Тренировчица за гръб

Днеска пак прекалих, но този път го осъзнах напълно, размазан съм.... Тренировката протече ето така:

1. Набирания зад врат - 4 серии
2. Гребане с щанга - 4 серии
3. Гребане с дъмбел - 4 серии
4. Издърпване тесен подхват от скрипец - 4 серии
5. Мъртва тяга - 4 серии

..... пълно унищожение...

Според вас кое упражнение беше излишно И КОГА ПРАВИТЕ ТРАПЕЦ ( с рамо или с гръб ) и колко упражнения :)

АЧ

22.05.13
21:00

Според мен по-добре сложи мъртва тяга като 2-ро упражнение. Трапец го правя с гърба, но и с рамо върви, зависи от силите, които ти остават накрая.

22.05.13
21:42

ами според мен излишен е скрипецът и вместо едното гребане може да вкараш мечка и редуваш гребане с щанга и гребане с дъмбел.а може и да редуваш набирания зад и пред врат

Мнението беше редактирано от Ронката на 22.05.13 21:42.

22.05.13
21:57

а относно трапеца - може и с рамо ,може и с гръб (напр. ако правиш повдигане на рамене с щанга-може да правиш към гърба, но ако правиш с дъмбели-към рамото).аз предпочитам да правя трапеца след гърба като редувам през тренировка щангата с дъмбелите , а когато правя рамо като последно упражнение слагам вертолета ,който също натоварва трапеца,както и целия раменен пояс

Мнението беше редактирано от Ронката на 22.05.13 22:13.

казано от Ачо на 22.05.13, 21:00:

Според мен по-добре сложи мъртва тяга като 2-ро упражнение. Трапец го правя с гърба, но и с рамо върви, зависи от силите, които ти остават накрая.

ДА, дойде ми много тежко мъртвата накрая. И аз мислех да я сложа по в началото :)

22.05.13
23:36

Ами как няма да ти дойде тежко,като си включил 2 гребни движения ,набиране и тяга..А и тягата ако започнеш с нея,по-добре я направи в пирамида,но пак ме съмнява да имаш сили за 5 упражнения.Скрипеца с тесен подхват хоризонтален или вертикален е?За мен едното гребане е излишно,или ако 4-тото ти упражнение е на вертикален скрипец, то е излишното.
Лично мое мнение е,че ако се набляга на гърба ,трапеца да се тренира с него.Моята тренировка е такава:

Гръб,трапец и рамене тренирам заедно.
1.Скрипец вертикален с тесен подхват 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(8-10)
2.Чукчета с щанга - 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(8-10)
3.Тяга - 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(6-8)

Обема изглежда малък само  12 серии ,но напрежението е огромно ,а и тука има всичко необходимо за цялостно натоварване на гърба.

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 22.05.13 23:37.

23.05.13
00:23

казано от El_tiggeraso на 22.05.13, 23:36:

Ами как няма да ти дойде тежко,като си включил 2 гребни движения ,набиране и тяга..А и тягата ако започнеш с нея,по-добре я направи в пирамида,но пак ме съмнява да имаш сили за 5 упражнения.Скрипеца с тесен подхват хоризонтален или вертикален е?За мен едното гребане е излишно,или ако 4-тото ти упражнение е на вертикален скрипец, то е излишното.
Лично мое мнение е,че ако се набляга на гърба ,трапеца да се тренира с него.Моята тренировка е такава:

Гръб,трапец и рамене тренирам заедно.
1.Скрипец вертикален с тесен подхват 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(8-10)
2.Чукчета с щанга - 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(8-10)
3.Тяга - 4 серии - 2 загряващи,2 до отказ(6-8)

Обема изглежда малък само  12 серии ,но напрежението е огромно ,а и тука има всичко необходимо за цялостно натоварване на гърба.

Аз тренирам с 7-8 серии , само че за гърди. Установих , че с предишните ми тренировки , които включваха по 12-13 серии за гърди просто претренирах ,то и затова имах мускулна по 3 дни(не само на гърдите).Сега правя 7-8 серии , но както си му е реда и има ефект.Всичко е строго индивидуално .Едни могат да правят  7-8 серии , други да правят  15 серии и пак да имат напредък.Може да пробваш с по-малко серии ,но основни упражнения (и скрипеца не го пренебрегвай!)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1