23.05.13
14:49
Зачудих се какво да пиша в този дневник :) Било забавна работа... и разгледах дневниците на други :) Засрамих се - та всички тук би трябвало да ми бъдат деца :))))
Спортувам от дете - спортна гимнастика, после в института (тогава университети се брояха на пръсти) После следва периодът - децата и грижите по тях, работа ... кой ти гледал спорта и фитнеса - тогава те не са били модерни, особено за жени ( не броя излети, катеренето по дърветата в гората, походи, изкачвания планини, колелета и прочее покрай децата)
И макар съм на ..... по-добре да премълча да не ме помислят за изкуфяла ... но какво да се правиш? тялото може и да остарява, но душата не.
Супер много ми харесва сайта, тренирам от доста време с временни прекъсвания (случва се) В момента ползвам и програмата от сайта http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi - вярно, че мина само 12 посещения в залата с тази програма, но нямам резултат в свалянето на кг. Програмата мн. ми харесва, чувствам се прекрасно след нея и съм пълна с енергия.
тренирам сутрин на гладно, храня се умерено, възможно здравословно. Калориите ми за деня варират от 1350 до 1600. Опитвам се и намалих въглехидратите (обожавам картофи) но уви, не ми се отразява на кантара. А е необходимо да сваля 4-5-6 кг, не повече.
Бих се радвала да получа съвети.
П.С. За възрастта ми чувствам се най-добре с 56 - 58 кг при ръст 158 см. Сега съм 62-63 кг
Темата беше редактирана от Елена на 29.05.13 16:41.
Здравей и добре дошла:)По думите ти разбирам,че си на около 70г. почти....тогава бих могъл да съм ти дете с моите 46-7;)))това в кръга на шегата де:)Права си,че духа няма възраст,така че смело напред и никакъв срам от годините,напротив,похвално е,че искаш да влезнеш във форма.Успех ти желая,тук има доста компетентни хора за съвети:)
:))) благодаря за поощрение... а за деца ... имам дъщеря и син на 26 и 24 год. :))) По духа не им отстъпвам в нищо ;)
Но ако сериозно, наистина не разбирам защо не свалям.
28.05.13
11:00
Странен подход - да задаваш въпросите си в заглавието на дневника. :)
Така, обаче, може да “увиснат” някои коментари и съвети, защото няма да е ясно от къде идват и на какво основание се дават.
Категорично - да, може сутрин на гладно да правиш силова тренировка и кардио.
28.05.13
15:48
Не знам до каква степен мога да ти давам точно аз някакви съвети, но аз лично процедирам точно така: рано сутрин, докато все още е годно за трениране, правя силова тренировка последвана от 15 минути кардио тренировка. След това хапвам нещо, но в никакъв случай тестено или тежко.
Благодаря за отговор и съвет :) Иначе храната ми е след тренировка следната: 1 филийка хляб бонус+ варено яйце + пилешко месо/филе + извара + кафе без захар. Тази филийка ми е единствена за цял ден. И хранодена ми е с около 1400 - 1500 ккал с тази тренировка, която посочих в началото на темата. Гледам да огранича доколкото мога въглехидрати (като като цяло не обичам бял хляб, не ям въобще банички и т.п.) , но обожавам варени/печени картофи и плодове. А като пресметнах - винаги съм малко в повече с въглехидрати :( От седмица ограничих и тях - дано да имам някакъв напредък.
И независимо, че съм 50+ :) тренировките ми носят огромно удоволствие и енергия.
Мнението беше редактирано от Елена на 29.05.13 16:40.