16.05.13
13:38
Здравейте, от доста отдавна чета форума и бих искал да получа съвети относно програмата ми за трениране от по компетентни хора, каквито има тук, че не съм сигурен, че е мн ефективна. Тренирам от февруари като нямам пропусната тренировка до сега. Вторник и Четвъртък тренирам вечер от 7:30 до към 9:30, а събота и неделя сутрин от 9 до 11. Тежестите с които правя упражненията са такива, че да мога да си направя бройката + макс. 1 отгоре. Старая се да не ям боклуци, избягвам сладкото и мазното и съм си взел 100% whey gold standart, който пия: в нетренировъчен ден сутрин и следобяд, а в тренировъчен сутрин и преди и след тренировка. Също преди тренировка пия течен Л-карнитин. Целта ми е да поизчистя корема и да кача чиста ММ. 183см 79кг съм на 24 години. Ще бъда благодарен всеки който изкаже мнение, все пак затова е форума да се съветваме и да си помагаме. Поздрави!
Ето я програмата:
Вторник гръб.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х5-6
дърпане горен скрипец седейки 5х10
дърпане горен скрипец зад врат седейки 5х10
дърпане на долен скрипец седейки 5х10
дърпане горен скрипец прав 5х10
гребане с дъмбел 5х10
гребане на машина 5х10
корем
кардио 20ина минути на велооргометъра или 15ина минути на крушата ако не ме мързи ;)
Сряда почивка.
Четвъртък гърди.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х5-6
повдигане на щанга от лег 3х10 и 2х5-6
повдигане на щанга от полулег 3х10
Избутване на машина 5х10
Избутване на машина за горна част 5х8
пек дек 5х10
кросоувър на портален скрипец 5х10
корем
кардио 20ина минути на велооргометъра или 15ина минути на крушата ако не ме мързи ;)
Петък почивка.
Събота ръце.
трицепс:
лег с тесен хват за трицепс 3х10
френско с щанга от лег 5х8
машина за трицепс 5х8
разгъване на горен скрипец 5х10
бицепс:
с дъмбел прав 5х10
с крив лост седнал 5х10
бицепсово сгъване на долен скрипец 5х10
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 5х10
корем
Неделя гръб.
и така си се редуват... понеделник сряда и петък почивам другите дни ги редувам. Кардиото съм писал, че го правя когато не ме мързи, но реално в седмицата ми се връзват поне 2 пъти.
Благодаря за мнението! Краката не ги правя, защото ме устройват в какво състояние са, а и имам стари травми на ахилесовите сухожилия... та ги щадя ;) за рамото знам, че трябва да почна и него да го правя, но много хора ми казват няма смисъл за сега... по натам го почни. Поздрави! :)
Ето и един коментар от моят скромен опит. От няколко години се блъсках по разни схеми и тренировъчни програми,и нямаше желания ефект. От 1 месец насам си открих идеалната програма за мен(поне засега) 1-во за да е трениран мускула и най-вече да расте,трябва да го тренираш поне през 2-3 дена. Тук много хора ще се възмутят ,но пак казвам ,че това е от личен опит и на мен така ми действа най-добре.Пиеш много добър протеин и няма да имаш проблем с възстановяването. Аз също го пия и съм супер след тренировка. Ето я и моята програма. Опитай за 2 седмици и ще видиш чудеса.
ТРЕНИРОВКА А
КРАКА
-клек
-прасец
ГЪРДИ
-лежанка
-кофи
-флайс
РАМО
-раменна преса
ТРИЦЕПС
-тясна лежанка
-френско
ТРЕНИРОВКА Б
ГРЪБ
-набиране
-чукове
-тяга
-трапец
БИЦЕПС
-прав лост
-дъмбели
-чукове
РАМО
-повдигане встрани
-задно рамо
Тренирам през ден. като редувам тренировка А с тренировка Б. Разделил съм ги на бутащи и дърпащи мускули. И не слушай някой като казва,че за да расте мускула трябва да почива. 2-3 дни са предостатъчни за почивка. Все пак трябва да го стресираш зада расте. Блъскай здраво и не се жали
16.05.13
16:49
казано от semi на 16.05.13, 13:55:
Благодаря за мнението! Краката не ги правя, защото ме устройват в какво състояние са, а и имам стари травми на ахилесовите сухожилия... та ги щадя ;) за рамото знам, че трябва да почна и него да го правя, но много хора ми казват няма смисъл за сега... по натам го почни. Поздрави! :)
Устройват те викаш а?Да не мислиш,че без БАЗОВИ тренировки на краката ще имаш особен прогрес в цялото тяло?И сега много хора ,ще ми се нахвърлят с твърденията ,че тренирането на краката не води до покачване на масата в цялото тяло,но аз съм готов да ги убедя в обратното,разбира се!
А и между другото ,какви са доводите на тези ,които са те насочили да не тренираш рамене “поне за сега” ?
Според мен с 4 месеца опит тази програма не е подходяща за теб. Правиш прекалено много серии и като гледам тези 200 повторения за бицепс... разбира се може и да действа добре при теб, но не вярвам. В сайта има примерни тренировъчни програми за хора с твоя опит. Прегледай ги, пробвай някоя от тях и виж как ще ти се отрази :)
Благодаря ви! Еми предполагам, че ще започна и краката да ги правя, но пак съм резервиран заради ахилесовите сухожилия. Ще гледам и рамото да вкарам. Относно многото повторения като правя по-малко дори и с по тежко не успявам да се уморя въпреки, че гледам максимално вярно да изпълнявам управжненията без чийт. Ще търся примерни програми, но от търсене и четене съм си измислил начина по който тренирам, все пак ще сменя програмата щом смятате че е толко зле. Поздрави! :)
16.05.13
20:47
казано от semi на 16.05.13, 17:51:
...Относно многото повторения като правя по-малко дори и с по тежко не успявам да се уморя въпреки, че гледам максимално вярно да изпълнявам управжненията без чийт.
Вдигни малко интензивността и пробвай пак.