Muscle up и лично тегло

16.02.13
13:12

Здравейте!
Гледам и не мога да разбера как го прави тоя това:

Грубо това са 109кг. Вярно че е много корав и краката му са “относително” леки за горната част, но все пак той го прави с такава лекота.

Моя опит показа във времето че като стана 85кг не мога да направя и 1 бройка, докато при 78кг правя 4-5. Никога не съм тренирал движението целенасочено, така фактора техника вероятно има значение, но ме удивява оня тип от клипа.
Има ли някой обяснение на това?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.02.13 19:18.

16.02.13
13:48

Аз имам - това не е човек, а горила!

16.02.13
13:58

Между тегло и мускулна маса има разлика.

АЧ

16.02.13
14:59

До някъде личното тегло на човек влияе за силовото, но както казва Петко К има разлика между тегло и ММ :) Аз да ти кажа като тренирах на лостовете преди уж нали слабите трябвали да правят повече силови, има нещо вярно, но за лостове се иска силова издържливост. Така, че този като е огромен, не значи, че трябва да прави по-малко силови... просто има СИ.

казано от Петко К на 16.02.13, 13:58:

Между тегло и мускулна маса има разлика.

Добре де, но силата и мускулите в правопропорционална зависимост ли са? Нямат ли по-леките индивиди значително предимство в относителната сила, както по-тежките - в абсолютната?

Виж гимнастиците и ще си отговориш.

28.02.13
14:23

Нищо фрапантно няма - нисък ръст, къси ръце, много зоб, много добра техника, доминираща горна част...Виждал съм борец 110 кг да прави 17-18 силови на дебел лост.

01.03.13
14:49

казано от James Hinks на 28.02.13, 14:23:

Нищо фрапантно няма - нисък ръст, къси ръце, много зоб, много добра техника, доминираща горна част...Виждал съм борец 110 кг да прави 17-18 силови на дебел лост.

Споменаваш “само” един борец. Аз видях “само” тоя от клипа. Не мислиш ли че са много малко хората способни на това.
Няма “фрапантно”, но Аз Франко коломбо не съм го виждал да прави и 1 силово!, а пак е с къси ръце много зоб и т.н. Също и другите от “елита”.
В личен план ми се случва(понеже на работа имам лост) да правя силови - ей така на майтап. Отивам скачам на лоста и съм горе. Друг път обаче се мъча като говедо и не става.

01.03.13
15:07

Е, и да ти дам биографията му е все тая - бивш борец, много силен, с афинитет към лостовете(демек с добра техника).

Не ми се виджа непостижимо, въпрос на техника, не толкова на сила. Примерно аз, като ученик в 11 клас правех 8-10-11 силови и като относителна сила съм бил много по-слаб, отколкото съм сега. Сега не мога нито едно - пробвах сефте миналата година, но техниката ми бяга и не става, въпреки, че като относителна и абсолютна сила, а и най-вече от към силова издръжливост съм в Космоса в сравнение с преди 20 години. Ако се напъна да го мъча и тялото да хване движението, то едни 20-30 в серия не ми мърдат, на тегло в диапазона 95-100кг.

p.s.
И що за пример даде Коломбо...смешна история ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.03.13 15:14.

01.03.13
15:50

казано от GEORGIO на 01.03.13, 14:49:

но Аз Франко коломбо не съм го виждал да прави и 1 силово!, а пак е с къси ръце много зоб и т.н.

Все едно всеки ден сте заедно в залата, че да си го виждал дали може или не ;)
Между другото, и аз не мога силово, пробвах 3-4 пъти, но не мога да схвана техниката и вместо това правя някакво високо набиране и до там.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.03.13 15:51.

01.03.13
16:07

Силовото е упражнение, което иска техника. Също така някои хора се засилват повече, други - по-малко и става доста относително сравнението. Като цяло не виждам защо някой, който е повече килограми, да не може да прави силово. Иска се техника + достатъчно сила. Друг е въпроса, че много от хората, които са повечко килограми, са се концентрирали върху това да правят други упражнения и надали дори са се замисляли за силовото.

02.03.13
10:38

Според мен чернокожия прави силовото без техника. Изцялно на мускули и улична техника.

Гимнастическа техника наблюдавайте на 58 сек. от този клип - вижда се, че момичето дори не си сгъва ръцете в лактите.

Мнението беше редактирано от Marccus на 02.03.13 10:39.

02.03.13
12:28

Понятие си нямаш от гимнастика, това, което момичето прави е съвсем друго нещо и с друга механика ;)

Carbohydrate

02.03.13
13:02

Това се нарича сглобка( скльопка на руски) или подъем разгибом. Стария го прави с всички хватове)))), самореклама :P

02.03.13
23:18

казано от James Hinks на 02.03.13, 12:28:

Понятие си нямаш от гимнастика, това, което момичето прави е съвсем друго нещо и с друга механика ;)

очевидно е така.

но това не променя факта, че този прави muscle up само на мускули. явно затова упражнението се нарича “с мускули горе”.
да не говорим колко е назобен.

02.03.13
23:19

казано от Vasil Stoianov на 02.03.13, 13:02:

Това се нарича сглобка( скльопка на руски) или подъем разгибом. Стария го прави с всички хватове)))), самореклама :P

на колко години е стария. за баща ти ли става въпрос?

Carbohydrate

03.03.13
07:20

казано от Pepper на 02.03.13, 23:19:

казано от Vasil Stoianov на 02.03.13, 13:02:

на колко години е стария. за баща ти ли става въпрос?

(tmi)

17.05.13
15:42

Мускулната сила не зависи само от размера на мускула.Важни фактори са дължина на мускула,дължина на сухожилията,колко близо до ставите са захванати сухожилията,съотношение между къси и дълги мускулни влакна,както и това, какъв процент от мускулните влакна се използват при натоварване.Така че силовото възлизане е въпрос не само на големи мускули.Важното е да “изстискаш” сила от тях,както и подходяща техника ;)

17.05.13
16:40

Къси и дълги мускулни влакна? Ще обясниш ли?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1