Фитнес - Начин на живот !

Темата е заключена.

Здравейте, аз съм на 17 години (тая година ставам на 18) висок съм 177 см, 77кг. От 1-ви до 9-ти клас съм тренирал футбол, обаче разбрах че няма да мога да стана футболист и се отказах. Когато се отказах бях 60кг. Започнах лостове и за 1 година качих 7-8кг. Ходих на лостовете когато ми беше кеф. Миналото лято(2012г.) паднах от колелото и си счупих лявата китката(преди това когато играех футбол си бях счупил дясната 2010г.) Цяло лято не можех да правя нищо, защото така бях паднал, че почти не можех да се движа. 4-5 месеца не тренирах(играех футбол от време на време). Когато вече мислих, че съм напълно здрав започнах Фитнес (от 6-7 месеца тренирам). Значи много бързо качвам и много бързо свалям. До сега никакви добавки не съм взимал и не смятам да взимам, но да видим до кога ще мисля така :Д. Когато почнах фитнес(Ноември-Декември) бях 75кг и до края на Януари станах 82-83кг. После започнах да свалям и сега съм 77кг. Сутринта отивам на даскало, прибирам се към 14:00ч., работя до 17:00ч. Храня се на ден по 5-6 пъти. В даскало имаме стол, така че всеки ден мога да си позволя да ям пиле с ориз, пиле филе, мусака и т.н . Тренирам, работя и 1-2 пъти в седмицата играя футбол. Нямам ден в който да не правя нищо или фитнес или лостове или карам колело или отивам да тичам или играя футбол или работя, като цяло постоянно съм в движение от както се помня. Надявам се, че ще Ви бъде интересен дневника ми. Сега ще напиша програмата си. За сега е това ако има въпроси питайте. :)

Ден 1: Гръб, Трапец
Ден 2: ПОЧИВКА
Ден 3: ГЪРДИ, Бицепс, Предмишница 
Ден 4: Рамо, Трапец, Корем
Ден 5: 200 Лицеви
Ден 6: ГЪРДИ
Ден 7: Трицепс, Бицепс,Предмишница, Корем )
Ден 8: ПОЧИВКА
Ден 9: ГЪРДИ, Рамо, Корем
Ден 10: Лостове (ГЪРДИ,Гръб,Предмишница,Трапец,Корем,Бицепс,Трицепс...)

Искам да добавя, че обожавам да тренирам ГЪРДИИИИ. Крака не тренирам, защото съм тренирал футбол около 10 години и краката ми са развити(от 1 месец не тренирам, зимата си тренирах). Гърдите ми са много оформени, гърба ми изостава леко, като цяло е това.

20 Май 2013 г.

Тренировка: Гръб, Трапец

Гръб:
Скрипец - 4х10 - 50-60-66-73кг
Мечка - 4х8 - 15кг
Не знам как се казва упражнението правя го на уреда за Скрипец - 3х10 - 50-55-60кг
Придърпване на хор.скрипец - 3х10 - 50-55-60кг
Едностранно гребане с дъмбел - 3х10 - 15кг

Трапец:
Повдигане на щанга за трапец - 3х12 - 20-25-30кг

Храна:
07:00 - овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко
10:30 - пиле филе + варени картофи
14:00 - мусака
17:00 - пиле с ориз
19:00-20:15 - Фитнес
20:20 - една лъжица мед + един банан
20:40 - 2-3 варени яйца
21:30 - виенски шницел + варени картофи
23:00 - извара

Ако имам забележки, моля да бъда поправен. Всяко ама абсолютно всяко вашо мнението ще го взимам на сериозно. ;)

Темата беше редактирана от Николай Атанасов на 21.05.13 17:01.

21.05.13
17:04

защо не правиш крака? а къде е тягата ?

Крака съм тренирал, но просто сега съм си дал почивка и ще ги тренирам 1 път в месеца. Зимата ги тренирах даже 2 пъти седмично (от Декември до Март-Април месец така) и сега просто им давам малко почивка. Пък и тялото ми е някак си... абе по-развити ми са краката и сега за лятото искам горната част да стегна сериозно.

