21.05.13
14:29
Здравейте, не съм все още навътре с фитнеса и имам няколко въпроса. От две седмици пия Oxy elite pro заедно с него започнах фитнес през ден, а когато не ходя правя кардио или някакви упражнения вкъщи. Но не виждам някакъв много видим успех от ОЕП. Някъде явно бъркам та исках да се посъветвам с вас . Денят ми минава така ставам в 7 хапвам кис. Мляко с овесени ядки след час пия ОЕП и отивам на фитнес ( точно тук е моят въпрос защото окси се пие на гладно а на фитнеса ми казаха да не ходя без да ям и не зная какво да правя тук ) тренирам . След полвин час хапвам две яйца бъркани с сирене без олио и една филийка пълнозърнест хляб. По късно ако съм на училище си правя айран с овесени ядки и пия защото не искам да ям мазните баници които преобладават там. И вечер хапвам салата и нещо готвено ( за вечер не ми е много ясно как трябва да се храня) и това е на фитнес все още съм на комплексни тренировки. А за мен на 18 години момиче , височина 171 тегло 58 ( около , навсякъде различно 56-58). Имам да изчистя малко от корема и бедрата и ще е супер и после вече оформяне на крака това е моята цел. Ще ви бъда благодарна ако кажете мнение къде може би греша и къде трябва да се поправя за да може окси да има ефект и за напред тренировките :) благодаря предварително :)
Протеина ти за деня е крайно недостатъчно намали овеса, увеличи протеина и мазнините.
Тренирай тежко!
Мнението беше редактирано от Pavel на 21.05.13 16:17.
21.05.13
16:39
доколкото прочетох храни богати на протеини са мляко, яйца, месо, боб, леща .. А добре ли ще е ако си купя протеин на прах?
21.05.13
16:51
Не съм разбирач, да кажа предварително. Но първия ми въпрос е защо по-дяволите ти трябва да пиеш фетбърнер, при положение че нямаш опит с тренировките, и явно въобще не знаеш за какво иде реч! Личното ми мнение е, че добавките трябва да се пият от осъзнати хора, които имат цел и знаят какво правят. В твоя случай, по-скоро си тъпчеш организма с химия излишно. Иначе конкретно по-въпроса си, ами като закусваш в 7, ставаш в 6 примерно, пиеш Оксито и лягаш пак. Така няма да има драма. И най-доброто нещо което можеш да направиш, е да си намериш сериозен инструктор, който да ти дава упражнения и насоки относно хранене и т.н. И най-вече, разчитай на собствената си воля, и труд, а не на “вълшебни” хапчета, защото такива няма! Желая ти успех :)
21.05.13
17:28
да тук си прав че не съм наясно с храненето и това винаги ми е било проблем особено това пресмятане. Сега разгледах режимите в сайта и ми хареса нвд ще се опитам по някакъв начин да пресметна доколкото прочетох белтъците има значение колко е теглото , а за инструктор - имам , той ми казва какви упражнения да правя и го попитах за храненето той ми отговори да ям по- често по малко за да забързам метаболизма и да наблягам на зърнени храни и варива и това беше.
Здравей,
1. Първите 2-3 месеца, когато започваш фитнес нямаш нужда от нищо друго освен евентуално протеин и да си нагласиш хранителния режим. Има много статии за режимите когато искаш да отслабваш. Но всичко трябва да се прави плавно, намаляваш постепенно въглехидратите и увеличаваш протеина(основно от пилешко филе). За пържено, мазно, сладко и junk food изобщо няма да споменавам, освен в cheat деня, който е 1 седмично и то само едно от изброените неща, а не всички заедно ;)
2. За ходенето на гладно на фитнес, особено сутрин не съм съгласен. Точно тогава можеш да изгориш калории от мазнините. Едно по-силно кафе на гладно и във фитнеса.
3. Оксито - много, ама много ти е рано за него. Първо се вкарва ниско въглехидратна диета поне 1 месец и когато резултатите се забавят почваш оксито.
4. За приема на Окси - задължително 1 таб. сутрин на гладно и след това на фитнес. След 5-6 часа или както там пише се пие още една таблетка пак на гладно. Поне с формулата на Оксито от миналата година ми даваше супер много енергия и си тренирах 5 пъти седмично кардио сутрин + 3 силово вечер, при много строга НВ диета.
5. За вечерята - пил.пържола на скара или фурна + салата.
