29.05.13
15:21
Здравейте. Сравнително нова съм във форума (по регистрация), но известно време чета разни статии и теми тук. Не съм сигурна за “хранителният режим”, който си съставих сама и дали ще има ефект (и кога?) затова исках да се допитам до хора, които са по-наясно.
Храненето ми през деня преминава предимно така:
Сутрин: 2 филийки пълнозърнест хляб с пуешко филе и обезмаслено крема сирене.
Междинно: Плод - ябълка или банан.
Обяд: Пилешко месо (печено) + салата от домат и краставица + 20 гр. сирене + 3 сухара
Следобяд: Плодово мляко, Корни или Мюсли (редувам ги за да не ми омръзнат)
Вечер: Не вечерям, много рядко ако хапна нещо малко - ядки или плод.
Изключила съм абсолютно всички боклуци от сорта на чипсове и сладкиши, тестени и пържени от менюто си, но и не ми липсват особено - сега се чуствам доста по-добре.
Тренирам около 45 минути (на кростренажор и други упражнения) 5 дни в седмицата. Като 15/20 мин. преди тренировка пия течен Ел Карнитин (1100мг).
На 18 години съм, висока съм 165 и тежа 67кг. (последно се мерих преди 2 месеца) Искам да сваля около 8/9 килограма. Описаният режим по горе го спазвам от 1 месец, а от две седмици приемам и Ел Карнитина.
Предварително се извинявам за дългият ми пост, но исках да дам повече подробности. Мислите ли, че храненето ми в момента е правилно? Съчетано с тренировките кога мога да очаквам резултати?
29.05.13
17:24
Принципно не е лошо храненето, има някои неща, които могат да се подобрят естествено. Какви резултати имаш до момента за този 1 месец? Мислила ли си да включиш силови тренировки? Ел карнитина е добре да се пие по-следната схема 2 седмици пиеш 2 почиваш, понеже организма се насища бързо с него, друг е въпроса че се съдържа и в някои храни :)
29.05.13
17:39
Напротив, храната е лоша - малко е като количество и не е балансирана правилно. Енергия - достатъчна е за първокласник, в случая това е глад. Белтъчините са под разумния минимум, мазнините - също. Преобладават въглехидратите. Не е това правилният подход. Карнитинът - напълно излишен в такива дневни дози.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.13 22:50.
29.05.13
18:44
Кольо е напълно прав.
Махни тия плодови млека, мюслита и т.н.
Намали въглехидратите и увеличи мазнините. Няма никакъв протеин в деня ти.
Поздрави и успех! :)
29.05.13
18:44
Съгласен съм, но мисля че промените трябва да се правят постепенно(тоест когато дойде застой да се промени нещо), защото просто организма се стресира твърде много и просто човек губи воля много лесно и бързо, когато не е подготвен. Инъче сухари, обезмаслени крема сирена, корните и подобни за мен са си в графата джънк фууд.
Благодаря ви за мненията. Към хранителния режим минах леко, по-леко като започнах да заменям някои храни. Сега се чувствам доста по-добре. Какво може да ми препоръчате да включа/изключа в менюто си? Днес си направих шейк от 1 банан и прясно мляко в блендера, това например препоръчвате ли го?
казано от apostol apostolov на 29.05.13, 18:44:
Съгласен съм, но мисля че промените трябва да се правят постепенно(тоест когато дойде застой да се промени нещо), защото просто организма се стресира твърде много и просто човек губи воля много лесно и бързо, когато не е подготвен. Инъче сухари, обезмаслени крема сирена, корните и подобни за мен са си в графата джънк фууд.
До колкото съм чувала сухарите са полезни? Може ли да ми препоръчаш с какво да ги заменя? А и корни го ям максимум 2 пъти в седмицата, понякога ми се яде нещо сладко страшно много... :D
29.05.13
21:37
Ми изяж една ябълка, като ти се яде сладко! Освен това, докато не престанеш да бъдеш заложник на лакомията си, не очаквай да постигнеш каквото и да е. Какво значи яде ми се? И на мен ми се ядат понякога много неща, но с течение на времето съм възпитал в мен определени нагласи, така че да не ме разкъсват дилеми. Както казаха по горе хората - корни, плодови млека, мюсли са боклуци. И второ не са подходящи ако искаш да се отървеш от излишните телесни мазнини. Плодовите млека съдържат захар, и са страшно калорични, Корнито е калорична бомба - буквално, Мюслито е пълно със сушени плодове които съдържат много захар. Така че не знам за какъв режим въобще говориш! И предполагам че под плодово мляко се разбира т.нар. Активия, която гледам много жени плющят, и се чудят що не отслабват. Ми интересно що ли?
29.05.13
23:45
Много е прав summertime! Послушай го и се поразрови в форума и сайта защото има всичко. :)
За храната са ти казали, много е зле. На тия 65+ кг ти трябват поне 3гр Л-карнитин, за да има въобще някакъв смисъл от приема му. Първата седмица в тренировъчен 3гр 30-60мин преди тренировка, нетренировъчен 2гр сутрин на закуска. Втора 4, трета 5, четвърта 6 и го спираш за поне 2-4 седмици. Щом е течен си го преизчисляваш мл/мг. На някои фирми в 15мл има 1гр примерно.
30.05.13
08:25
Плодовете са природното сладко така да го кажем, бих ти препоръчал да замениш някои от храните с яйца, извара, понеже малко или много намаляват апетита белтъчините. Мюслите евентуално само за закуска са подходящи. Много зеленчуци и вода :) Сухарите са полезни само като имаш стомашни проблеми :D
Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 30.05.13 08:26.