казано от Кристияна на 17.05.13, 14:27:
Пак кило долу (headbang)
Това, че искаш да качиш килограми не оправдава ежедневното ядене на джънкове, пък били те и в оскъдни количества.
Трябва ти качествена храна в адекватни за целите ти количества.
17.05.13
14:51
казано от Кристияна на 17.05.13, 14:27:
Пак кило долу (headbang)
А от къде да дойде кило нагоре?
Погледни какво и колко ядеш. Как да стане?
17.05.13
15:04
1.Явно при теб калорииния праг е твърде висок,въпреки това опитай се да го прескочиш.Не се притеснявай да ядеш “боклуци”(шоколади,чипсове и тн.),те само биха ти помогнали.С тоя ген и да искаш трудно ще се омазниш.Само гледай да си набавяш поне 2гр протеин/кг.
2.Каде са тренировките.Особено за крака(такива не видях).Тренировките са начина да кажеш на мускулите да растът.Специално за кардиото,ако е аеробно то само ще ти увеличи калориинят праг(който и без това не можеш да прескочиш),гледай да е HIIT.
3.Не очаквай бързи резултати,1кг на месец да качиш си е 1кг.Резултатите идват с постоянството.
казано от Кинкенофрен на 17.05.13, 15:04:
Не се притеснявай да ядеш “боклуци”(шоколади,чипсове и тн.),те само биха ти помогнали.
Нов номер 1 в класацията за простотии...:D (fubar) (tmi)
17.05.13
15:08
казано от Кинкенофрен на 17.05.13, 15:04:
Не се притеснявай да ядеш “боклуци” (шоколади, чипсове и тн.), те само биха ти помогнали.
Категорично НЕ съм съгласен, че това е добра идея.
Няма да го дискутирам.
17.05.13
15:17
Привет,
Аз винаги съм имал проблеми с повечкото килограми (за съжаление не от активното ми тегло), така че - успех в начинанието. Като съвет от мен:
* паста (спагети, макарони), кафяв ориз,
* пълнозърнест и ръжен хляб,
* мюсли, корнфлейкс, ядки, слънчогледови и тиквени семки,
* сушени плодове: кайсии, банан, папая, ябълки, сливи, смокини, фурми,
* плодове: ананас, банан, грейпфрут, авокадо, ягоди,
* гъсти плодови и зеленчукови сокове, нектари,
* млечни продукти: кисело и прясно мляко, млечни напитки
* зеленчуци: грах, царевица, картофи, грах, моркови, тиквички, маслини и всички останали зеленчуци,
* крекери,
* мед,
* риба и морски продукти,
* растителни масла,
* свинско и телешко месо.
А за цигарите: След 16 години доста активно пушене ги спрях без никакъв проблем, четейки Алан Кар “Не пуша вече” (седи ми на десктопа, ако потрябва). Нямаше напълняване, нервни кризи или каквото и да е, изчезнаха сутрешното давене, ужасния дъх на пепелник, задъхването при кардио... и най-хубавото - започнах да усещам аромати, които не съм и предполагал, че съществуват.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.13 15:29.
Опитвам се да ям повече. Не знам кво повече да кажа. ЯМ ВСИЧКО, което ми изброявате, не връщам храна, единствено не обичам спанак от всички възможни хранителни продукти.
Знам, че не е правилно тва с “боклуците”, ама никога от нищо не съм се лишавала, когато ми се яде, каквото ми се яде. Свикнала съм да се изпарява от мен, без да правя нищо, няма целулит, няма мазнини в корема, абе .... От както го направих дневника усещам, че почвам да мисля по-различно за храната и да се опитвам да не ям тва и онова ... и тва не ми харесва честно казано. Не държа да съм само мускули, не искам да съм вманиачена по яденето. Подобрението е в тва, че се старая да не пропускам ядене и ако ми е била слаба закуската, да засиля обяда или обратното. Знам, че и двете трябва да са на ниво, ама ми коства още. Не мога да ям повече от тва. За момента.
