18.06.04
17:22
Мога да тренирам само рано сутрин /ставам в 6,30 и в 7,00 излизам от в къщи/. Не мога да ям нищо преди тренировка първо защото нямам време и второ защото ми става тежко - пия само кафе и мултивитамини. Вземам аминокиселини, но взех да се чудя дали това е достатъчно. Дали да не опитвам да се насилвам да хапвам нещичко? Вие какво мислите?
Тренировка на гладно е добра за чистене на мазнини. Но щом ставаш толкова рано и трябва веднага да дигаш, ако се надумкаш ще ти е тежко наистина. Пробвай с протеинов шейк с малтодекстрин...
Няма да ти тежи и ще ти помогне да няма катабола и малтодекстрина ще ти даде по константа енергия...
Все пак е идея :)
Изчакай отговора на Миле той тренира сутрин :)
ahahaha gotcha ko stana predi dni sporishe protiv sq nachi maltodextrina e konstantna energiq ima glukogemichen index kato na glukozata ..... nali bil vajen samo glukogemichniq index haha mai doide na moita che ima i chernodrobno usvoqvane i tochno tam e razlikata che maltodextrina ne e sugars i nema blood impact t.e ne diga i insulina :)
ama sporisheeeeeee edva li ne che nema razlika ko qdesh glukoza ili maltodextrin ..... shtot imali ednakaf glukogemichen index ;)
lqlqlqlqlql :)
sladurrrrr ;)
Виж разликата м/у малтоза и малтодекстрин - сладур :Р
едното е монозахарид, другото е полизахарид.
Мисли преди да говориш :wink:
az da sam kazal neshto za maltoza be :0 govorim za maltodextrin mamin toi ima glukogemichen index sushtiq kakto na glukozata samo det ne e prosta zahar ...... tochno tfa onq den sa opitah ti obesnq che e mn qko se qdat burzo usvoimi hrani da ne bavqt metabolizma no ne s prosti vaglehidrati za da ne sa usvoqvat vednaga ot cherniq drob
Аминокиселините са достатъчни според мен ,ако се чувстваш отпаднал и неможеш да правиш пълноценни тренировки ,можеш да хапнеш няколко белтъка от яйце :)
Мерси за отговорите на gotcha и croc. Чувствам се добре да вдигам сутрин, просто искам тренировката ми да е max ефективна. И двамата наблягате на протените, но не е ли добре в кръвта да има и достачно въглехидрати?
Не мисля,трябва ти нещо,което да се усвои бързо и в същото време да не предизвиква инсулинов шок.Протеините са идеали за целта .Някои сигуно няма да са съгласни с мен ,обаче аз твърдо залагам на този тип хранене преди тренировка .Амино или яйчни белтъци.Това от мен ,опитай ,може и да си доволен :)
20.06.04
19:29
Аз час и половина до два преди тренировката си правя протеинов шейк с мед, два сурови белтъка, мляко и около 40на грама протеинпулвер. След тренировката изявам 2-3 лъжици мед и след около 15на минути пия отново шейка с повече протеинпулвер по-малко прясно мляко и малко вода.
Това мляко преди тренировка ще му *** меча :)
Зимай прот за да няма катабола. Енергия ще черпиш от мастните депа тъй като след сън гликогена е изпразнен, това е добра стратегия за аеробната тренировка. За тренировка с тежести... просто няма да имаш достатъчно енергия може би... Гледай въглехидрата, който взимаш да е с нисък гликемичен индекс, за да не се скапеш посредата не тренировката. И гледай да не е нещо, което ще ти тежи :)
Значи пич ,аз тренирам сутрин рано от години.Пьрво трябва да знаеш какво искаш да направиш,да сваляш,да качваш или да пддьржаш.Когато свалях отивах в залата само с Л-карнитин и амино,няма значение какво.Л-карнитина енерджи ефект и ще се чувстваш добре.Може да вземеш и протеин с висок процент85% или по-висок но без вьглехидрати.В момента даже правя нещо което не е много прието,т.е взимам малко мед преди това защото не тренирам много леко и ми трябва енергия,нослед тренировката стежести правя кардио поне 30-40 мин.,Т.е сьм изразходвал голяма част от вьглехидратите които сьм поел сутринта.Макар и малко те са достатьчни за да предизвикат инсулинов шок.Това го правя защото в момента поддьржам и не целя да свалям.Ако все пак ти качваш маса като станеш сутрин вземи протеин някьде 50мин преди да тренираш.Малко дьлго стана,дано ме разбереш.Успех
мерси mile, мисля че те разбрах, смятам да опитам дори номера с меда /в момента качвам/. все още съм малко раздвоен дали да продължа да вземам амино или протеин, но навярно ще си остана само на амино, тъй като доколкото знам те навлизат директно в кръвта, а аз от момента в който се събудя до момента в който влеза в залата имам около 35-40 мин.