Това е от мен :) Чети, образовай се, тренирай и резултатите ще дойдат :)
Интересно ми е , защо са ти тея хапчета ? Нито знам колко струват нито нищо , но за тяхната цена е можело да си купиш да речем пилешко месо и да си го разпределиш за някъкъв срок от време.Казвам ти го , защото няма смисъл още от самото начало да блъскаш такива работи ..Както ти казаха , трябва да имаш ясно поставени цели , за това което искаш , да имаш известен опит и чак тогава да копуваш добавки и такива.Също вече ти казаха , че в началото е достатъчно само хранене и резултатите идват бързо.Колко струваше тая щуротия междодругото ?
21.05.13
19:02
аз отдавна бях решила да си го взема излезе ми 60лв има лек ефект но трябва и режим. Сега реших да си направя нвд по тази статия http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/P0 и по мойте мерки ми се получи ОКБ 2701 но аз целя изчистване и ги намалих на 2000 ( тук не съм сиг дали съм намалила както трябва) и после получих дневен прием протеин 127гр (риба извара яйца мляко месо ) , въглехидрати 58гр като търсих с нисък ГИ ( ориз картофи овесени ядки пълнозърнест хляб) , мазнини 200 , но в мазнините незнам какви храни да сложа . Единствено това ме затрудни и ми остава момента на разпределянето през деня и смятането на калориите.
21.05.13
19:23
по тази статия си изготвих някакъв режим за следващите два месеца защото съм на училище следобед и трябва да се съобразя с това и ще я споделя ако има някакви грешки. Часовете които съм задала са долу горе +- минути.
8:00 протеин+мазнини ( кисело мляко + овесени ядки )
9:30 фитнес (ако не съм на фитнес велоаргометър вкъщи , тае бо или някакви упр )
11:00 след тренировка протеин+мазнини ( яйца сирене пълнозърнест хляб месо или извара .. + салата )
13:00 протеин мазнини фибри (тогава тръгвам за училище)
15:00 17:00 споменах за айряна и овесените ядки но ми казахте да ги намаля така че без тях
19 свършвам
20 протеин мазнини фибри ( салата + за протеин тук не мога да измисля какво да е може би месо + фибри зеленчук някакъв може би или втора филийка пълнозърнест хляб)
за въглехидратите мисля че мога да ги вмъкна преди или след тренировка и единствено не разбрах какви трябва да са храните с мазнини , но незнам дали не е много протеина
но нещо май съм объркала на протеин и въглехидрат на 1гр се пада 4 калории , т.е П 500 кал а В 232 , но въглехидрата ми излезе 200 гр а то на 1гр е 9 кал значи 1800 ... а то толкова почти трябва да ми е дневния прием
Мнението беше редактирано от BB team fen на 21.05.13 19:33.
21.05.13
19:42
Факта че реално се луташ като пиле в калчища, означава че въпросният ти инструктор не струва. Аз например отдавна престанах да смятам калории, индекси и прочее щуротии. Едно че моят инструктор е достатъчно компетентен, и с богат опит, друго че от това съобразяване и пресмятане ще луднеш. Но разбира се всичко е свързано с финанси, за съжаление. Това което мога да споделя от моя хранителен режим, е че овесените ядки, ориз, картофи и прочее ги ям сутрин, до обяд. Вечерно време ям основно месо,яйца със зеленчуци - краставица, домат, т.е. нещо по-леко и не толкова калорично. Също така между храненията, пия Синта 6, даже има дни в които пия само Синта със някакъв въглехидрат, защото ме мързи да готвя месо или яйца. Знам че за жените е подходящ Lean Dessert, само дето е много скъп - но поне знаеш какво получаваш от него, защото киселото мляко е пълна мистерия какво слагат вътре. Иначе по-отношение на мазнините, дълго време думата - масло беше забранена за мен. Но се оказа че съм бъркал жестоко. В момента също пия Окси, успях да се оттърва и от последните паласки, и си хапвам краве масло без проблем. Разбира се, с мярка! Но това е за мен, ти си жена и вероятно си има специфика при вашето хранене :)
23.05.13
12:45
Вчера почетох някой неща, този план който направих реших да го покажа на инструктора ми но го нямаше и не можах. Днес започнах деня с кисело мляко около 200 гр и 6-7 гр овесени ядки по късно отидох на фитнес и след като се върнах ядох две яйца бъркани и една филия пълнозърнест хляб и салата с краставици, четох че след тренировка трябва да има протеин и въглехидрат но тук мисля че трябваше да хапна ориз или картоф. За по късно мисля да ям в 2,00 4,30 и 7,30 казаха ми че на вечеря било добре малко извара. И за 2,00 и 4,30 някакъв протеин добре ли е ? например кисело мляко или какво ще е най добро