На моменти.. т.е знам кога храната ми е малко, даже ме е срам да я запиша, ама пиша. Ама когато не мога да се повдигна от подуване, не мога. Веднъж се претеглих преди и след вечеря.. разликата беше 800 грама. Вчера си спомням като се претеглих вечерта бях 42 кг и след няколко часа вече бях на 41,5… Или кантара е зле или аз съм зле или не знам кво става. Как да стане и колко повече да се тъпча.
Също се усещам, че тренировките леко ги избягвам точно заради тва губене, щото си мисля, че ще падне още. И не ми се слушат подмятания като “За мускуна маса, маса имаш ли ?” Вчера само се разтягах и то повече краката.
Днес закуската, че беше слаба, беше. Само два банана, ама на обяд се натъпках с ориз и пуешко филе с пресен домат И ХЛЯБ.
:(
17.05.13
18:16
казано от Кристияна на 17.05.13, 17:54:
Знам, че не е правилно тва с “боклуците”, ама никога от нищо не съм се лишавала, когато ми се яде, каквото ми се яде.
Това, че не си надебелявала от боклучавата храна, изобщо не я прави по-малко вредна. Ако успееш за известен период да я махнеш от менюто си и да се храниш качествено, ще установиш как ще изчезне желанието за такъв тип храни. Допускам, че наистина много хора ще потвърдят това.
Не държа да съм само мускули, не искам да съм вманиачена по яденето.
Нямаш никаква представа колко си далеч от състояние, в което ще имаш само мускули. Още по-малко знаеш как се стига до такова състояние. Затова ти предлагам да не мислиш изобщо в тази посока. За вманиачаване никой от нас не говори, не е необходимо.
Не мога да ям повече от тва. За момента.
Ако направиш храната качествена, тя няма да се промени особено като количество, но енергията от нея и чисто физиологичната й стойност ще бъдат несравнимо по-високи. Мъничък пример - можеш ли да замениш 1-2 кроасана с 1-2 яйца и малка шепа сурови ядки? Мисля, че можеш... нали? Ако го направиш, организмът ти ще получи коренно различен източник на енергия и градивен материал.
Веднъж се претеглих преди и след вечеря.. разликата беше 800 грама. Вчера си спомням като се претеглих вечерта бях 42 кг и след няколко часа вече бях на 41,5… Или кантара е зле или аз съм зле или не знам кво става.
Най-приятелски те съветвам - махни кантара от очите си, още по-добре - хвърли го. Този уред не може да ти каже нищо, което да ти е от полза. Ако не се досещаш защо - ще ти обясня.
Също се усещам, че тренировките леко ги избягвам точно заради тва губене, щото си мисля, че ще падне още.
Определено мускулатурата тежи повече от мастните запаси.
Да не говорим колко по-добре от тях изглежда... нали?
Физическото натоварване и качествената храна са пътят към целта ти.
Само ти можеш да го извървиш... аз не мога да го направя вместо теб.
17.05.13
18:31
Повечето са ти дали хубави съвети и са прави! Качествената и пълноценна храна е ключът.
В момента в който промених режима си започнах се чувствам по-енергична, с по-добро настроение, дребните дневни несгоди започнаха да минават през главата ми без да се заседяват на фаза “глупаво обмисляне”. В случай, че подобриш качеството на храната, имаш адекватен двигателен режим и все още си драстично слаба - направи едни изследвания. Много неща могат да са свързани с трудно покачване на килограмите - глутенова непоносимост, например. Е, не си споменала нисък имунитет, разстройство или нещо такова, ама просто пример исках да дам. Не искам и да посявам паника с подобни изказвания, разбира се!
Тук (в сайта) в повечето случаи ще видиш изпълними и ефективни препоръки, ако успееш да отсееш правилните и покажеш желание да се справиш с проблема - няма да останеш разочарована. Ако, обаче, не правиш нищо по въпроса - съветите и насоките скоро ще секнат...
