21.06.04
13:59
Пицата си я купих от Фантастико, замразена вегитариана, 370гр.
Състав - брашно, раст мизнина, сол, мая, вода, доматен пица сос, кашкавал, гъби царевица, грах, броколи.
Енергийно съдържание - 615 кКал на 100 гр продукт
Белтъчини - 29,5, от тях 10,4 животниски
Мазнини - 17,2, от тях 4 гр растителни
Въглехидрати - 81,3
Ако това е вярно за 1,50лв получаваме 2275,5 кКал и 109 гр белтък. Излиза, че с две пици си покриваш нормата за ден. Но това е абсурдно, защото като съберем стойностите се получава тегло, което превишава 100гр. Прав ли съм? Прекалено хубаво е за да е истина.
Аз знам, че 1 парче пица е около 800ккал. А 2200 калории когато усвоиш на 1 хранене ела и ми се обади. Освен това ако го разделиш на порции протеина ще е прекалено малко. +това пицата не е полезна храна. А и има прекалено много животински мазнини. Незнам...не че лъжат, но не може да изядеш 2 пици на ден и да си мислиш, че си си набавил достатъчно количество протеин. Ако бъркам ме поправете. :P
Никой не казва, че трябва да ги изядеш на един път. Може да се разделят на 4 хранения, но не в това е въпроса. Това е пица вегитариана, единствените животински мазнини са от кашкавала, и точно това прави съдържанието на протеин още по невероятно. Аз обаче се подлъгах и си купих. Чак след това събрах съставките и видях, че надвишават 100гр и то без водата.
Скъпичко, в офиса нямам голям избор. Трябваше ми нещо бързо с белтък и тази пица ми се стори идеално решение. Ако успееш да ми направиш служебно меню, на 3-4 юли съм във Варна и ще те скъсам от черпня.
21.06.04
16:34
Пицата е бърза,но не се усвоява бързо!Няма да ти даде бърз белтък,поради високите си мазнини които забавят усвояването!Пък по принцип както знаеш някои белтъци са по бавни от други така че ако вкараш в едно бавен белтък с високи мазнини........:)разбираш!
Абе имах предвид нещо бързо за хапване в обедната почивка. Тоест някъде в продължение на 6 часа аз няма да ям. След това се прибирам в къщи към 18 часа и правя три хранения от 18 , 21 и 00 часа през три часа. Така става ли?
ei purvo 2200 kcal moesh usvoish na edno qdene i 5000 i 10000 mojesh :) izqsh deset hlqba az ne vijdam problem ko ospeesh gi puhnesh v korema ti :) Problema e tam chi shi gi usvoish kato qki palaski i nema moesh vlezesh v pantalona posle :) a rizata shi trq nosish razkopchani dolnite 2-3 kopcheta :)
Inache otnosno picata az obojavam pizza no ne sam ql ot 2 godini poslednite 2 puti kogato qdoh beshe shtot jena me nakara nikoga nqma da povtorq tazi greshka !!!!!! ot momenta v koito q izqdah do 24 chasa sled tfa purvo che nishto ne mojeh da digna v zalata vtoro apetita mi adski skochi…. kakto si karah na mesce qdki i domatki…... izvednaj prosto ligite mi kapeha na drugiq den da narupam neshto sladko otvrat ........ hubu chi sam inat :)
Edin savet ne is kupuvaite gotova hrana . Zimaite si produktite i si q prigotvqite ,....... murzeli s murzelite vi .... ne pulnete djoba na nekfi tupi proizvoditeli na pizzi i t.n . Pileshkoto file kiloto e 5-6 lv chisto file bez kost . koeto znachi nad 210 g protein za 5 lv ? pri maznini pod 20 g ?
btw mazninite ot kashkavala ne sa ot nai dobrite poneje preobladavat 60-70 % nasiteni i edinstvenata im funkciq e kato antioxidant .... poneje izdurjat nai mnogo no ...... ne mislq che biha bili v dobur podbor s brashnoto ot pizzata i s samiq kashkaval ....
