27.05.13
21:47
Някой има ли идея дали комбинирането на аргинин + глутамин на гладно преди сън увеличава нивото на растежен хормон по време на съня? Тук говорим за хора с ниски нива като мен. Ниското ниво е отбелязано, чрез голяма гънка на прасеца и коляното при биосигнатура. При проучване се намира информация, при която спайк в растежния хормон е достигано при много ниски дози - 2 грама аргинин и 5 грама глутамин преди сън. Ще съм ви изключително благодарен, ако споделите мненията си.
28.05.13
10:50
Да,вземай преди сън 2 гр аргинин и 5-7 глутамин. Ще се възползваш от стимулирането на растежния хормон соматотропин.
28.05.13
10:55
Гледам към 22:30 да съм в леглото.
28.05.13
10:59
Добре е. И в 00:00 h да заспиш пак не е проблем. Анаболните процеси протичат от 22:00 до 04:00 h. Най-силно за изразени от 00:00 до 04:00 h.
Пази се от катаболизмът. Най-силен катаболизъм има след тренировка,но пък тогава се отварят най-много врати за анаболизъм и трябва да се възползваш веднага след тренировка да вкараш добър гликоген + 5 гр креатин + BCAA. Може да добавиш и комплексни аминокиселини + 2 гр таурин и 5-7 гр глутамин. Сутрин при ставане от сън също има изразен катаболизъм и ако искаш да го спреш веднага вземи BCAA. Може да добавиш комплексни амино + 5-7 гр глутамин.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.05.13 11:10.
28.05.13
11:29
За да се повиши растежния хормон по време на сън трябва да се:
- ляга рано (около 22:00, след 22:30 вече е късно)
- да се избягва светлина със син и зелен спектър. Тук влизат всички дисплеи на телефони, тв, лампите вкъщи. Въобще всякаква изкуствена светлина. Светлината от пламък не е проблем. Може да четете на свещи ;) :)
- да не ви облъчват изкуствени ел. магнитни полета - безжични рутери, гсм апарати, гсм клетки, всякакви други ел. уреди. Кабелите в стените ви пречат, дори когато към тях няма свързан консуматор.
- ТРЯБВА да сте изложени на действието на земното магнитно поле и на честотата на Шуман - 7,83Hz
- възпалителните процеси в организма да са на минимум
Има и други условия, но ако тези горните не са спазени, въобще не се надявайте на добро покачване на хормона на растежа.
Може и да ви се струват шантави съветите и условията, но това си е самата истина. А изводът за жалост е, че съвременния начин на живот ни обърква хормоните, прецаква ни HGH и ни състарява преждевременно.
28.05.13
11:46
Демек няма как. :D
казано от Grey Knight на 28.05.13, 11:46:
Демек няма как. :D
Един цикъл в будистки храм в Хималаите :D
28.05.13
11:53
казано от slavko на 28.05.13, 11:48:
Демек, 900лв. на месец и си като детенце:)
А циклира ли се или може до 100 години нон-стоп? :D
28.05.13
12:04
Аз лично, откакто лягам до 22:15 - 22:30, усещам разлика от земята до небето във възстановяването. Наред с това суплементацията.
Аз лично от както не се затормозявам да мисля за тези неща се чувствам перфектно.
Пък Тедо да си направи изследване на соматотропина и да види дали е нисък, да не се окаже, че гънките и баячките лъжат.
Мнението беше редактирано от Madboy на 28.05.13 12:30.
казано от инж. Марин Маринов на 28.05.13, 11:29:
-Кабелите в стените ви пречат, дори когато към тях няма свързан консуматор.
Като няма свързан консуматор, не протича ел. ток => няма електромагнитно поле? Защо да пречат?
И как пречат електромагнитните полета и светлината?
Мнението беше редактирано от Hardcore на 29.05.13 15:28.
29.05.13
15:54
казано от Hardcore на 29.05.13, 15:26:
казано от инж. Марин Маринов на 28.05.13, 11:29:
-Кабелите в стените ви пречат, дори когато към тях няма свързан консуматор.
Като няма свързан консуматор, не протича ел. ток => няма електромагнитно поле? Защо да пречат?
Ако учителя ти по Физика го прочете това директно ще те награди с 2=
казано от Hardcore на 29.05.13, 15:26:
И как пречат електромагнитните полета и светлината?
Електромагнитните полета пречат поради едно явление, което се нарича “индукция”, тялото е проводник и то много сложно устоен, а мозъка е генератор на електрически импулси.
Изкуствената светлина пречи поради това, че спектъра и е съвсем различен от този на слънчевата и влияе върху фини мозъчни дейности.
казано от Grey Knight на 28.05.13, 11:53:
казано от slavko на 28.05.13, 11:48:
Демек, 900лв. на месец и си като детенце:)
А циклира ли се или може до 100 години нон-стоп? :D
Може бе, тя акромегалията само такива чака:)))
Може бе, много зависи какви дози, кога...изследвания...и т.н.
Ще го мисля, като мина 50:)
Добре де, за светлината не съм наясно, стори ми се странно... Защото все пак има крушки с различна температура на цвета и спектър на излъчване, съмнявам се да пречат. Примерно растенията растат и без слънчева светлина, а и при изкуствената такава.
От друга страна обаче, няма крушки които да наподобяват спектъра на слънцето => приемам аргумента за спектъра.
Обаче никак не бих се съгласил с индукцията, понеже няма как да си го обясня, че проводниците в дома ми, ДОРИ, при несвързан консуматор имат такъв ефект върху хормона на растежа.
Щом няма свързан консуматор, проводникът е отворен токов контур (поне за тази част от ел. мрежата на дома ми) и няма как да се получи движение на някакви токоносители (в случая електрони).