Дерзай и се усмихвай! :)
Благодаря! Падат някои бариери от съзнанието ми. Имам нужда от такива мнения.
Усмивки!
Мнението беше редактирано от Кристияна на 17.05.13 19:13.
17.05.13
21:52
Здравей Кристияна, аз не съм специалист но предвид невероятния тон чудесии които пишат хората аз ще ти кажа няколко прости неща, то е само едно всъщност. Тъй като ти никога не си се занимавала със спорт имаш друг тип метаболизъм. Основното и най-важното нещо е да си намериш твоя спорт, това е ключа, отивай пробвай различни неща и започни да правиш неще което наистина ти харесва. Започни и го прави сериозно, дотогава не мисли за храна не мисли за нищо друго, така или иначе нищо от тези неща няма да може да го спазваш или да ти е полезно на този етап. Нещата стават бавно и постепенно, ти сама ще ги откриеш, важното е да започнеш да движиш ... Разбира се храната не трябва да е крайно скапана или да се храниш 2 пъти на ден.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.05.13 21:57.
17.05.13
23:45
казано от kaloyan georgiev на 17.05.13, 21:52:
Здравей Кристияна, аз не съм специалист но предвид невероятния тон чудесии които пишат хората аз ще ти кажа няколко прости неща, то е само едно всъщност. Тъй като ти никога не си се занимавала със спорт имаш друг тип метаболизъм. Основното и най-важното нещо е да си намериш твоя спорт, това е ключа, отивай пробвай различни неща и започни да правиш неще което наистина ти харесва. Започни и го прави сериозно, дотогава не мисли за храна не мисли за нищо друго, така или иначе нищо от тези неща няма да може да го спазваш или да ти е полезно на този етап. Нещата стават бавно и постепенно, ти сама ще ги откриеш, важното е да започнеш да движиш ... Разбира се храната не трябва да е крайно скапана или да се храниш 2 пъти на ден.
Защо прецени, че няма да може да спазва каквото са и препоръчали и няма да и е полезно на този етап? Кое няма да е полезно - да яде качествена храна, която да създава достатъчен ефект на ситост, да е богата на витамини и всички полезни за организма вещества? Храненето, апетитът и вкусът към типовете храна се възпитава. Целта е да бъде здрава и да се чувства енергична и щастлива. Не видях някой да налага конкретен спорт, идеята е да спортува, за да бъде здрава, тя ще избере кое е нейното нещо. А пояснения като “храната не трябва да е крайно скапана” далеч не дават конкретна насока на едно момиче, което няма адекватни хранителни навици или достатъчни познания в текущия момент. Нещата стават с желание, четене, прилагане на практика с разбиране и осмисляне. Лесни неща не съществуват. А и как да не мисли за храна, все едно и каза “ми давай, хаби я тая енергия, ама няма значение дали вкарваш в организма такава”. Как човек да се храни е най-важното нещо, което трябва да научи, за да бъде пълноценен и да използва на максимум капацитета си било в спорт, било на интелектуално ниво, а и за да е в добро психично здраве.
казано от Кристияна на 14.05.13, 20:40:
Обяд: гуакамоле със сухарчета
мисля, че и в концлагерите са яли по-питателна храна ...
10.06.13
14:10
казано от Redalex на 10.06.13, 09:55:
казано от Кристияна на 14.05.13, 20:40:
Обяд: гуакамоле със сухарчета
мисля, че и в концлагерите са яли по-питателна храна ...
тя храната за деня и е питателна, въпроса е в количеството. А и това авокадо в гуакамолето не е шега работа, полезно е, изобщо такъв тип мазнини хем засищат, хем са полезни за женския организъм. Та ако е ударила минимум едно авокадо и 5-6 сухара не виждам да е по-малко от концлагерска дажба, ама хич! ;) Та малко структурирано меню може би ще оправи нещата + добри порции :)
Здрасти след няколко месеца!
Бях изоставила сайта, опитите за по-здравословно хранене и тренировките, ама сега обмислям да започна пак.