Pepper, ами сандвичи? Image на мен ми предложи да си правя питки със благинки-пилешко, маруля, малко сирене или каквото ти е вкусно. :) Доста протеин се събира в 1 ядене, хапва се за 4-5 мин. Освен това не ти става тежко, а се насищаш. Ако се притесняваш, че някои ще те базика. :wink: Какви са тея хора бе, да те базикат, че ядеш?!?
[quote author=“croc”]Е,какво толкова сложно има в едно меню,просто си приготвяй нещата в къщи и си ги носи в офиса !Аз така правя :)Хич да не ти пука,че ще те гледат странно околните-ще свикнат:)
Така никога няма да се чудиш какво точно да ядеш,можеш да си спазваш режима на храна и няма опасност да изядеш някоя мазна,гадна ,калорична бомба :)))
П.П
Идеална съм за черпене,понеже пия само кафе и минерална вода :))
Тогава ми измисли две порции с по 40 гр протеин, които да си ги приготвям вечерта и до сутринта да се съхранят. И ми дай телефон за да ти звънна като пристигна във Варна :lol: :lol: :lol:
Peeper,точно пицата е най неподходяща в този спорт .Може да я ядеш ама го прави колкото се може по-рядко.Това е една от храните които са най-отричани.Аз лично ям пица един пьт в месеца и то не винаги.Има едни сандвичи на Бьргьр могат да ти свьршат работа,Счерен хляб са и са удачни според мене
21.06.04
17:32
Я да ви питам нещо - знае ли някой какъв е състава на заешкото и как е с протеинчетата?
Питам щото точно от тези сандвичи на бъргър има един много вкусен с черно хлебче и заешко месо, който е много подходящ за хапване за 4-5 минутки
Поправете ме ако греша. Източника не е много сигурен:
100гр заек:
20.3гр протеин
0.75гр въглехидрати
9.2гр мазнини
172калории
Момчета не се излагайте бре, тея готови пици от фантастико ама изобщо не струват !
21.06.04
19:31
И аз ходя на работа и ето какво ми е менюто в работен ден.
1. 6:00 Мюсли с прясно мляко (това ама изобщо не ме засища)
2. 6:40 Сандвич (две филии черен хляб) с шунка + кашкавал или сирене + яйце + домат
3. 9:30 Пак същия сандвич
4. 12:00 Пиле на грил поне половина + салата + картофи
5. 14:00 Протеинов шейк (2 белтъка + 30-40 гр. протеинпулвер + 250 гр. кисело мляко + натурален сок) това го пия на 2 пъти с интервал от около 1 час
6. 16:00 Закуска плодове + извара
7. 18:00 Произволна храна с месо (пиле, риба или телешко) не много мазна.
8. Към 20:00 Пак хапвам нещо с месо ако съм ходил на тренировки ако не ям само извара без нищо, но ям бавно до към 10 часа.
Ходя на зала към 16:30 и ако съм ходил пия мед след тренировка и 10на минути след меда протеиновия шейк описан по-горе.
С тази диета качих около 5 кг. за 2 седмици. Не знам дали е чиста мускулна маса, но не мисля че съм качил много мазно дори напротив.
21.06.04
20:21
Пица може да се яде в чиитинг деня или във високовъглехидратният(може и зареждащ да се каже)ден!Нема да се умре .........свободният ден поддържа психическите сили,поне при мен без такъв ден загивам!
Лесно нема аз лично за бързи мазнини бе бях чувал :shock:
В високо въглехидратен ден е пълна глупост да нагъваш мазнини, щото ще направиш ебаси мазалото :)
Пиците са само за ектоморфи
Това е мойто мнение.
21.06.04
23:32
И аз като тебе не съм чувал за бързи мазнини:)!
