22.05.13
14:43
Така..ето я и моята тема.На 16 години съм.Поради заболяването Pectus excavatum или още известно като ” Обущарски гръден кош” имам един вид дупка точно в средата,надолу от гърдите.Поради това дясната част на гърдите ми е по-изпъкнала и дори е слязла малко надолу от лявата.Сигурен съм, че и преди сте чували за Pectus excavatum защото съм виждал подобни теми.Подобни ,но не същите.Поради гърдите пък и ребрата ми почват да изкачат навън.Натрупването на мускулна маса не помага.Виждал съм десетки зверчета с този проблем,които активно спортуват бодибилдинг,но казват (и то се вижда) че проблема не се заличава.Просто лекичко се прикрива но все още бие доста на очи. http://4.bp.blogspot.com/-YiJwyrDH5Qo/UFUd_zTgxFI/AAAAAAAAA7w/dh04GwShmkw/s1600/bg_mann.jpg Забележете как при момчето което намерих лявата част е по-изпъкнала ( и това е в най-добрия случай...виждал съм и по-набити хора на които им личи дори повече).Искам не-просто да закоравея,а и да изглежда добре.Та така..осъзнах че с трениране няма да стане перфектно ( въпреки че пак ще тренирам) .Виждал съм разни колани за пристягане които помагат,но не намирам такива в България.Моля някой ако има каквато и да е информация къде се продават/произвеждат да ми отговори.Изглежда така http://www.laceitpe.com/fitting.php (Извинявам се ако е спам).Е...това беше всичко.Вие сте наред.Моля помогнете! ;)
Темата беше редактирана от Crozz на 22.05.13 14:45.
22.05.13
16:11
Има, продават такива в България, просто трябва да търсиш.
Не бих пуснал тема преди да потърся.Чувал съм че в София продават но живея на морето и ми е малко далечко.Естествено ако не намеря скоро ще трябва да се посети столицата.
Мнението беше редактирано от Crozz на 23.05.13 12:26.
23.05.13
12:38
В Пловдив също продават, което означава, че и във Варна и Бургас трябва да има.
Ще се поразровя.А знаеш ли какво трябва да търся (като наименование).Благодаря ти за помощта все пак :)
Ортезата би могла да прикрие (визуално) проблема когато има връхна дреха, но не виждам механиката в цялата процедура, която би довела до излекуването му. Виж това, може да ти е от помощ, но преди да купиш каквото и да е било първо се разрови из чуждите форуми за информация.
ПП. Посочената от теб ортеза би била полезна в обратния на твоя случай - изпъкнала гръдна кост.
Мнението беше редактирано от Valdis на 23.05.13 18:43.