Ужасни болки в китката

BE

25.05.13
18:16

Здравейте на всички! Искам да ви помоля за съвет. Преди тренирах фитнес, но спрях и сега се занимавам от около 5-6 месеца с уличен фитнес. Преди около седмица се научих да правя силовото(първо с прехвърляне на 1 ръка) , а после и с 2. До тук добре, но сега имам страшни болки в китката на дясната ръка. Става въпрос за ето това място, което съм оцветил на снимката http://prikachi.com/images.php?images/689/6149689S.jpg . Сигурен съм, че е от силовото, защото явно не съм го правил правилно, особено, когато го правех с 1 ръка винаги го прехвърлях лявата и с дясната се повдигах целия, а точно тя ме боли. От 3 дена не бях ходил на лостове, мислех си, че вече като не се и опитвам да правя каквото и да било силово няма да ме боли, но на 3-тата серия набирания с малко по-широк хват отново ме заболя ужасно много и не можах и 1 път да се набера. Чудя се какво да правя вече, защото сега не мога да тренирам от болки в дясната китка :@. Чудя се да си купя ли накитник от магазина тук в бб-теам или какво да правя?

Да, можеш да си вземеш нещо за стягане на китките, най-добре бинтове, защото стягат най-добре. Пробвай да тренираш така, ако пак не става... почивка му дай повечко време ;)

Orlin Asenov

25.05.13
19:42

Точна диагноза не мога да ти дам,но преди време и аз имах там на същото място болка и то гадна нетърпима болка на моменти,като се натоваря. И аз така бях прекъснал с фитнеса известно време. И като ме заболя се допитах до един медик културист.
Завършил е ветеринарното,но и с хуманна медицина се е занимавал и доста познания има в бодибилдинга.
Той ми каза,че това е нормално и често се случва. Получава се шок от натоварване и леки разкъсвания,микротравми.
Ако болката е търпима в рамките на нормалното и понасяш....... след като загрееш би трябвало да можеш да си тренираш без проблем. Ако е болката е по-упорита,опитай с по-леко натоварване и ако и това не помага,по-добре спри.
Може да опиташ с противовъзпалителни. Има гелове различни с деклофенак и кетопрофен. Казват,че кетопрофена е по-ефективен.
Пробвал съм го и е добре. Търси гел с кетопрофен. При такива случаи,като твоя не се знае точно какъв тип гел е препоръчително да използваш. Искам да кажа - охлаждащ или загряващ. В повечето случаи се използва охлаждащ или неутрален.
Геловете са за предпочитане пред кремовете,защото по-дълбоко проникват в тъкънта,но и кремовете са добри.
Аз съм ползвал един крем,който е наистина много добър. Живея в Палма де Майорка. Незнам дали ще можеш да го намериш в BG.
Няма значение компанията.......... важното е да съдържа следните активни вещества- арника, календула, дявлоски нокът, лайка, сусам, азадирачта, босвелия и розмарин. ( Arnica, Calendula, Devil´s Claw, Chamomile, Sesame, Azadirachta, Boswellia, Rosemary ).
Ако можеш си намери такъв крем с тези активни съставки. Обикновено при такива случаи се прави почивка 2-3 седмици и след това пробваш и ако болката отшумява си супер,а ако не продължаваш да почиваш и разбира се с терапията.

Мнението беше редактирано от Orlin Asenov на 25.05.13 19:43.

25.05.13
22:37

Погледни тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68365 , коментарите преди постнатия клип и самия клип.

Дай си малко почивка и загрявай добре китките и болката ще почне да намалява постепенно и евентуално ще изчезне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1