Новости:
-клечи съм, защото бързо съм пораснала, не съм болна и ще кача след като родя;
-препоръчаха ми повече тестени изделия да ям;
-за бъбреците да пия чай от царевична коса (боли ме кръста чат пат);
-за яйчниците - мужик корен (спрях противозачатъчните);
-качих 2,5 кг за един месец докато си бях в България и то без да променям менюто и навиците си и без тренировки, бих казала, че даже цигарите ми идваха в повече на моменти;
-от една седмица не съм в България и съм свалила почти кило (правя опити да ги задържа колкото мога).
Изводи, грешни или не - България ми се отразява добре. Климат ли е, спокойствие ли е, и двете ли... влияе ми положително! Веднага усетих разликата като се върнах.. още от първия ден нерви и някво безпокойство. И не ми е вкусно.
Отказах се от манията да качвам. Все ми е тая. Искам да съм още по-гъвкава и стегната.
Качвам една снимка от моето любимо море - Черно море. Вече не съм руса, ама тялото ми винаги си е било такова...
Мнението беше редактирано от Кристияна на 16.09.13 23:09.
Тва е за 11/09
Тренировките няма да ги почвам още.
Мужик корена и него не съм го почнала..
Храната...
Сутринта - банан, 120 мл. чай от царевична коса, подсладен с мед (не съм фенка на чайовете, ама този ми хареса).
Обяд - ориз с пилешко и зеленчуци; кисело мляко с ананас
Следобяд - банан
Вечеря - салата (маруля, броколи, карфиол, моркови), пържола със сос от гъби и мокрови (с хляб). Десерт- банан.
Мнението беше редактирано от Кристияна на 12.09.13 17:12.
За днес нахвърлям набързо:
Чай от царевична коса с 2л мед, сандвич на тостера с шунка и кашкавал, орехи, салата (броколи, карфиол, моркови, маруля, краставица), свинско на фурна с картофи, гъби и брюкселско зеле, диня.
Вчера беше зле работата ядох само омлет със сирене, кашкавал, шунка (с хляб), 5 парчета баница и салата. Чая си пих с мед, енергийна напитка и нектар от праскова са ми течностите.
Сутринта 30 мин преди закуската - капка мужик корен с вода
- 3 варени яйца (посолих ги с хималайска сол)
- орехи
Разчистих се в нас
30 минути преди обяда - капка мужик корен с вода
- сандвич с масло, шунка, кашкавал и домат на тостера
- 120мл чай от царевична коса с 2 лъжички мед
Преди малко запалих първата си цигара за деня, дръпнах си три пъти и ми се отщя пушенето, леко ми се замая главата
Вчера ходих да взема програмата с новите занимания в спортния кампус, обмислям на кои да ходя, със сигурност ще ходя на латино и ориенталски танци, пилатес и/или боди арт, ще си избера някой комплекс от кръгови упражнения, не знам още кой, трябва да си сравня и програмата в университета. Добавили са и чи кунг, ще ида да го пробвам да видя кво е и ако ми хареса, ще ходя.
Най-вероятно спорта ще ми е 3-4 пъти в седмицата.
Вечерята :
Малко салата
Мусака с кисело мляко и хляб
Малко преди лягане: ПЪПЕШ! Мммммм
Бележки: Латино танците ми съвпадат с лекциите :((
Мнението беше редактирано от Кристияна на 18.09.13 00:49.
Спорт ли е да си стопаджия ?
cool гърба на мацката много ме кефи !!! (nlove9)
Мнението беше редактирано от Кристияна на 24.09.13 16:49.
Попаднах на уникални хранителни добавки с немско, сертифицирано качество с изцяло натурални продукти (алое вера, калострум, пробиотик12).
Записах се и сега си ги взимам по-евтино! Супер доволна съм, заслужава си отвсякъде!
Ще оставя линк към групата във фейсбук, който иска да се присъедини!
https://www.facebook.com/groups/1407490749509108/