Тяга също правих до скоро, обаче тоя месец не съм правил. След 2 седмици смятам да почна отново.

21 Май

Тренировка:
Футбол - 1ч и 15 мин

Храна:
кисело мляко + овесени ядки
1 порция леща
много череши
2-3 шепи фъстъци
1 порция леща
лахмаджун (нещо като дюнер, само че с кайма вместо месо и няма картофи и такива глупости)
1 порция леща
череши
2-3 шепи фъстъци

Искам да попитам, дали когато играя футбол губя ММ? За 1 месец играя около 10 пъти по 1 час, понякога и повече.
Като добавя, че ходя на фитнес или на лостове почти всеки ден, май футбола ми идва в повече, но какво да направя, така съм свикнал. Пък и не мога да се откажа от футбола, когато не играя някак си полудявам. :/

Утре Фитнес, ще тренирам гърди. Искам да добавя, че вкъщи си имам лежанка, лост и успоредка и 2 дъмбела по 11кг. Когато нямам време да ходя на фитнес и вечерта към 11-12ч си тренирам гърдите. 4 серии на лежанката после 3 серии кофички и после лицеви или флайс с дъмбелите. :)

22 Май

Тренировка:

Гърди:
Лежанка - 4х12 - 60кг (заедно с лоста)
Пулоувър - 3х10 - 15кг дъмбел
Флайс - 3х12 - 11кг дъмбел
Кофички - 3х10

Бицепс:
Сгъване с щанга - 2х8 - 30кг(заедно с лоста)
Чуково сгъване с дъмбел - 2х10 - 11кг
Концентрирано сгъване с дъмбел - 2х8 - 11кг

И за предмишница направих едно упражнение като цяло това беше.
Тренирах вкъщи, защото нямах възможност да отида на фитнес.

Храна:
кисело мляко + овес ядки
пълнено пилешко филе + оризче
3 кърначета + лютеница
кисело мляко + овес ядки (предитрен)
2 банана + мед + 2 локумени вафли (следтрен)
манджа с картофи и месо

Днеска не тренирах. Времето беше много топло, работих и се чувствах някак си много изморен.
Ето я и храната

манджа с месо и картофи
овес ядки
омлет (4 яйца) + 1 домат и 1 краставичка
много череши
риба
череши
3 кюфтета + 1/2 домат и 1/2 краставичка
извара

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 24.05.13 01:23.

Искам да попитам тая програма ли е по-добре
Ден 3: ГЪРДИ, Бицепс, Предмишница 
Ден 4: Рамо, Трапец, Корем
Ден 5: 200 Лицеви
Ден 9: ГЪРДИ, Рамо, Корем
Ден 10: Лостове (ГЪРДИ,Гръб,Предмишница,Трапец,Корем,Бицепс,Трицепс...)

или

Ден 2: Гърди, Бицепс, Предмишница 
Ден 3: Рамо, Трапец, Корем
Ден 4: ПОЧИВКА
Ден 5: Гръб, Трапец
Ден 9: Гръб, Трапец, Корем
Ден 10:  Гърди, Рамо
Ден 11: Крака, Корем
Ден 12: ПОЧИВКА

Мисля да тренирам по 2-рия вариант, пък ще видим какво ще стане. ;)

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 24.05.13 02:46.

Днес отново работих и бях много изморен, НО отидох на фитнес!
По принцип правя по 4 серии, обаче бях изморен и за това ги правих по 3 сериите.
Ето я и днешната ми тренировка.

Тренировка: Рамо, Трапец

Рамо:
Раменни преси с дъмбел - 3х8 - 20кг единия дъмбел
Раменни преси с щанга - 3х8 - 22кг без лоста
Повдигане на ръце за рамо (не знам името на машината) - 3х10 - 40лбс
Разтваряне на пек-бек машина за задно рамо - 3х10 - 75-90-90лбс
Повдигане на ръце напред с дъмбел - 3х10 - 10кг

Трапец:
Повдигане на щанга за трапец - 4х10 - 22-30-35-40кг
още едно упражнение, обаче не му знам името,
едно момче ми го показа във фитнеса - 3х10 - 150лбс

Храна:
3в1
кисело мляко + овес ядки
омлет (4 яйца) + сирене + 1/2 домат
месо
кисело мляко + овес ядки(1 час преди тренировка)
2 банана + 2 вафли с локум + мед (5 минути след тренировка)
2 варени яйца (30 минути след тренировка)
4 кебапчета и 1 кюфте + таратор (1 час след тренировка)
извара

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 24.05.13 23:35.

