21.05.13
17:58
Здравейте приятели .Тук от 2 дни имам леко подуване и странно чувство във лявата част под ребрата.Споделих със един приятел ,че ако е така още 1-2 дена ще ходя на лекар да ме види .Но се замислих има ли някаква възможност да е виновен режима ми на ядене НВД от около 10 месеца наблягам сутрин на овесени ядки и 3-4 яйца и следващите хранения са ми 90% със пилешко месо и салати?За тия 10 месеца съм прекратявал 1 път за 20 дни /ядях всичко готвено супи,манджи и т.н без хляб/ Просто не знам възможно ли е от претоварване да ме боли /защото в петък правих много сериозно крака клекове ,лег преса с доста килограми за мен лично.. на лег пресата 170кг а клекове със 90 /за мен са доста защото краката са ми слаби и от начало като започнах фитнеса едвам кляках 4 серии по 20 път без никаква тежест дори и лост.. / Та се чудя къде може да е проблема за подуването там и дискомфорта като трябва да се вземе под внимание ,че през живота си не съм изпушил и 1 кутия цигари и алкохол ИЗОБЩО не употребявам .Дали за 20-те ми години от както съм на този свят ще ми се вържат да съм изпил 500мл твърд алкохол и 10 бири .. това за цял живот.Ако може някой да даде съвети или препоръки ? Дали е възможно да е от приема на месо толкова дълго време или се заблуждавам много :) Иначе в момента като хранителни добавки приемам азотен бустер и амино киселини.
Аз самият съм на НВД през повечето време. До сега от нищо подобно не съм се оплаквал. Така че по добре отиди на лекар по скоро (не искам да те плаша). Просто от форума няма как да получиш правилният отговор- нито сме лекари, нито можем да те прегледаме на ясно.
И не си мисли, че пушенето и пиенето са единствените вредители за черният дроб. Примерно цироза може да се развие и от Хепатит Б, който дори може да не се прояви с някакви си симптоми.
Наистина не искам да те плаша, можеби прекалих малко :D .
Отиди на лекар, там ще разберат какво ти има и какво не!
Да ще ида утре може би да видя какво ще ми кажат.Преди 3-4 месеца бях започнал да приемам по-голямо количество вода и от време на време да ми съхне устата и се притеснявам да нямам диабет ходих да ми направят пълни кръвни изследвания някакви утайки и т.н и казаха ,че абсолютно всичко е нормално .
Ами той черният дроб е отдясно, така че знае ли човек какво те боли точно :). Виж какво ще ти каже лекаря, но най-вероятно ще си измие ръцете и ще те “посъветва” да спираш диетите и фитнеса, защото ненужно си стресираш организма и т.н.
30.05.13
11:04
Колега кво стана с черния дроб ?
Кажи имената +дозата на добавките и колко си висок и колко кг си?