Протеинова палачинка.

19.05.13
22:08

От известно време си правя експерименти,  че с това нвд всичко ми омръзна,  а и изисква доста време да си приготвям някои ястия.  :)

Рецептата я наричам просто палачинки.
Стават идеално за сутришна закуска.
Продукти:
4 яйца цели.
50г извара-по желание да е обезмаслена. Аз ползвам на Маджаров.

Продуктите се разбъркват много добре.
От тези продукти излизат 2-3палачинки.Аз ги правя две,  но малко по-дебели.
Препоръчвам тефлонов тиган.

Сипвате,  колкото е нужно за една палачинка в предварително загрят тиган и изчаквате докато палачинката стане леко стегната,  за да не се натроши при обръщането.
Начин на ядене:
Аз ги ям различно. По някой път си ги чупя като питка хлаб,  друг път ги намазвам с малко извара и ги навивам. Тези дни мисля да добавя и малко протеин да видя,  какво ще стане. :)

Белтъците са приблизително 30г. това е без да са намазани с нищо.

Това е от мене.  :)

Темата беше редактирана от borislav adov на 20.05.13 13:40.

Мажеш извара с извара ? Интересно :D

20.05.13
00:56

Ооо да да.Много ям извара и то без никакви увкосителе. :) Има дни ям на по 1кг и не ми омръзва. Става дума за тази същата на Маджаров. Всеки може да си ги маже с каквото желае,  аз ползвам извара,  защото заема едно от главните места в хранителния ми режим.

20.05.13
15:37

казано от Александър Илиев на 20.05.13, 00:44:

Мажеш извара с извара ? Интересно :D

Ако каже, че това е тайната му, ша мажа извара върху извара, и ще го заливам с извара :D ;)

20.05.13
20:47

Коя тайна,  че нещо не схванах.  :)

20.05.13
21:46

Да си толкоз як ;) Включи малко чувството за хумор, че е на ОФФ ;)

23.05.13
16:47

Момчета, когато си дълго време на НВД, идва един момент, в който се чудиш какво и как да ядеш. Вече съм измислил 15 вида палачинки и 30 вида ястия с извара, яйца, овесени ядки и т.н.

23.05.13
18:49

Няма да е лоша да споделиш някоя твоя рецеота.  :)

Вкусно звучи. До сега не съм ги ял с извара, но ще пробвам.
А може и малко сладко да намажа за повечко вкус :)

26.05.13
21:27

Гледай да не прекалиш с изварата,  защото палачинката ще се натроши. Важен е и тигана. Имам тефлонов и керамичен. При керамичния някои работи залепват леко за разлика от тефлона.

казано от Randy на 23.05.13, 16:47:

Момчета, когато си дълго време на НВД, идва един момент, в който се чудиш какво и как да ядеш. Вече съм измислил 15 вида палачинки и 30 вида ястия с извара, яйца, овесени ядки и т.н.

Наистина, сподели :)

28.05.13
14:30

Днес за закуска добавих и 10г. мед при разбъркването. Получи се много добре!

Как ги прайте тие палачинки без да слагате брашно немога да разбера? Как се стягат изобщо

казано от Денислав Тодоров на 18.06.13, 17:55:

Как ги прайте тие палачинки без да слагате брашно немога да разбера? Как се стягат изобщо

Стягат се само ако тиганът е достатъчно затоплен! :)

Сега сериозно - нима бърканите яйца при теб остават течни?

18.06.13
21:52

Ако се прекали с изварата,  палачинките се трошат. В този случай почвате да бъркате и се получава бъркани яйца с извара. Аз правя така,  когато слагам много извара.

18.06.13
23:11

Една мацка тука беше публикувала рецепта за палачинки с банан и яйца. Аз реших да сложа и мляко, но се престарах и го разбих с миксер за фрапе на пяна, та една палачинка не можах да направя като хората, всичко се разпадна!

03.07.13
17:58

Пробвах, станаха по-добре от очакваното честно казано.
Относно залепването (което си е малко де) , дали ще е фал към тази комбинация да се намаже леко тигана с чисто краве масло ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1