16.05.13
16:34
Здравейте! Нова съм във форума, затова предварително се извинявам ако темата не е на мястото си : ) Момиче съм, на 15 години и съм гордо миньонче с целите 153 см, от които следва че веднага ми личи като кача някое килце. В родата ми няма пълни хора,даже напротив, но не знам защо от 5ти клас започнах да качвам и ето ме 51 кг сега. Не съм дебела,защото повечето е мускул, но имам да чистя в корема,ръцете и бедрата. От както се помня винаги съм спортувала, така че, мисля, че не съм начинаеща, но както и да е. От 2 месеца бягам 5,6 пъти в седмицата хиит около 4 км.От една седмица сериозно се хванах да бягам всеки ден, + карнитин на таблетки и без никакво сладко, тестяно, газирано и всякакви боклуци.Знам, че не трябва да очаквам бързи резултати, но искам да попитам дали правя нещата както трябва, да започна ли някакъв по-сериозен режим, да имам ли почивен ден в който да не бягам и добре ли е 2 капсули карнитин по 500 мг преди бягането?Резултат за сега не виждам, но силно се надявам да изчистя 4/5 кг до лятото. Надявам се по-разбиращите да ме съветват какво и как да правя.
ПС: Не ме винете, че от малка се хващам на такива неща, но нямам намерение да бездействам по цял ден и след някоя друга година да приличам на бъчва : )
1. 5-6 пъти седмично кардио ми се вижда ненужно много. Пробвай 4 пъти седмично- все пак тялото има нужда от почивка.
2. Не ядеш тестено, сладко и тн. това е доста относително понятие. А наблягаш ли на месото, зеленчуците, плодовете, ядките и подобните им. В сайта има доста писания за хранителни режими.
3. Можеш да съчетаеш бягането с разни базови упражнения.
4. Нямаш ли качествен хранителен режим, тренировъчен план и хубава почивка, то никакви хранителни добавки няма да ти помогнат.
16.05.13
18:54
Благодаря за съвета.
1. А щом бягам 4 пъти в седмицата останалите 3 да пия ли л-карнитин щом няма физическо натоварване?
2.Да, наблягам. Само не съм сигурна дали да спра да ям след 18:00 часа защото когато бягам е чак към 19:30 или 20:00
3.Упражненията ги правя след бягането и това са 100 коремни => 25 в серия и 100 клека, пак 25 в серия.
Дотук как е?
16.05.13
20:41
От карнитина няма особен смисъл, особено ако си на ограничени въглени.Ама тъй и тъй си си го купила - пий го сутрин и преди тренировка.