хранителни добавки за покачване на мускулната маса

20.12.12
19:04

Здравейте, нов съм във форума. Тренирам от 2 години и половина фитнес и съм 1.80см и тежа 68-69кг на 18години. В  момента взимам глутамин и протеин гейнер и искам да попитам какъв суплемент  да добавя за по-бързо качване на мускулна маса, (освен, че ям по 4-5 пъти на ден и блъскам яко във фитнеса) искам да достигна 75-80кг

Извинявам се ако съм объркал раздела !
Благодаря за отделеното време ! ;)

Темата беше редактирана от gatev _ на 20.12.12 19:58.

Суплементираш предостатъчно, според описаното от теб.

20.12.12
23:21

Може да добавиш някоя форма на креатина. Аз лично съм за монохидрата! Приема му може да е доста относителен, но до 10 грама на ден ще са ти предоволни. За всеки случай може да провериш състава на гейнъра дали няма активни съставки от типа на креатина. Преди всичко се въоръжи с търпение, няма суплемент, който да ти гарантира “бързо” качване на маса. В бодибилдинга, макар и само за кеф се иска време и постоянство, но щом тренираш от 2 години трябва да си съвсем наясно с това. Добавките преди всичко са там за да ударят едно рамо във възстановяването ти.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 20.12.12 23:25.

20.12.12
23:30

да, наясно съм че нищо хубаво нестава бързо. Имах предвид ако примерно взимам нещо от сорта на креатин ще има по-добър ефект? до сега не съм използвал креатин

Мнението беше редактирано от gatev _ на 20.12.12 23:31.

20.12.12
23:33

Замени глутамина и протеина за креатин монохидрат и бета-аланин

21.12.12
12:08

с креатин монохидрат няма ли да стана целия вода и примерно след месец употреба реша да го спра това значи ли, че после всичко ще отиде на вятъра и ще го изпикая ? И после да трябва да започвам всичко на ново ?

Мнението беше редактирано от gatev _ на 21.12.12 12:09.

Аз при прием от по 10 грама на ден в продължение на 4 месеца не съм усетил никакво задържане на вода. Не го пия вече 2 седмици и спад в силата не наблюдавам. Нито в количеството мускулна маса. Монохидратът е една от малкото добавки, които наистина работи. Давай смело. :)

21.12.12
12:47

ок, благодаря за информацията :) ! и само да попитам можеш ли да ми кажеш как да го комбинирам креатина с бета-аланина, и да започвам

21.12.12
12:59

Противно на по-горните мнения,искам да те попитам защо просто не се храниш по-стабилно ,вместо да пиеш 3-4 вида добавки?

Мнението беше редактирано от Гената на 21.12.12 13:00.

21.12.12
15:57

казано от gatev _ на 20.12.12, 19:04:

Здравейте, нов съм във форума. Тренирам от 2 години и половина фитнес и съм 1.80см и тежа 68-69кг на 18години.

Извинявам се ако съм объркал раздела !

Щом за две години и половина фитнес тежиш 68-69 кила, значи много яко си объркал нещата откъм хранене и последното от което имаш нужда са добавки, особено пък креатин. Креатина дава сила и експлозивност и като резултат от по-големите тежести се очаква по-усилен растеж. Това обаче няма как да се случи при неправилно хранене, което очевидно, без да е нужно да питам, е налице при тебе. Така че и да вземеш моно и да не вземеш все тая. Моя отговор на въпроса какъв суплемент да си вземеш е вземи си храна.
И да, объркал си раздела. Правилния раздел за тебе, но за четене, а не за писане е този.

казано от gatev _ на 21.12.12, 12:47:

ок, благодаря за информацията :) ! и само да попитам можеш ли да ми кажеш как да го комбинирам креатина с бета-аланина, и да започвам

Има няколко протокола относно приема на бета-аланин. Някои препоръчват 2 грама х 3 пъти дневно, някои интра-трейн по 5-8 грама, други преди тренировка. Аз съм пил интра-трейн и преди тренировка. Преди тренировка го усетих по-добре.

15.05.13
10:22

Здравейте, нов съм във форума. И съм 1 и 73 съм 69 килограма тренирам от 3 месеца вземам само мас гейнер от около месец  , дайте някакви съвети как да покача маса , препоръчаха ми креатин + аргинин ,някой да сподели ще има ли ефект или не ?
Извинявам се ако съм объркал темата да си поставя въпроса !
Благодаря предварително , че ще ми отделите време и ще ми отговорите !

15.05.13
12:04

казано от Иван Минчев на 15.05.13, 10:22:

Здравейте, нов съм във форума. И съм 1 и 73 съм 69 килограма тренирам от 3 месеца вземам само мас гейнер от около месец  , дайте някакви съвети как да покача маса , препоръчаха ми креатин + аргинин ,някой да сподели ще има ли ефект или не ?
Извинявам се ако съм объркал темата да си поставя въпроса !
Благодаря предварително , че ще ми отделите време и ще ми отговорите !

Браво ! Както казват “маса” се качва на маса, т.е. с яко хапване. Наблягаш на месо, яйца, извара, ориз, картофи и ядки. Иначе с 1 креатин монохидрат и бца ще ти се отразят добре. Има много фирми поразгледай ги и според парите, които можеш да заделиш ще те посъветваме нещо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1