Покачване или отслабване

13.05.13
14:50

Съдейки по акаунта ми, ще разберете, че съм нов, както и не съм много на години, затова ме извинете, че искам малко повече обяснение. Проучил съм, колкото съм можал. Та въпроса ми е, момче съм на 14 години. Висок съм 171 см, и тежа 54 кила. Винаги съм се помнел, като слаб, но като някои тийнейджъри, спрях да спортувам и постепенно ми излязоха подкожни мазнини. Корем, паласки и т.н. Наедрял съм като цяло, само към корема, иначе тялото си ми е слабо. Започнах да ходя на фитнес и съм се ограничил с храненето, защото си позволявах да ям някои работи. Но въпроса ми е в момента, да започна да чистя с кардио, и режим за отслабване или повече силови тренировки и режим за покачване на мускулна маса. Въпроса ми е, възможно ли е да кача мускулна маса, да укрепя тялото си, и да изчистя корем и паласки. Или да го направя едновременно? Искам съвет, затова какво да направя. Изчислих си мазнините, около 14%. Ще се радвам, ако ме посъветвате какво да направя.

Благодаря,
предварително.

13.05.13
15:39

ами по-добре качвай маса, а в почивните дни прави кардио

13.05.13
19:11

Само на 14 години си и в момента тялото ти още се развива. Така че не мисля, че за теб ще е удачно да правиш някакъв стриктен хранителен режим. Просто както каза ти си се поотпуснал. Просто гледай да ограничаваш вредните храни като мазните банички, вафлите и газираните напитки.
Спортувай си за здраве, ако ще ходиш на фитнес то прави леки кръгови тренировки. Консултирай се и с инструктор, защото на тези години едвали ги разбираш повечето неща и може да не правиш нещата като хората (в най- лошият случай можеш да си навредиш).
Бягай си, играй повече на топка с приятели- като цяло повечко движение за да ги изгориш мазнините.
И като цяло не се затормозявай много с разни диети и тежки тренировки.

13.05.13
22:08

Много си прав, че съм още в крехка възраст и да мисля за стриктен режим, но смятам да почна, все пак да набавям повече протеин в храненето си, защото съм слаб като фигура, ще изгоря мазнините, но искам да попитам дали ще е добре да започна да се опитвам да покача мускулна маса. Колкото до инструктор, не мога да си позволя от финансова гледна точка, но гледам видеата за упражненията има хора във фитнеса, които ми показват, за да не направя някоя контузия. Мисля, че е рано, още да се занимавам със свободни тежести, като ( клекове, вдигане на щанга от лег и т.н. ) Ще правя само кръгови тренировки.

15.05.13
20:06

Да набавяш повече протеин в храненето си ще ти е от полза да. Както споменаха по-горе не се затормозявай с разни диети все още.Независимо от това обаче, няма да е зле да наблегнеш на месо, риба, млечни продукти,овесени ядки, ориз,картофи и задължително плодове и зеленчуци. Хапвай си нормално, тренирай леко и виж след няколко месеца какъв ще бъде резултатът ти. Успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1