Правилно ли е всичко до тук?

Темата е заключена.

Здравейте, сори ако темата не е в правилния раздел, ама не намерих по - подходящо място.. И така -  аз съм момче на 15. Висок съм 178 - 68 - 70 килограма от около 2 седмици започнах да тичам и да ходя на лостовете - В началото правех по 4 обиколки на градския стадион и това ми беше + малко набиране ако отидем на място където има лост.. Сега е по различно - Бягам всеки ден ( без събота и неделя ) + ходене на лостовете .. Бягането ми се промени до някъде - Правя само 2 обиколки и поне 10 спринта, защото ходя с едни момчета, които са по - навътре в нещата, а те ми казаха, че за горене на мазнини спринтовете са по добри. Телата им са перфектни за мен - Плочки, гърди, корем, абе като цяло са супер затова им вярвам.. За набирането и като цяло времето на лостовете - Еми значи правя 3 серии с по 5 кофички и 3 серии с по 5-6 набирания.. Успявам да избутам и 2-3 кофички с тежест на гърба .. Напълних една чанта с тежести, около 10 килограма е и така правя 2-3 кофи...

Днес си изчислих и колко калории да поемам на ден - 2800 но за да отслабвам ги направих на 2500.. Съотношение - Въглехидрати/Протеин/Мазнини - 45%/35%/20% .. В момента си нямам никаква идея под какви храни да ги приемам, гледах темата с това кои храни колко мазнини, калории и др съдържат, но все още не мога да се освестя.. Храненето ми е - Без газирано, сладко, без хляб - Сутрин мисля да почна мюсли с мляко, но чих пък че не трябва толкова често лактоза... На училище карам на вода и банани, на обяд си правя или салата или бъркани яйца с сирене и си режа домат допълнително, вечер ям каквото майка ми направи - винаги има месо + салата .. Искам да знам това горе долу става ли за отслабване като за начало.. После целта ми е релефно тяло - плочки, добре очертан бицепс, трицепс и т.н. и особенно да знам за колко време ще го постигна.. Просто исках мнението на разбиращите дали с това което правя се приближавам към това което искам и ефекта що годе бърз ли ще е, че не ми се чакат години.. :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 24.05.13 08:38.

23.05.13
01:21

Щом целта ти е да намалиш подкожните мазнини ти препоръчвам нисковъглехидратна диета (погледни в раздел хранене/хранителни режими). С 45% въглехидрати ще ти е трудно да изчистиш мазнините. Приемай около 1гр за килограм телесно тегло, демек към 70-80 гр въглехидрати на ден. Останалите калории трябва да дойдат от протеина и мазнините. Според мен 200 грама протеин на ден ще е добре за теб. Изваждаш от 2500 калории тези на въглехидратите и протеина и останалото си набавяш от мазнини. А относно това, че не ти се чакат години... всеки ден слушам хората да казват “сега се стягам и след един месец ще съм машина за лятото”. Отказал съм се да им обяснявам, че им трябват няколко месеца, през които да качат мускулна маса и после още 2-3 месеца, за да изчистят излишните мазнини. Ако искаш да изглеждаш добре за лятото - тренирай от есента до края на зимата, покачи мускулна маса и през пролетта поработи върху релефа. Поне аз така ги виждам нещата. :)

23.05.13
09:04

казано от Иво Савов на 23.05.13, 01:21:

Отказал съм се да им обяснявам, че им трябват няколко месеца, през които да качат мускулна маса

Замени месеци с години и ще си прав.

казано от Хрисо Димитров на 22.05.13, 16:23:

Просто исках мнението на разбиращите дали с това което правя се приближавам към това което искам и ефекта що годе бърз ли ще е, че не ми се чакат години.. :)

Като не ти се чака, изобщо не започвай.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.05.13 09:05.

23.05.13
09:12

На 178, 68 кила искаш да сваляш? И колко ще станеш?

23.05.13
12:58

Хората блъскат с години за да си покачат някоя обиколка на мускул с 3-4 сантиметра , а ти говориш за супер кратко време.Голям проблем ли е ако до 1 месец не ти се очертае бицепса ? Ако е,  по-добре не започвай изобщо . Тренира се целогодишно , а не само за лятото 2-3 месеца и после пак да ядем кифли и пием коли..

23.05.13
13:22

И аз това се опитвам да кажа. С няколко месеца имам предвид, че за тези месеци ще качиш малко маса, после ще изчистиш, ако си качил достатъчно, иначе няма никакъв смисъл. После започваш пак да качваш, после пак чистиш и така през годините... Това е начин на живот, а не всяка пролет да се сещате, че има места, наречени фитнес зала, паркове, басейни и т.н.

Aбе вие чесно или сте глупави, или незнам какво... Аз да не съм написал - бързо покачване на мускулна маса... Написал съм, че искам да си махна мазнините и после да се занимавам с релеф и т.н. ... Егати сдуханите сте.. Точно най - големите разбирачи в всяка пусната тема дават безполезни съвете, поне половината са такива, като запомнят само 1 изречение от написаното, аз 1 изречение ли съм написал бе?!?!?!?!?!

23.05.13
20:24

Тогава що питаш, бе, разбирач?Поиска съвет, хората ти дадоха, пък сега били сдухани.От дрисльовци като тебе аман вече!

23.05.13
20:41

Аха.. написал си, че искаш да си махнеш мазнините и после да се занимаваш с релеф... :D добре шефе ;)

23.05.13
23:01

казано от Хрисо Димитров на 23.05.13, 19:57:

Aбе вие чесно или сте глупави, или незнам какво... Аз да не съм написал - бързо покачване на мускулна маса... Написал съм, че искам да си махна мазнините и после да се занимавам с релеф и т.н. ... Егати сдуханите сте.. Точно най - големите разбирачи в всяка пусната тема дават безполезни съвете, поне половината са такива, като запомнят само 1 изречение от написаното, аз 1 изречение ли съм написал бе?!?!?!?!?!

И как определи , че съветите са безполезни ? Защо питаш , като преценяваш , че са грешни  ?Грешни или по-точно не те устройват ? И първото изречение отиваш да го кажеш на баща си :)

казано от Хрисо Димитров на 23.05.13, 19:57:

Aбе вие чесно или сте глупави, или незнам какво...

По-кротко.
Когато премислиш това, което ти се казва и се подготвиш да разговаряме човешки - заповядай.
И още нещо - това ниво на грамотност не се толерира тук.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1