Искам да напълнея?

RA

25.05.13
13:29

Не съм писала в този форум преди, така че, ако бъркам нещо се извинявам предварително. Също трябва да кажа, че определено не съм напреднала в тази област, така че ми обяснявайте, като на малоумна. :D
Целта ми е да напълнея. Момиче съм, 170 см, 45 кг (+/-1). На някой тези килограми, може би, няма да стаят много зле, но за мен определено не са добре, така че и 10 отгоре не бих отказала.
Имам бърз метаболизъм, по наследственост от майка ми и леля ми, но не отричам, че последната година ям удивително малко и то непълноценна храна. Няма да успея от началото да си променя режима, а и в момента съм прекалено много време навън, където не мога да ям нещо по-пълноценно от McDonald’s. :D
Имам МНОГО въпроси... Ако напълнявам на мускулна маса, а не на мазнини ще качвам ли и в бюста? Бих искала да тичам през лятото, знам, че това е за тези, които искат да отслабнат, но тялото ми има нужда от “раздвижване”. Проблем ли ще е? Какви упражнения бихте ми предложили? Ако може дайте и клипове. Какви храни да ям? По колко? Кога ще забележа резултат (ако правя всичко както трябва) и какъв? Когато стигна до желаните килограми, как да ям, за да ги задържа? А с каква тренировка да продължа? Също пия по много течности на ден, стигам до 3/3,5 литра. Това пречи ли, защото съм чувала, че го препоръчват за отслабване.
Мерси предварително!!
Едит: Като разбера какво точно да правя ще започна да водя темата като дневник и за това уж я сложих в този раздел. Не знам защо е попаднала в общите теми. о.о

Темата беше редактирана от Random на 25.05.13 13:47.

fire.is.my.nature

26.05.13
00:13

Като начало спри мак доналдс-а и инвестирай време за информиране кое какво и как чрез статиите в този сайт или други сайтове. Единственото условие е сайтовете да са достоверни, т.е. преобладаващата част от пишещите да не са жени с хранителни разстройства. :Д

Ако напълняваш на мускулна маса, няма да качваш в бюста. Бюстът е мазнина. Но предвид факта, че е малко вероятно да качиш само чист мускул съвсем в началото и предвид твоите килограми....очаквай увеличаване на обиколката при всички положения, ако започнеш да мърдаш стрелката в правилната посока.

Можеш да тичаш без проблеми. Ако си напълно начинаеща, дори можеш да подпомогнеш развитието на мускулите. Добре е обаче да включиш и упражнения със собствено тегло или тежести, тъй като тези развиват най-добре мускулатурата и дори ще подпомогнат увеличаването на апетита.

По колко, какво, кога и защо да ядеш можеш да решиш сама за себе си и би трябвало да се потрудиш сама да намериш информацията. Има хиляди статии, мнения и методи по въпроса. Запознай се с основните и без да го обмисляш прекалено много, реши кой пасва на твоите вкусови рецептори и начин на живот и просто го започни. От там нататък винаги можеш да го модифицираш. 

“Когато стигна до желаните килограми...” .... “трябва да съм изградила начин на живот, който да ми помогне да ги задържа”.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 26.05.13 00:15.

казано от Liliya Petrova на 04.06.13, 14:45:

Здрвейте , мога да ви препоръчам много добра комбинация за покачване на теглото ,която работи при мойте приятелки. Протейново-въглехидратен гейнър Size Max + Vitargo - Amix. Vitargo-to преди тренировка , а гейнъра сутрин и след тренировка. Много добре работи тази комбинация проверена е  не само от един човек.(makeup)

Да, да, точно гейнер и трябва на девойката, за да качи, хахахаха! Месо, мляко, яйца, овес в количества според килограмите и редовен спорт, тогава ще потръгнат нещата.

14.06.13
10:15

Гейнерите са загуба на пари и напълно безсмислени! Въглехидрати се набавят супер лесно от храна.

казано от Liliya Petrova на 14.06.13, 10:03:

Ако реши да си ги набави чрез храната единствено наясно ли си колко храна какво количество трябва да изяжда?

Искаш ли да смятаме? Посочи гейнър, който одобряваш, аз ще ти дам аналог в храна.
Съветът за гейнър не е особено добър.

казано от Liliya Petrova на 14.06.13, 10:03:

Точно гейнър и трябва за да може да има адекватно количество въглехидрати ! Ако реши да си ги набави чрез храната единствено наясно ли си колко храна какво количество трябва да изяжда? Освен да си разшири стомаха и да се отврати от ядене ,ядене и ядене по цял ден сутрин и след тренировка може да пие един приятен шейк с наслада.(fubar)

Да, наясно съм колко въглехидрати трябва да приема на ден.. за нейните килограми “колосалното” количество от 120-130 гр ориз и 100-150 гр овесени ядки са напълно достатъчни. Все пак не е нужно всички калории да са от въглехидрати. Освен това за да качиш качествено ти трябват сложни въглехидрати, каквито захарите в гейнерите не са. Така че без рекламни тролски постове.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 12:05.

03.08.13
11:59

Тренирай цялото тяло за оптимален резултат. Не мисля, че твоите опасения са основателни. :)

RA

03.08.13
03:54

Здравейте! От няколко дни правя този комплекс:

Въпреки малкото време изненадващо се забелязва лек резултат и съм много доволна. Имам обаче едно притеснение. Аз имам много “добре изписана” талия и ме е страх да не я загубя от тренировките на корема. Знам, че 2ро и 3то упражнение са за странични мускули и се чудя дали не е добре да ги прескачам. Някой по-запознат да ми каже какво е добре, за да имам лека преса, но талията ми да си остане такава каквато е сега.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1