тренировка рано сутрин

18.06.04
17:22

Мога да тренирам само рано сутрин /ставам в 6,30 и в 7,00 излизам от в къщи/. Не мога да ям нищо преди тренировка първо защото нямам време и второ защото ми става тежко - пия само кафе и мултивитамини. Вземам аминокиселини, но взех да се чудя дали това е достатъчно. Дали да не опитвам да се насилвам да хапвам нещичко? Вие какво мислите?

18.06.04
19:39

Тренировка на гладно е добра за чистене на мазнини. Но щом ставаш толкова рано и трябва веднага да дигаш, ако се надумкаш ще ти е тежко наистина. Пробвай с протеинов шейк с малтодекстрин...
Няма да ти тежи и ще ти помогне да няма катабола и малтодекстрина ще ти даде по константа енергия...
Все пак е идея :)
Изчакай отговора на Миле той тренира сутрин :)

18.06.04
21:24

ahahaha gotcha ko stana predi dni sporishe protiv sq nachi maltodextrina e konstantna energiq ima glukogemichen index kato na glukozata ..... nali bil vajen samo glukogemichniq index haha mai doide na moita che ima i chernodrobno usvoqvane i tochno tam e razlikata che maltodextrina ne e sugars i nema blood impact t.e ne diga i insulina :)
ama sporisheeeeeee edva li ne che nema razlika ko qdesh glukoza ili maltodextrin ..... shtot imali ednakaf glukogemichen index ;)
lqlqlqlqlql :)
sladurrrrr ;)

19.06.04
02:03

Виж разликата м/у малтоза и малтодекстрин - сладур :Р
едното е монозахарид, другото е полизахарид.
Мисли преди да говориш  :wink:

19.06.04
11:51

az da sam kazal neshto za maltoza be :0 govorim za maltodextrin mamin toi ima glukogemichen index sushtiq kakto na glukozata samo det ne e prosta zahar ...... tochno tfa onq den sa opitah ti obesnq che e mn qko se qdat burzo usvoimi hrani da ne bavqt metabolizma no ne s prosti vaglehidrati za da ne sa usvoqvat vednaga ot cherniq drob

19.06.04
11:56

Аминокиселините са достатъчни според мен ,ако се чувстваш отпаднал и неможеш  да правиш пълноценни тренировки  ,можеш да хапнеш няколко белтъка от яйце :)

20.06.04
15:07

Мерси за отговорите на gotcha и croc. Чувствам се добре да вдигам сутрин, просто искам тренировката ми да е max ефективна. И двамата наблягате на протените, но не е ли добре в кръвта да има и достачно въглехидрати?

20.06.04
17:24

Не мисля,трябва ти нещо,което да се усвои бързо и в същото време да не предизвиква инсулинов шок.Протеините са идеали за целта .Някои сигуно няма да са съгласни  с мен ,обаче аз твърдо залагам на този тип хранене преди тренировка .Амино  или  яйчни белтъци.Това от мен ,опитай ,може и да си доволен :)

MA

20.06.04
19:29

Аз час и половина до два преди тренировката си правя протеинов шейк с мед, два сурови белтъка, мляко и около 40на грама протеинпулвер. След тренировката изявам 2-3 лъжици мед и след около 15на минути пия отново шейка с повече протеинпулвер по-малко прясно мляко и малко вода.

20.06.04
22:33

Това мляко преди тренировка ще му *** меча :)
Зимай прот за да няма катабола. Енергия ще черпиш от мастните депа тъй като след сън гликогена е изпразнен, това е добра стратегия за аеробната тренировка. За тренировка с тежести... просто няма да имаш достатъчно енергия може би... Гледай въглехидрата, който взимаш да е  с нисък гликемичен индекс, за да не се скапеш посредата не тренировката. И гледай да не е нещо, което ще ти тежи :)

21.06.04
12:06

Значи пич ,аз тренирам сутрин рано от години.Пьрво трябва да знаеш какво искаш да направиш,да сваляш,да качваш или да пддьржаш.Когато свалях отивах в залата само с Л-карнитин и амино,няма значение какво.Л-карнитина енерджи ефект и ще се чувстваш добре.Може да вземеш и протеин с висок процент85% или по-висок но без вьглехидрати.В момента даже правя нещо което не е много прието,т.е взимам малко мед преди това защото не тренирам много леко и ми трябва енергия,нослед тренировката стежести правя кардио поне 30-40 мин.,Т.е сьм изразходвал голяма част от вьглехидратите които сьм поел сутринта.Макар и малко те са достатьчни за да предизвикат инсулинов шок.Това го правя защото в момента поддьржам и не целя да свалям.Ако все пак ти качваш маса като станеш сутрин вземи протеин някьде 50мин преди да тренираш.Малко дьлго стана,дано ме разбереш.Успех

21.06.04
13:58

мерси mile, мисля че те разбрах, смятам да опитам дори номера с меда /в момента качвам/. все още съм малко раздвоен дали да продължа да вземам амино или протеин, но навярно ще си остана само на амино, тъй като доколкото знам те навлизат директно в кръвта, а аз от момента в който се събудя до момента в който влеза в залата имам около 35-40 мин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1