Днеска си направих нова програма. Ето как изглежда тя.

Ден 1: Гръб, Трапец (ФИТНЕС)
Ден 3: Гърди, Бицепс, Предмишница  (ХОМЕ)
Ден 4: Рамо, Трапец, Корем (ФИТНЕС)
Ден 5: ПОЧИВКА
Ден 6: Гръб, Трапец (ХОМЕ)
Ден 7: ГЪРДИ (ФИТНЕС)
Ден 9: Трицепс, Бицепс,Предмишница, Корем (ФИТНЕС)
Ден 10: ПОЧИВКА
Ден 11: Гръб, Трапец, Корем (ФИТНЕС)
Ден 12: ПОЧИВКА
Ден 13: Гърди, Рамо (ХОМЕ)
Ден 14: Крака, Трицепс, Корем (ФИТНЕС)
Ден 15: ПОЧИВКА

Фитнес на другия ден почивка. След почивката на другия ден тренирам вкъщи.След като съм тренирал вкъщи на другия ден фитнес и така ще го въртя дооо... края на Юни. :)

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 24.05.13 23:40.

Днес правихме компот и после мъкнахме един гардероб от старата къща в новата къща “леко хамалска работа стана”. Храната беше стабилна, а тренировката лекичка.

Гръб:
Набиране - 4х10
Гребане - 4х10
Мъртва тяга -4х10
Едностранно гребане с дъмбел - 4х10

Трапец:
Повдигане на щанга за трапец - 3х10

Килограмите не ги помня за това и не ги писах.

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 26.05.13 23:19.

KA

27.05.13
16:45

казано от Николай  Атанасов на 22.05.13, 00:08:

21 Май

Искам да попитам, дали когато играя футбол губя ММ? За 1 месец играя около 10 пъти по 1 час, понякога и повече.
Като добавя, че ходя на фитнес или на лостове почти всеки ден, май футбола ми идва в повече, но какво да направя, така съм свикнал. Пък и не мога да се откажа от футбола, когато не играя някак си полудявам. :/

Ползите от практикуването на такъв тип спорт са несравнимо по големи от това да не го правиш само и само да не загубиш някой мускул. Това 10 пъти по 1 час е нищо, по добре си погледни храната, когато се товариш повече и там търси отговора на това дали и колко ще свалиш. Тук някои “учени” казват че ако правиш интензивно кардио или друг тип спорт повече от 1 час дневно в добавка на фитнес-а, евентуално  нивото на кортизола може да се качи и явно от там идва всичките легенди за загубата на мускули.

казано от kaloyan georgiev на 27.05.13, 16:45:

21 Май

Ползите от практикуването на такъв тип спорт са несравнимо по големи от това да не го правиш само и само да не загубиш някой мускул. Това 10 пъти по 1 час е нищо, по добре си погледни храната, когато се товариш повече и там търси отговора на това дали и колко ще свалиш. Тук някои “учени” казват че ако правиш интензивно кардио или друг тип спорт повече от 1 час дневно в добавка на фитнес-а, евентуално  нивото на кортизола може да се качи и явно от там идва всичките легенди за загубата на мускули.

Благодаря за отговора kaloyan georgiev. То и някой да ми каже трябва да спреш с футбола, аз няма да мога да спра. Футболът за мене е като наркотик! :x:D
Искам също и да попитам когато тренирам този хранителен режим добре ли е?

