14.05.13
23:24
Здравейте!
Темата беше редактирана от Мира на 14.06.13 08:35.
Днес се храних по следния начин:
З:Половин кофичка кис. мл. 3,6%, 3 супени лъжици смляно ленено семе, 1 табл. рибено масло от 500 мг.
МХ: 1 ябълка (около 250 гр.), 1 супена лъжица извара
О: 3 цели варени яйца “М”, салата (1 домат, зехтин, оцет, сол),1 табл. рибено масло от 500 мг.
МХ: 10 сурови бадема, половин краставица, 1 табл. рибено масло от 500 мг.
В: Печено пилешко бутче без кожата, салата (домати, краставица, зелен лук, зехтин, оцет, сол),1 табл. рибено масло от 500 мг.
За деня съм изпила две чисти кафета.Др. хранит. добавки: 1 табл. вит. c + zink, lactoflor probiotic - 3 табл.
Това е за днес.
Здравей! Закуската ти според мен е доста оскъдна - аз бих те посъветвал да бъде цяла кофичка кисело мляко със овесени ядки около 100 гр. Също така 1 супена лъжица извара е абсолютно нищо :). Хапни спокойно 100 грама - тя не е богата на мазнини и въглехидрати, а от белтъчините пък въобще не се притеснявай. Обядът според мен е добре. 10 сурови бадема някакси... предлагам ти бадемите да ги слагаш малко преди лягане със изварата, като бадемите са около 50 гр. Вечерята е добре. Следобяд бих хапнал умерено количество белтъчини и мазнини със зеленчук, например сирене с домат. Няма да е зле да споделиш как протичат тренировките ти и какво ядеш в тренировъчните дни. Надявам се да съм бил полезен :)
Мнението беше редактирано от Иво на 15.05.13 20:30.
Добро утро!
Иво, благодаря ти за съветите! Естествено, че ще са ми от полза.
Относно това, което си написал: аз нямам кухненска везна, затова си измервам всичко в бройки, супени лъжици и т.н. и 50 гр. бадеми не е ли твърде много за едно междинно хранене? Вечер преди лягане нямам желание да ям, но ако е от значение и ще ми донесе положителни резултати бих го направила, няма да е чак такова усилие. Тренировки отдавна не съм правила.
Добро утро!
Не е казано, че трябва да се вманиачаваш и да мериш с точност. Няма да ти е излишна една везна, но можеш и без нея да минеш. Ако кофичката с извара е 300 грама просто хапваш 1/3 от нея :). 50 гр бадеми не са много. Като хапнеш 20 митути преди лягане 50 гр бадеми с извара ти даваш на организма си хранителни вещества, които се усвояват бавно поради наличието на мазнини в бадемите. Така докато спиш, тялото ти получава белтъчини, които намаляват разграждането на мускулна тъкан през нощта. Ако нещо не ме разбра идеята е да хапнеш извара за бептъчини и с бадемите да забавиш усвояването на изварата, за да имаш за по-дълго през нощта :)
Меню днес:
З: 400 гр. кис.мл. 3,6%, 3 супени лъжици смляно ленено семе, 1 табл. рибено масло;
МХ: 1 ябълка, извара;
О: 2 кюфтета (готова кайма, смес), доматен сос,1 табл. рибено масло;
В: 2 цели яйца, приготвени на тефлонов тиган, салата (домати, краставица, зелен лук, зехтин, оцет, сол),2 табл. рибено масло;
МХ: шепа сурови бадеми
Хр. доб.: vit. c + zink - 1 табл., lactoflor probiotic - 3 табл.
3 чаши кафе
Днес ти е сравнително добре храненето. Само бих добавил извара към бадемите. Да разбирам ли, че искаш да свалиш тези 5 килограма без никакви тренировки? :)
За днес:
З: 400 гр. КМ 2%, 3 супени лъжици смляно ленено семе, 1 т. риб.масло
МХ: 2 шепи ягоди, бадеми
О: 2 варени яйца, спаначена супа без фиде, 2 т. риб.масло
В: свинско бон филе с гъби на фурна, салата (домати, краставици, зелен лук, оцет, сол, зехтин),1 т. риб.масло
МХ: бадеми, извара
vit c + zink - 1 т. , lactoflor probiotic - 3 т.
2 кафета
Физ. активност: http://scoobysworkshop.com/womens-beginning-dumbbell-workout/, използвах 2 гири по 5 кг.
Мнението беше редактирано от Мира на 18.05.13 15:31.
З: 400 гр. КМ 2%, 3 супени лъжици смляно ленено семе, 1 т. риб.масло;
Около 30 мин. преди обяда: 1 ябълка;
О: 3 варени яйца, 2 домата;
МХ: 400 гр. КМ 2%, краставица, 1 т. риб.масло;
В: пиле с гъби на фурна,салата (домати, краставица, зелен лук, зехтин, оцет, сол),2 табл. рибено масло;
2 кафета
19 май 2013
З: 350 гр. КМ 2%, 3 супени лъжици смляно ленено семе, 1 т. риб.масло;
МХ: 2 шепи ягоди, бадеми;
О: парче пица с блат от кайма,салата (домати, краставица, зелен лук, зехтин, оцет, сол),2 табл. рибено масло;
В: 2 цели яйца, приготвени на тефлонов тиган, 2 домата; 1 табл. рибено масло;
МХ: бадеми, извара;
3 чаши кафе