Интензивно кардио - при проблем с опериран глезен и захар

16.05.13
13:41

Здравейте.

От три седмици съм на стриктно НВД (185, момента 86кг) и от 4 дни почнах главно интензивно кардио (реших да пробвам тази Insanity, всяка сутрин, на гладно) с цел изчистване на мазнини и достягане, и веднага след нея лека силова. Общо време - час и половина. С добавки 2х преди и след Amino 5600, течен L Carnitine + Chrome, преди и след, и Thermo Fat Burner по две преди, една по време и след тренировка, и 60 г чист протеин с 1,5% мляко, който ми идва леко тежко, но се чудя се дали да не включа и L-Glutamine след. Храненето е винаги 30 - 60 мин след тренировките. Ефект, макар и само 4кг, видимо има не малък.
За втори път ми се случва, 20 мин след започване, преди малко в случая беше при извършване на упражнение базиращо се с лицеви опори, да ми сдадат краката и буквално се сгромолясвам, тъй като спирам да си чувствам краката и ми прилошава, та почва един лек световъртеж и гадене и трябва да прекъсна за 20-30 мин. А със захарта си имах до преди 2 години проблеми (фамилно обременен, с майка - диабет 2), с производство на инсулин 6х над нормата, сега уж се е нормализирал, но вече от време, на време глюкозата прищраква и почва да си шари в широки граници.
За краката проблема е, че десния глезен го оперирах миналия Юли, всички връзки скъсани, със засегнат нерв и кръвоизлив. Оправи се, но пак самия крак го чувствам по слаб и до ден днешен целия, при по интензивно ходене, почва да ме боли горе в дясната става на таза, на моменти се търпи, други не.

Та ще може ли някой друг съвет при такива случаи със захарта по време на тренировка, какво е добре да приема, за да се вдигна пак  и съответно при този случай с глезена и таза, някаква добавка ли, не знам? И мнение за L-Glutamine след кардио?

Благодаря много и ако съм объркал раздела-извинявам се.

Темата беше редактирана от alveree на 16.05.13 14:48.

16.05.13
17:14

За световъртежа може да е от доста неща
  1. След като тичаш (интензивно) не спирай веднага а примерно за 2-3 минути намаляй темпото(до ходене).
  2. Спад в захарта, особено щом си имал проблеми преди това.
  3. Проблем със сърцето(един приятел имаше подобно нещо)
  (за тези се сещам в момента)
За болките в крака - почни с леко натоварване един вид “да си възвърне силата”, НО написаното може и да “не е вярно” в твоя случай, така че бих ти предложил да отидеш на лекар, който “разбира” от тези работи (имам предвид, че ако отидеш при личния ще ти каже така и така трябва да спреш да тренираш 99% сигурен, личен опит).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1