L-Carnitine - прием и дозировка при 16-ходишен?

18.05.13
20:34

Здравейте,
на НВД диета съм вече от 2 седмици и реших от Понеделник да вклуча и употребата на L-Carnitine.
Четох много във форума и се консултирах с различни хора.
Всеки ми казва различни неща, различни от информацията която намерих в BB-Team и съм много объркан!
Попитах хора които са използвали L-Carnitine дали е добре да се пие:
.Ден на тренировка - 1 час преди тренировка и вечер преди лягане по 1-2 г.
.Ден без тренировка - сутрин след сън и вечер преди лягане по 1-2 г.
Те ми казаха не, използвай го само само преди тренировка по 1-2 г. и не го използвай в дните без тренировка.
А вие какво мислите? Ще съм Ви много благодарен ако успеете да ми помогнете!
На 16 години съм, стремя се към преса..67 кила, 1.76 висок, тренирам редовно минимум 3 пъти в седмицата кардио + силови около 1 час и 40 минути.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.05.13 08:58.

Здравей,
Трудно мога да споделя собствен опит от приема на l-carnitne, понеже само на майтап съм пил течен няколко пъти, ей така преди тренировка и усетих някаква допълнителна енергия, която съм 99% сигурен, че е на психическа основа, нооо.. :) Мога да те ориентирам само във въпросите ти и ще споделя опит на приятелката ми, която е активно спортуващ и го приема. При нея, по мои наблюдения действа с циклични резултати. Първо, л-карнитинът според мен трябва да го приемаш по 3-4-5 гр преди тренировка. 1 час е малко, поне 2-3 часа преди тренировка се определя като най-добро време за прием. Второ, за да работи най-добре l-carnitin-а, трябва да извършваш аеробна дейност. Трето, към тази добавка се привиква и спира да действа, затова е добре да се преустановява приема през 3-4 седмици. Обобщавам - приемай само преди физическо натоварване, 3-4-5 гр.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 18.05.13 23:32.

19.05.13
00:15

Ясно, мерси.
Да четох в сайта ,че пише 3 часа, но всеки вика 1 час и пак ти казвам много съм объркан...
В сайта 1, в форума друго ,а от хора които познавам трето..

19.05.13
09:16

Да ти кажа и аз вече доста се обърках :D . Преди половин година някъде съм приемал течен Л- карнитин, на скоро пак си купих и в момента го приемам.
Преди съм го пил сутрин на гладно и 20- 30 мин. преди тренировка. Поне така бях чувал и така го приемаха някои мои приятели. Други пък ми казват да се приема преди тренировка и вечер, така и правят.
Всеки казва различни неща, всеки го приема по различен начин, явно няма точна рецепта. Този новият Л- карнитин за сега го приемам само преди тренировка, така пише на опаковката, че трябва да правя. Но може да се върна към старият метод- сутрин и преди тренировка, защото тогава имаше добър ефект.
Но като цяло не се осланяй на добавката, преди всичко си е хранителният режим и активноста в залата. А и според мен добавките имат и голям плацебо ефект.

19.05.13
11:52

Сега съм още повече объркан. :D

19.05.13
13:39

Ами за да не си объркан, намери някакви материали в нета относно Л-карнитина. Мен понеже ме мързи да търся, тук съвестни хорица са си направили труда да го направят вместо мен. Не разбирам каква е драмата честно казано, за да се пускат хиляда теми по въпроса. Първо не съм убеден че на твоята възраст е наложително да пиеш каквото и да е! Второ в темата за л-карнитина ясно е написано че на въпросното съединение му трябват няколко часа за да се метаболизира оптимално, което вероятно значи че 20-30мин. не са достатъчни! Трето - пак в темата изрично е обяснено, че за да има ефект количеството на л-карнитина трябва да се завиши драстично, над нормите указани на етикетите. Т.е. трябва да се приема около 5-6гр. дневно, разпределени на два приема, като 10гр. е пределната граница. И се взима всеки ден, в продължение на месец, независимо дали тренираш или не в конкретния ден! За плацебо ефекта съм напълно съгласен, но без обективни данни които да показват ефективността от приема на л-картинин, всичко си е чесане на езика и слухове. И пак - убеден ли си че на твоята възраст, трябва да тъпчеш химия?

19.05.13
17:05

Добре сега ми е по ясно, остава да си отговоря на въпроса който ми зададе.
Ами виш сега, правя си режимите, тренирам си ,а предните  мускули (на корема) не се показват и не се показват (виждат се първите 2-3 горе долу) ...
Преди 2 месеца имах 13 % подкожни мазнини. Cега не знам ,но със сигурност са по малко.
Освен да използвам и Л-Карнитин не знам какво друго ми остава..
Не е да тренирам от 2 месеца...
Благодаря.

19.05.13
18:09

Ми да ти кажа, и аз искам да изглеждам като моделите от списанията ... ама не става! Всяко нещо изисква време, защото е тяло, не е машина. Реално причините да не постигаш резултата който искаш, може да са хиляди. Съмнявам се че с л-карнитина, ще постигнеш някакъв кой знае какъв резултат, предвид че той е просто един трансмитер. Освен това, какво значи правя си това, правя си онова. И аз всичко си правя уж, но понякога тялото не откликва така както искам, и се налага да сменя тактиката. Всичко е въпрос на време, за да можеш да усетиш най-добре тялото си, и начина по-който да го контролираш. Не знам за теб, но на мен ми звучи тъпо, някой да иска да постигне това което други постигат с години целенасочена работа. Да не говорим, че конституцията на тялото, метаболизма и прочее са различни при различните хора. Искам да ти кажа, че перфектно изглеждащия корем, е нещо което се постига много трудно, и е временно. Така че моя съвет е, тренирай, пробвай различни варианти, оптимизирай храненето, и резултата ще дойде рано или късно. Аз поне не вярвам да има вълшебни хапчета!

19.05.13
18:23

Никаде не съм казал ,че искъм тяло на модел и да постигна резултати които хората постигат с години. Никаде не съм казал ,че искам перфектно изглеждащ корем. Не съм и казал ,че това са вълшебни хапчета.
Искам просто да ми помогне с прогреса! Ям си правилно, тренирам си и за никаде не бързам.
Благодаря все пак ,че ми отдели време! Ще се поразровя тук там и ще видя какво мога измисля..

19.05.13
20:39

Исках да попитам дали сутрин се пие преди или след закуска.
Благодаря отново!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1