21.05.13
17:12
Известно време си тренирам по 2 мускулни групи в 1 тренировка, но тренировката става много дълга и жегите ме довършват тотално. Та почнах както преди да си отделям всяка мускулна група в отделен ден. Днес тренирах гърди и съм много доволен от тренировката, но въпреки това според вас не прекалявам ли ?
1. 4 серии наклонена лежанка
2. 4 серии вдигане на дъмбели от наклонена пейка ( до тук с горната част )
3. 4 серии права лежанка ( средна част )
4. 4 серии кофички по 8-10 повторения ( долна част )
5. и накрая си позволих 3 серии флайс ( 12- 15 айляшки повторения )
.... как е според вас :}
21.05.13
18:09
Не знам мен си вижда добре, аз също правя 5 упражнения, но е малко по-различна моята тренировка.
Лежанка с обратен наклон 4х6-8 тежко.
Лежанка без наклон 4х6-8 тежко.
Лежанка с наколн 4х6-8тежко.
Флайс на пейка без наклон 4х10-12.
Кросоувър 4х10-12 (изпомващо).
За сега съм доволен от тренировката има напредък и така :).
21.05.13
18:51
Добре са сериите. Ако усещаш,че ти идва много и се претоварваш,може да намалиш някоя друга серия. Ти имаш супер тяло и много добра генетика. Може да разменяш упражненията на всяка тренировка за гърди,както и за други мускулни групи. Искам да кажа всяко първо упражнение да го сменяш.
Така ще ги шокираш малко и има ефект относно разстежа.
Педи тренировка е добре да приемеш 3 таб BCAA, 6-7 гр глутамин, 2 гр аргинин и 2 гр таурин.
След тренировка може да вкараш 3 таб BCAA, 6-7 гр глутамин, 1 гр таурин,
3-4 таб комплексни аминокиселини и 5 гр креатин с 5-6 чаени лъжици мед или глюкоза,а може и шоколад.
Преди лягане може да приемеш 1 гр аргинин, 6-7 гр глутамин и 3-4 таб комплексни аминокиселини.
При повече възможности преди лягане може да добавиш и една доза бавен протеин касеин.
На мен ми се струва много добра тренировка. Точно даже мисля, че си нацелил мярката.
21.05.13
19:45
Bлагодаря че споделихте менията си :)
аз мисля ,че 5 упр са мн - по-добре според мен е така :
1.лег
2.полулег
3.обратен лег
4.флайс
като винаги редуваш щангите с дъмбелите и вида флайс (напр. една тренировка флайс с дъмбели,другата -флайс с кабели и т.н.)
а и винаги започваш с различно упр (напр. една седмица с лег ,втората с полулег ,третата с обратен лег и тн. или през 2 трен. също може и пак отначало)
21.05.13
21:38
казано от `~1! на 21.05.13, 21:34:
аз мисля ,че 5 упр са мн - по-добре според мен е така :
1.лег
2.полулег
3.обратен лег
4.флайскато винаги редуваш щангите с дъмбелите и вида флайс (напр. една тренировка флайс с дъмбели,другата -флайс с кабели и т.н.)
а и винаги започваш с различно упр (напр. една седмица с лег ,втората с полулег ,третата с обратен лег и тн. или през 2 трен. също може и пак отначало)
Да, съгласен съм за упражненията, аз до сега така ги правих, но тъй като правя само по 1 мускул и тренировката ми се струва много елементарна :) Няма значение, мерси, мисля наистина да махна 1 упражнение. А да те попитам при другите тренировки ( гръб , рамо , ръце , крака ) пак ли трябва така да сменпм упражненията с които почвам ?
ами не е лошо. за гърба е идеално ,ако ги сменяш. но например за краката няма с какво друго да започнеш освен клек ,защото е най-тежкото упр.. за рамото е същото-трябва да започнеш с раменна преса и след това съответно за средно и задно рамо,а за ръцете пак не може -напр. за бицепс почваш със сгъване от стоеж,за трицепс с лег с тесен хват или френско и т.н ,но за сметка на това винаги можеш да редуваш права щанга с крива и дъмбели
напр. ето една програма за бицепс:
1.сгъване от стоеж (с прав лост,с крив лост или с дъмбели)
2.скотово сгъване (с прав, крив лост или дъмбел)
3.концентрично сгъване (тук вече няма какво да редуваш), но може да го редуваш със сгъване на скрипец
Мнението беше редактирано от Ронката на 21.05.13 21:49.
Между другото, да не забравите да добавите упражнение за канала и външната част на гърдите! (wait) :D
ами за външна част е флайса, а ако го правиш с кабели и задържаш акцентираш и на вътрешна
Аз искам да акцентирам на канала и една малка част която е до предното рамо, но без да го засягам него - ще ме посъветваш ли какво упражнение да избера!? (wasntme) :D
как така до предното рамо?? да нямаш в предвид горна вътрешна част? ако говориш за нея -упражнението е следното - флайс с кабели от полулег като задържаш 1-2сек ,когато събереш ръцете
Мисля, че става въпрос за горната външна част, тази от вътре ми е развита, но другата нещо куца... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 21.05.13 22:00.
аха мисля ,че разбрах за какво говориш. ами флайс с дъмбели от полулег би трябвало да ти свърши работа и не забравяй-не наблягай на килограмите, а на правилната техника
казано от `~1! на 21.05.13, 22:02:
аха мисля ,че разбрах за какво говориш...
Да, да и аз мисля, че разбра за какво става въпрос... :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 21.05.13 22:03.
казано от `~1! на 21.05.13, 21:47:
ами не е лошо. за гърба е идеално ,ако ги сменяш. но например за краката няма с какво друго да започнеш освен клек ,защото е най-тежкото упр.. за рамото е същото-трябва да започнеш с раменна преса и след това съответно за средно и задно рамо,а за ръцете пак не може -напр. за бицепс почваш със сгъване от стоеж,за трицепс с лег с тесен хват или френско и т.н ,но за сметка на това винаги можеш да редуваш права щанга с крива и дъмбели
3.концентрично сгъване (тук вече няма какво да редуваш), но може да го редуваш със сгъване на скрипец
Били затворили темата за бисери..
21.05.13
22:21
казано от `~1! на 21.05.13, 21:47:
Много изчерпателно, мерси ! :)
Някой знае ли какво упражнение да правя за дясната част на левия прасец, че след един месец ще ходя на Мистър Олимпия и искам да я оформя? :D
:D :D :D веднага ти казвам - значи заставаш само на ляв крак, обаче с пръсти навън и повдигаш пръстите .това е :Д