университета има няколко кафета и магазин,в които се сещате какво продават,нищо подходящо.Плодовете и ядките са задължително присъстващи в моята чанта.
Зеленчукови салати обожавам,постоянно ям моркови,краставици,зеле,ряпа,цвекло...т.н. правя си различни комбинации.
Фрешове пия.
*газирани напитки,сладко,хляб-не употребявам....
Тренировки
4-5 пъти седмично в зала
1 ден
10-15мин пътека-бързо ходене с макс.наклон
Загрявка
Бицесово сгъване с дъмбели-3Х15 - 2кг.
Концентрирано бицепсово сгъване - 3Х15 - 2кг.
Бицепсово сгъване на долен скрипец - 3Х15 15кг.
Бицепсово сгъване с лост - 3Х15 8кг.
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел ( над глава) - 3Х15 2кг.
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3Х15 - 15кг.
Извивки в страни - 3Х15 - 10 кг.
Коремни преси 3Х20
Вертикално повдигане на краката от стенд 3Х15(10)
Пътека-отново същото/или кростренажор
2 ден
Пътека
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 3Х15 - 2кг
Повдигане на ръцете встрани с дъмбели 3Х15 - 2кг
Повдигане на ръцете напред с крив лост 3Х15
Избутване на дъмбели от наклонен лег 3Х15 - 2кг
Избутване на машина за гръдни мускули 3Х15 5кг
Пек дек 3Х15 15кг
Флайс с дъмбели 3Х15 2кг
Придърпване на вертикален скрипец с тесен обхват 3Х15 20кг
Придърпване на долен скрипец 3Х15 20кг
Коремни преси 3Х20
3 ден
Пътека/кростренажор
Мъртва тяга с дъмбели - 3Х15 5кг
Бедрено разгъване 3Х15 20кг
Бедрено сгъване 3Х15 20кг
Затваряне на бедра с аддуктор машина 3Х15 20кг
Разтваряне на бедра с абдуктор машина 3Х15 20кг
Плие 3Х15 5кг
Напади с дъмбели 3х15
Напади на пейка 3Х15
Коремни преси 3Х20
Общо взето е това,въртя дните,може да съм забравила някое друго упражнение,това сериозно трениране го правя 2-ри месец,като преди него имам застой също от 2-месеца,в които не съм тренирала.
21.05.13
15:13
Ако си решила да изгаряш подкожни мазнини и имаш желание да приемаш суплемент за тази цел,може да комбинираш Л карнитин с някой фет бърнър. Е, разбира се спазвай и добър хранителен режим за тази цел. Незнам към кой си се ориентирала - ВМД - НВД.
Мнението беше редактирано от Orlin Asenov на 21.05.13 15:14.