Храна:
14:00 - мусака/пиле с ориз
17:00 - пиле с ориз/5 яйца
21:30 - виенски шницел/пиле филе + варени картофи

Благодаря предварително! :)

27.05.13
19:22

казано от Николай  Атанасов на 27.05.13, 19:08:

21 Май

Благодаря за отговора kaloyan georgiev. То и някой да ми каже трябва да спреш с футбола, аз няма да мога да спра. Футболът за мене е като наркотик! :x:D

Храна:

Според мене е супер,но тялото ти показва най добре кое е добро за тебе ! Вслушай се в него :)

казано от BGcmex на 27.05.13, 19:22:

казано от Николай  Атанасов на 27.05.13, 19:08:

21 Май

Храна:

Според мене е супер,но тялото ти показва най добре кое е добро за тебе ! Вслушай се в него :)

(y) ..

28.05

Тренировка: Гърди, Предно Рамо, Корем

Гърди:
Повдигане на щанга от полулег - 4х10 - 30-40-40-40кг
Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 4х10 - 22,5кг дъмбел
Кросоувър затваряне за гърди на скрипец - 4х10 - 50лбс
Пек-Дек - 4х10 - 75-75-75-90лбс

Предно Рамо:
Раменни преси с щанга - 4х10 - 22кг (без лоста)

Корем:
2-3 упражнения по 3 серии и 15 повторения

29.05

Тренировка: Ръце

Трицепс:
Френско + лег с тесен хват (суперсерии) - 4х10 - 20кг (без лоста)
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег - 4х10 - 11кг дъмбел
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 4х12 - 15кг дъмбел
+ Чуково сгъване за бицепс(суперсерии) - 4х10 - 11кг дъмбел

Бицепс:
Концетрирано сгъване - 3х10 - 11кг дъмбел
Скотово сгъване - 2х10 - 11кг дъмбел

Предмишница:
1 упражнение за предмишница 3 серии

30.05

Тренировка: Футбол - 2ч

Храна:
2 принцеси
пиле филе + ориз
манджа с картофи и месо
омлет (3 яйца, кашкавал)
1 банан, 2 локумени вафли
пиле филе + домати, краставици, зеле

31.05

Тренировка: Футбол - 1ч

01.05

Тренировка: Гърди

Гърди:
Повдигане на щанга от полулег - 4х12 - 30кг (без лоста)
Повдигане на щанга от лег - 4х12 - 40кг (без лоста)
Лицеви опори - 4хмакс

Лицевите бяха почти без почивка, а повторенията около 20.

Утре ще почивам. Ако имам енергия може да направя някакви упражнения за корем и кардио.
Понеделник ще тренирам гръб.

Мнението беше редактирано от Николай Атанасов на 02.06.13 01:36.

02.06.13
07:57

Ако тренираш рамото и гърдите в различни дни ги отдалечи малко едно от друго, примерно поне 2дни да има между тях.

казано от apostol apostolov на 02.06.13, 07:57:

Ако тренираш рамото и гърдите в различни дни ги отдалечи малко едно от друго, примерно поне 2дни да има между тях.

Защо?

03.06

Тренировка: Гръб, Трапец

Гръб:
Набирания - 10,8,8,8
Мечка - 4х10 - 20кг (без лоста)
Скрипец зад врат - 3х10 - 59кг
Упражнение на скрипеца ( не знам как се казва, другия път ще погледна) - 3х10 - 59-66-73кг
Едностранно гребане с дъмбел - 3х10 - 15-12,5-12,5кг

Трапец:
Повдигане на щанга за трапец - 4х15 - 22-30-30-30кг

Храна:
кроасан
джоб
ориз + царевица,грах,моркови...
ориз + царевица, грах, моркови...
2 банана, 1 лъжица мед
телешко месо на скара
извара

Много лоша новина. :Х Стола в даскалото няма да работи до Септември месец. :/
Сега ще си взимам ядене от Кауфланд или пък от един ресторант близо до нас, обаче е малко скъпичко, пък и сега лятото кола маска, басейнче а/у не знам дали ще имам парички. Абе времето ще покаже, но в никакъв случай няма да спра да тренирам, може да не ходя на фитнес, но ще тренирам на лостовете или пък вкъщи !! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1