25.05.13
12:53
Здравейте, понеже съм нов във форума не знам дали това е правилното място за темата..
Така, тренирам от 2 месеца, но искам да кача мускулна маса, защото съм прекалено слаб, как да комбинирам глутамина,креатина и протеина? Мисля си за :
Тренировъчен ден :
сутрин - 5грама глутамин, 5грама креатин в 200мл мляко
преди тренировка - 50грама протеин в 250мл мляко, 5грама глутамин,5грама креатин в 200мл мляко
след тренировка - 50грама протеин в 250мл мляко,5 грама глутамин, 5грама креатин в 200мл мляко
вечер - 5 грама глутамин в 200мл мляко
Нетренировъчен ден :
сутрин : 5грама глутамин, 5 грама креатин в 200мл мляко
вечер : 5 грама глутамин в 200мл мляко
В момента съм 175см висок и 56кг.
Тренировъчната програма ми е :
Понеделник - бицепс,трицепс,рамо,корем
Вторник - почивка
Сряда - Гръб,гърди,корем
Четвъртък - почивка
Петък - крака,корем
Събота - почивка/кардио
Неделя - почивка/кардио
Добра ли е комбинацията, ако не как да я променя?
25.05.13
13:05
Ужасно много протеин от суплемент - коригирай си храненето.
Няма нужда от протеин преди тренировка.
Няма нужда да правиш зареждаща фаза с креатин.
Глутаминът - 20 g дневно, всеки ден.
А ако искаш Голямата Истина - зарежи тези добавки, вземи си едни хубави витамини (не Animal Pak!) и започни да се храниш както трябва (като качество и като количество). Ефектът ще е несравнимо по-добър за теб.
Кажи си дневното хранително меню, ако не ядеш качествено то няма да качиш много. Маса се прави на маса все пак.
Иначе според мен за сега само един протеин ще ти свърши добра работа, без другите добавки. Все пак тренираш от скоро, поне за сега не виждам смисъл да вземаш и други добавки.
Напиши и какви точно упражнения правиш, по колко серии, повторения и тн.
Пич сериозно трябва да си коригираш програмата. Ти си “зелен” още и да правиш гърди и гръб в един ден ? Ръце и рамо в един ден ? Кардио 2 дни в края на седмицата ти ? Недей така ! Определено сериозно трябва да ти се промени дори пренапише програмата ти. Отностно добавките е същото положението.
Има търсачка и пишеш - тренировки, програми, протеин и креатин. Прочети и помисли върху някоя друга статия и тогава вече ще си по-ориентиран :)