03.05.13
18:39
Изчетох доста теми, и почти на всякъде се споменава, че маса с кик-бокс няма как да се качи особено ако си ектоморф. Но все пак мисля да опитам. Тренирам кик-бокс 5 пъти в седмицата по 90 до 120 минути. Тренировките се провеждат в 18:00ч. Мисля да започна ВВД и да ходя на лостове и да правя набирания, кофички, лицеви, повдигане на краката от вис и скок върху кутия. Според вас дали, ще мога да се възстановявам и да качвам поне малко маса ако спазвам диетата? Висок съм 1.90 и тежа 70 килограма. Знам, ще кажете, че за такъв спорт не ти трябва маса и е по-добре да си лек, но просто искам да се чувствам по-добре.
04.05.13
15:58
Има само едно единствено правило ,чрез което се покачва маса - положителен калориен баланс.
Следвай го и каквото и да тренираш ще качиш.
04.05.13
20:54
Тялото ти ще се адаптира към стимулите, които му даваш.
Ако искаш да качваш маса - ще трябва да тренираш съответно. Ако не искаш това да ти пречи на кикбокса, ще трябва да адаптираш силовите си тренировки съответно.
Теоретично можеш да добавиш силови тренировки към програмата си в момента, но аз лично се съмнявам да можеш да възстановяваш адекватно, а и да можеш - ако искаш да качваш активно тегло, най-вероятно ще се наложи да намалиш леко (или повече) кикбокса поне за определен период.
Не е невъзможно, но за повечето хора е трудно да ходят с две дини под една мишница.
Това най-общо може да се каже по твоя въпрос. И да повторим пак - на тялото са му нужни:
1. съответните стимули
2. съответните условия
поздрави
Лазар
Благодаря за мненията, а да попитам кога е най-удачното време за лостове. Тренировките са от 18:00ч до 19:30-40ч. Също така си взех протеин Синта 6, кога е най-удачно да го приемам, приемам главно белтъчини сутрин със закуската и по обяд с месото.
Не искам да се правя на специалист, но мускула расте когато почива, а режима с който си се нагърбил ми се струва, че няма да оставя мускулите ти да растат.
Ако спра кикбокса и ходя на фитнес примерно докато кача 80кг. След това ако почна кикбокс дали ще ги смъкна пак?
16.05.13
15:07
Като тренираш правилно силова, събразена с кикбокса ще качваш без даваш приоритет на нещо. Няма да е толкова бързо като само фитнес, но пък ще е качествено и от ползва за кикбокса.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.05.13 15:07.
Ще можеш ли да ми дадеш някаква примерна програма и приблизително време в което да я изпълнявам. Просто се съмнявам да кача с кикбокса при положение, че съм ектоморф.
17.05.13
10:54
Кръогва с базови движения, тежко, през два дни.
Добра храна, сън и търпение :)
А в дните на кръгова да ходя ли на тренировки или ще се преуморявам? Защото тренираме от понеделник до петък без почивки.
17.05.13
15:12
Ходи си, не пречи.
Просто тренирай сутрин силовата.
А тази бива ли я. Клек, тяга, раменна преса, набиране, лег, кофички, коремни преси? Правя ги без почивка, 3 или 4 кръга.
20.05.13
11:54
+ обръщане и набиранията и кофичките с тежест :)
20.05.13
11:58
Да,става.Коремните преси ги сложи преди всичко като загрявка. А клека и тягата ги сложи в края на кръга, като тягата е последното упражнение.
Мнението беше редактирано от lordinario на 20.05.13 11:58.
20.05.13
12:00
казано от A.W.E.I.T на 20.05.13, 11:58:
Да,става.Коремните преси ги сложи преди всичко като загрявка.
Това - да :)
казано от A.W.E.I.T на 20.05.13, 11:58:
А клека и тягата ги сложи в края на кръга, като тягата е последното упражнение.
Това - не :)
20.05.13
12:03
Като заякне забравих да кажа. Като стане доста здрав.