18.05.13
21:58
Приятели помогнете! От лятото се хванах да тренирам, но прекъснах за 2 месеца. Сещам се , че си бях взел един гейнър евтин казаха ми , че е смотан, но все пак исках да пробвам.. “scitec mass” но уви когато го пиех имах диариа.. та да преминем на проблема поръчах си протеин на “pure nutrition” http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-whey ето този, но уви днес го приех преди и след тренировка и някъде 1 час след залата хоп айде пак диариа. Някой знае ли на какво се дължи това дали ще се оправи, ако го приемам известно време или изобщо как да го оправя
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.05.13 08:57.
Може да имаш някакъв стомашен проблем или с някоя комбинация от храната + протеина да се получава реакция. Аз имах подобен проблем само, че с Голд стандарт от САЩ. Пробвай сутринта когато станеш на абсолютно празен стомах (т.е. гладен) да приемеш 1 доза разтворена с вода 400-500мл ;)
Като смениш марките. Същия проблем съм имал и с двете марки, само че не от гейнър, а от протеините на Сайтек, и Пюр уей. Предполагам лактозна непоносимост, ама пък пия по 1-2 литра прясно всяка вечер, и нищо ми няма..
Мнението беше редактирано от FaceOff на 19.05.13 00:00.
19.05.13
01:56
Няма проблем с лактозата като пия мляко ми няма нищо имам малко газове но дотам без диария .. пия го в 250-300мл мляко ще пробвам 2-3 дена , ако остане проблема не знам, а що се отнася до сменянето на марки не съм приемал скоро гейнъра на “scitec” да кажеш, че може да е от сменянето на марките ..
Мнението беше редактирано от Viktor Todorov на 19.05.13 01:59.
Имах предвид, като смениш тия две марки с някоя друга - Синтракс, Гаспари, ОН, Нау, Пийк..
Мнението беше редактирано от FaceOff на 19.05.13 02:14.
Ще кажа немислимото....но може би си си дал парите за абсолютен боклук, който очевидно няма да ти донесе никакви ползи ако продължаваш да го пиеш.
19.05.13
08:42
По колко дози протеин приемаш дневно? Дали имаш представа заедно с храната колко протеин дневно ти се събира?
Съветвам те да опиташ с прием на изолат, примерно Nectar на Syntrax или изолата на NOW Foods. Приемай ги без мляко, само с вода. Ако и с тях имаш проблем, значи имаш проблем с протеина като цяло, вероятно дефицит на храносмилателни ензими или непоносимост към суроватката.
Ако нямаш проблем с изолата, значи имаш проблем с лактозата или сгъстителите в другите протеини.
19.05.13
10:07
Ами от вчера започнах да го пия 2 дози пиех след като питах приятел, който ползва продукта. Той ми каза 30 мин преди тренировка г/д и веднага след, ще пробвам и без мляко да видим, но като се замисля предишното на “scitec mass20” http://shop.bb-team.org/scitec-mass?sku=1697 има само 4 грама протеин и го приемах само с вода, което ме навежда на мисълта, че едва ли е от протеина този проблем. На ден приемам някъде по 70-80 грама протеин (само от храна - пилешко месо а останалите храни , които хапвам не съм ги вземал предвид) но ми се е случвало и повечеко да приемам и пак не съм имал този проблем само като пия някакъв тип добавка. Може би трябва да видя 2-3 дена докато свикне стомаха с това или не знам вчера да е било случайност като съм приел добавката нямам друго обяснение.
Мнението беше редактирано от Viktor Todorov на 19.05.13 10:12.
19.05.13
10:11
Избягвай и прием преди тренировка, освен ако преди това си гладувал повече от 4-5 часа. Ако го приемаш преди тренировка, гледай да е поне 1 час пред нея. Иначе със започването на тренировката и покачването на адреналина, храносмилането спира и само си тормозиш храносмилателната система.
19.05.13
10:14
Добре, аз преди тренировка си бях хапнал добре някъде час - час и 30 мин, а кога да го приемам в тренировъчен ден и по колко ? И все пак, ако не се получи Synthrax или Now food е по-добрия вариянт мисля synthraxa да видя , че е чист изолат и няма въглехидрати мазнини и т.н
Мнението беше редактирано от Viktor Todorov на 19.05.13 10:28.
19.05.13
10:27
1 час преди тренировката добро хапване + шейк...според мен това до голяма степен би довело до стомашни проблеми. Ако и по време на тренировката си пил и много вода, в стомаха и червата ти е станал миш-маш. :)
Оставяй малко повече време между яденето и тренировката. 2 часа според мен е добър ориентир. Тъкмо няма да ти тежи по време на тренировката.
За мен най-оптимално е да приемаш протеина след тренировката. 1-2 дози (20 до 40 г протеин) е напълно достатъчно според мен, особено предвид това, че си набавяш и добро количество протеин и от храната.
19.05.13
10:31
Приятелю, не си само ти, който се пр*сир@ от протеините на Pure Nutrition! От нито един продукт на тази марка не съм видял положителни резултати! Относно гейнера на Scitec той е основно декстроза и от там може да идва дози проблем! Бих те посъветвал да си купиш един нормален протеин, аминокиселини, ензими и хапвай яко! И другият път се допитай преди да правиш подобен погрешен избор!
19.05.13
10:33
Да и около 250мл вода изпих на тренировка.. да се надяваме че е от това. Да видим , ако ще тренирам в 18ч да речем към 15ч хапвам стабилно в 16;30-17ч шейк и 18ч тренировка добре ли звучи , а в нетренировъчен м/у храненията или на гладно сутрин
Мнението беше редактирано от Viktor Todorov на 19.05.13 10:38.
19.05.13
10:49
250 мл не е хич много. Не мисля, че има нужда да пиеш протеина преди тренировката, но явно държиш на този подход. Пий си го така, оставяй поне 2 часа между последното ти хранене и тренировката и виж дали ще има промяна.
Ако няма промяна, смени протеина. Наистина на някои хора не им понася, вероятно заради сгъстителя вътре, докато при мен и много други проблеми няма. В Scitec Mass също има сгъстител - Xanthan gum, може и при него проблемът да е причинен от това.
Ако няма промяна, насочи се както те посъветвах към някой изолат или друга марка, за да видиш дали ще има подобрение.
20.05.13
00:38
Не е голям проблем,но е неприятно. Диария чак съм нямал,но газове съм получавал,а и други билдери казват,че от протеиновите концентрати на прах се подуват,газове и тнт. Може би смесваш много храни и няма достатъчно интервал от време между храненията.
Или го пиеш с прясно мляко. На празен стомах е най-добре. Преди време пиех протеини. И високо процентов и гейнъри.
Сега пия само аминокиселини и нямам никакви проблеми. Освен това аминокиселините се усвояват много по-добре от протеиновите шейкове. За мен лично протеиновите шейкове на прах подуват. Не всички,но повечето. Гейнърът,тоест високовъглехидратният ти е нужен само за след тренировка и е много добре да го комбинираш с креатин,глутамин,таурин,BCAA и комплексни аминокиселини.