Моля ви за помощ - режимът ми има ли нужда от корекции?

15.05.13
11:08

Здравейте,
Казвам се Деси, на 15 години и съм от гр. Варна. Висока съм 174 см. и тежа почти 62 кг.
Всеки ден тренирам на кростренажора по 30 мин. и правя 300 коремни преси. Целта ми е да стигна до 56 кг.
До преди скоро бях 60 кг., но качих почти 2 кг., заради Великден........
По принцип, когато имам физическо бягам през целия час. Искам да ви помоля за някакъв хранителен режим, който ще ми помогне да достигна целта си до края на юни - най - късно. :))) Много обичам зеленчуци и ако може да бъдат включени в режима.. :33
Менюто ми иначе е:
Закуска: 1 грейпфрут
1 час след закуската - 30 мин. кростренажор, 300 коремни преси и понякога клякане...
1 час след тренировката идва ред и на 2рата ми закуска: 1 домат, 1/2 краставица, малко настъргано сирене и 2 яйчени белтъка
Обяд: 1 домат, 1/2 краставица
След обедна закуска: 1/2 краставица или някакъв плод
Вечеря: 1 домат, 1/2 краставица, малко сирене( може и без него )
Включвам и телешка пастърма, но или на обяд или за вечеря... Понякога включвам ориз, много обичам да похапвам мюсли :33
Има една “Здравословна чаша” става много хубаво като я смеся с Верея 0,1 % ... Това е горе долу, което си позволявам... Лошото е, че понякога се изкушавам със сладолед ;х .. Олио не използвам ( само да добавя ) ..
Въпросите ми са:
Кой е подходящия хранителен режим за мен?
Има ли нужда от корекции в тренировките ми?
Да спирам ли фет бърнърите? ( забравих да спомена, че използвам )
Мога ли да си позволявам неща като пълнени пиперки с ориз и сирене, мусака и т.н. ?
Мисля, че това е всичко. Благодаря предварително! :)

Задължително промени храненето! Това е безумие! Това е безсмислен, нездравословен и неефективен ГЛАД!

казано от Десислава Зафирова на 15.05.13, 11:08:

Кой е подходящия хранителен режим за мен?

Балансирано хранене с качествена храна.

Има ли нужда от корекции в тренировките ми?

Да, със сигурност. Не се налага нито да тренираш всеки ден, нито да правиш толкова коремни преси - с тях няма да промениш нищо.

Да спирам ли фет бърнърите?

Тук гадатели няма. Как да знаем какви продукти приемаш?
И да, спирай ги. При това хранене няма смисъл от добавки.

Мога ли да си позволявам неща като пълнени пиперки с ориз и сирене, мусака и т.н. ?

Да.

P.S. Започвай да четеш сайта и форума.
Забрави за поставените срокове.
(защо чак сега се сети, че има нещо след един месец - не знам)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.13 11:25.

15.05.13
11:23

Какво да променя в дневното си меню? И ще успея ли до края на юни?

Мнението беше редактирано от LqLqLq на 15.05.13 11:35.

Първо - яж храна, а не само талаш - месо, яйца, млечни продукти, сурови ядки, сметана, маслини и зехтин, тахан (списъкът е твърде дълъг). Забрави за обезмаслените продукти. Салатите, с които мислиш да се изхранваш, продължавай да ги хапваш, но не ги слагай в сметките на храната.

Изобщо не мисли за кога ще стане.
Играеш си със здравето си в момента, мислейки за някаква глупост в края на юни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.13 11:36.

15.05.13
11:37

Иначе пия поне по 2 л. вода на ден. А и още един въпрос какво да ям преди и след тренировка, за да имат по - голям ефект тренировките?

Можеш спокойно да тренираш и на гладно.
След тренировка - качествена храна, съдържаща белтъчини, подходящи въглехидрати и полезни мазнини.

15.05.13
11:45

казано от Десислава Зафирова на 15.05.13, 11:37:

Иначе пия поне по 2 л. вода на ден. А и още един въпрос какво да ям преди и след тренировка, за да имат по - голям ефект тренировките?

Ефектът от тренировките се осъществява вечер , когато спиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1