Не става дума да нагъваш само пици,хамбургери,пържени картофки и подобни..........става дума че можеш да си го позволиш като това няма да ти навреди,без значение в какъв период си(естествено ако пуснеш този ден в точно време и място)!При релеф,задължително се прави ден в които драстично скачат калориите за да произведе организмът лептин(или нещо подобно)!А при маса когато искаш да държиш мазнините ниски и правиш примерно 2 ниско въглехидратни дни,задължително трябва да имаш поне 1 високовъглехидратен,като ако ги поставиш правилно то тези мазнини няма да ти се залепят!
Мазало ще направиш само ако високовъглехидратният ден ти е просто еи така без идея какво правиш :wink: !
А какво ще кажете за замразените пилешки бургери. Половин кило е 3 лв, няма въглехидрати, малко мазнини и 21,6 белтъка на 100гр
Прави се за около 10 мин на тефлонов тиган и между две филийки ще е идеалния сандвич за работа.
22.06.04
20:13
Немога да разбера какво ти пречи да си сложиш в една пластмасова кутия ориз и печено пиле или пилешка пържола. Ако те мързи да си ги приготвиш просто си кажи ама не се опитвай да се залъгваш с тия замразени боклуци.
22.06.04
21:32
Енергийно съдържание - 615 кКал на 100 гр продукт
Белтъчини - 29,5, от тях 10,4 животниски
Мазнини - 17,2, от тях 4 гр растителни
Въглехидрати - 81,3
Никой ли не направи малко саметка на хранителните вещества!!!
Излиза че тая пица има над 130-140 гр сухо вещество в 100 гр продукт! :)
Иначе за училище си взимах пилешка пържолка и ориз в една кутия. Като излязат съучениците ми на междучасие се започва :) Но ме домързя да си готвя и започнах да си правя някакъв шейк, който може да се каже че си е пасирано ядене: овесени ядки, извара, млечен протеин, мед. Всичко се пасираше с около 500-1000 мл мляко и се пиеше няколко пъти докато съм на училище (количеството на съставките варира в зависимост от това дали съм на трен в същия ден)
:lol: Вярно е това. А като сметнеш и калориите излизат към 580, така че предполагам Pepper е преписал нещо грешно.
[quote author=“Mr. Muskul”]:lol: Вярно е това. А като сметнеш и калориите излизат към 580, така че предполагам Pepper е преписал нещо грешно.
Абе как ше съм сбъркал. Нали точно затова написах темата, защото съдържанието надхвърля 100 гр и ги хващам в грешка или измама :(
[quote author=“matematic”]Немога да разбера какво ти пречи да си сложиш в една пластмасова кутия ориз и печено пиле или пилешка пържола. Ако те мързи да си ги приготвиш просто си кажи ама не се опитвай да се залъгваш с тия замразени боклуци.
Признавам, че и малко ме мързи. Но това не е проблем, щото жената готви. Другото е, че бургерите ме кефят повече от пилешка пържола и са по-удобни за консумация - мога да изям половин кило наведнъж.
Не винаги има готвено пиле в къщи. Става по-бавно, от мачовете не мога да се наспя, имам дъщеря на една година, която няма спирачки. Та всичко опира до приоритети както винаги. Ето защо винаги съм твърдял, че бодибилдинга е спорт за богатите - изисква хранителен режим, достатъчно свободно време за тренировки и за аеробни упражнения, и евентуално суплементи, каквито аз не взимам. Тенис, ски, футбол, баскетбол - няма друг такъв спорт от достъпните ни, който да изисква такива усилия, постоянство и финансови ресурси. Така, че темата за мързела не е толкова проста. Не се оплаквам, просто се аргументирам опсивайки реалната ситуация и обяснявам защо търся по-бърз и лесен начин за набавяне на хранителни вещества.
[quote author=“Pepper”]Абе как ше съм сбъркал. Нали точно затова написах темата, защото съдържанието надхвърля 100 гр и ги хващам в грешка или измама :(
Измамници са. :wink: :lol:
24.06.04
19:17
Абсурд, предлагам да идеш в синдиката на потребителите и да ги осъдиш за доста пари! :)