19.05.13
22:08
От известно време си правя експерименти, че с това нвд всичко ми омръзна, а и изисква доста време да си приготвям някои ястия. :)
Рецептата я наричам просто палачинки.
Стават идеално за сутришна закуска.
Продукти:
4 яйца цели.
50г извара-по желание да е обезмаслена. Аз ползвам на Маджаров.
Продуктите се разбъркват много добре.
От тези продукти излизат 2-3палачинки.Аз ги правя две, но малко по-дебели.
Препоръчвам тефлонов тиган.
Сипвате, колкото е нужно за една палачинка в предварително загрят тиган и изчаквате докато палачинката стане леко стегната, за да не се натроши при обръщането.
Начин на ядене:
Аз ги ям различно. По някой път си ги чупя като питка хлаб, друг път ги намазвам с малко извара и ги навивам. Тези дни мисля да добавя и малко протеин да видя, какво ще стане. :)
Белтъците са приблизително 30г. това е без да са намазани с нищо.
Това е от мене. :)
Темата беше редактирана от borislav adov на 20.05.13 13:40.
20.05.13
00:44
#1
Мажеш извара с извара ? Интересно :D
20.05.13
00:56
#2
Ооо да да.Много ям извара и то без никакви увкосителе. :) Има дни ям на по 1кг и не ми омръзва. Става дума за тази същата на Маджаров. Всеки може да си ги маже с каквото желае, аз ползвам извара, защото заема едно от главните места в хранителния ми режим.
казано от Александър Илиев на 20.05.13, 00:44:
Мажеш извара с извара ? Интересно :D
Ако каже, че това е тайната му, ша мажа извара върху извара, и ще го заливам с извара :D ;)
20.05.13
20:47
#4
Коя тайна, че нещо не схванах. :)
Момчета, когато си дълго време на НВД, идва един момент, в който се чудиш какво и как да ядеш. Вече съм измислил 15 вида палачинки и 30 вида ястия с извара, яйца, овесени ядки и т.н.
23.05.13
18:49
#7
Няма да е лоша да споделиш някоя твоя рецеота. :)
26.05.13
18:19
#8
Вкусно звучи. До сега не съм ги ял с извара, но ще пробвам.
А може и малко сладко да намажа за повечко вкус :)
26.05.13
21:27
#9
Гледай да не прекалиш с изварата, защото палачинката ще се натроши. Важен е и тигана. Имам тефлонов и керамичен. При керамичния някои работи залепват леко за разлика от тефлона.
26.05.13
21:37
#10
казано от Randy на 23.05.13, 16:47:
Момчета, когато си дълго време на НВД, идва един момент, в който се чудиш какво и как да ядеш. Вече съм измислил 15 вида палачинки и 30 вида ястия с извара, яйца, овесени ядки и т.н.
Наистина, сподели :)
28.05.13
14:30
#11
Днес за закуска добавих и 10г. мед при разбъркването. Получи се много добре!
18.06.13
17:55
#12
Как ги прайте тие палачинки без да слагате брашно немога да разбера? Как се стягат изобщо
18.06.13
20:22
#13
казано от Денислав Тодоров на 18.06.13, 17:55:
Как ги прайте тие палачинки без да слагате брашно немога да разбера? Как се стягат изобщо
Стягат се само ако тиганът е достатъчно затоплен! :)
Сега сериозно - нима бърканите яйца при теб остават течни?
18.06.13
21:52
#14
Ако се прекали с изварата, палачинките се трошат. В този случай почвате да бъркате и се получава бъркани яйца с извара. Аз правя така, когато слагам много извара.
18.06.13
23:11
#15
Една мацка тука беше публикувала рецепта за палачинки с банан и яйца. Аз реших да сложа и мляко, но се престарах и го разбих с миксер за фрапе на пяна, та една палачинка не можах да направя като хората, всичко се разпадна!