02.10.05
18:46
hi,
някой знае ли какви са тея кафеникави точици дето плуват във белтъка на яйцата?много са гадни!
02.10.05
19:25
Това са пилешки зародиши мой човек, така че ако искаш ги премахвай преди да си сготвиш яйцата
и на мен ми се е случвало да видя.Не го гледай,като се сготвят яйцата,не се виждат.АКо толкова те дразнят може и да ги махаш,но не са вредни.
Отговорьт е ясен - зародиши са. Но аз искам да попитам по колко жьлтька на ден ядете, защото аз ям по 20 белтька и ми се свидят да хвьрлям толкова жьлтьци-и те пари струват. В момента сьм на НВД.
03.10.05
12:08
гадост!
03.10.05
12:17
[quote author=“StanTheGreat”]Отговорьт е ясен - зародиши са. Но аз искам да попитам по колко жьлтька на ден ядете, защото аз ям по 20 белтька и ми се свидят да хвьрлям толкова жьлтьци-и те пари струват. В момента сьм на НВД.
ами май повече от два не трябва ама не сам на 100%сигурна.кофти е да се хварля.....
и аз веднаж бях на нвд ама сам яла по 4 белтъка и един жълтък а другите 3 ги слагах в яденето на кучето ми,а един приятел пък ядеше и той околу 20тина и жълтъците ги паржеше и ги даваше на едни пумиярчета,но не на всеки му се занимава и не всеки обича кучета.
[quote author=“StanTheGreat”]Отговорьт е ясен - зародиши са. Но аз искам да попитам по колко жьлтька на ден ядете, защото аз ям по 20 белтька и ми се свидят да хвьрлям толкова жьлтьци-и те пари струват. В момента сьм на НВД.
Аз определено поддържам всичките си съседи с жълтъците,които не ям:)Хората си бъркат майонези,правят баници ,използват ги за разни козметични маски даже.
Много хубави пастетчета стават от сварени жълтъци:)Пасираш ги с извара ,със сметана ,добавяш някоя меродийка за вкус и е екстра..Това ти го казвам в случай,че неискаш да се разделяш с жълтъците.Импровизации по темата има мноого,само а ти се готви :)
Ограничавам се до 4-5 жълтъка дневно,белтъци-колкото ми се ядат.
03.10.05
12:40
Не яще повече от 4 жълтъка на ден. Токсични са и затормозяват черния дроб!
Аз един път намерих цяло пиле вътре! Някъде към 2-3 см. дълго, имаше глава и очички и кожата беше прозрачна и имаше кръв в него. Въпреки това го изядох, защото едва ли е вредно.
29.10.05
13:21
аааа ада шкак ше го изядеш тва пиленце бееее :lol: :lol: :lol: