28.05.13
19:32
Здравейте.Реших да поизчистя 2-3 кг за месец и нещо - два (не мисля да се мятам на НВД , да не смъкна повече - в момента съм около 75-6кг на 182 см).Ще намаля въглехидратите , а ще увелича протеина - сирене,мляко,яйца,риба,месо,ядки и т.н.Целта е да не загубя много ММ.Въпроса ми е , понеже тези храни са доста богати освен на протеин и на мазнини , и когато се пие повече вода организма не складира тези мазнини в тялото нали така ? Въглехидрата ще стане на половина по-малко , а протеина два пъти повече , но от тези храни се набавят доста мазнини.Понеже съвпада малко с НВД-ВМ този начин на хранене реших да попитам дали е удачен при това мое начинание - изчистването.Примерно едно пакетче 100 гр фъстък е 23-24 гр протеин и 50 гр мазнини , но това не е единственото хранене за деня.Протеина ще го изкарам към 160 гр , а мазнините ще скочат поне на 100 ако не и повече.Тези мазнини къде отиват в крайна сметка ?
Темата беше редактирана от Пенев на 28.05.13 19:39.
28.05.13
20:55
Виж, малко са ти объркани нещата, за тази цел се прави калориен баланс, тук има теми по въпроса. За да сваляш трябва да си на отрицателен такъв, това е. Откъде идват калориите, разбира се че има значение, но важна е първо да ядеш правилна храна. После вече ако искаш да намалиш мазнините и там си има начини, ще ядеш меса които са с по малко мазнини и тн. 2-3 килограма на месец при твоите килограми едва ли ще е здравословно, като си направиш калориен баланс ще разбереш понеже си има един праг от калории, който не е хубаво да минаваш.
Храната си е качествена , тренирам не от скоро .Четах в една тема един пост , че при пиене на повече вода организма не складира мазнини . Това ми беше питането , понеже тези храни са с високо съдържание на мазнини и дали при по-високо консумиране на течности няма да се натрупват.При това положение повечето калории идват от мазнини , но дефицит си има.Не съм клечка , нищо че съм 76 кг на 182 см(което смятам , че е идеално тегло), просто искам малко изчистване и на есен отново да качвам.
Не е вярно, че при пиене на повече вода организма не складира мазнини. Ако си в калориен излишък ще трупаш мазнини, ако ще и 10 литра на ден да пиеш.
29.05.13
21:36
казано от Пенев на 28.05.13, 22:16:
Храната си е качествена , тренирам не от скоро .Четах в една тема един пост , че при пиене на повече вода организма не складира мазнини . Това ми беше питането , понеже тези храни са с високо съдържание на мазнини и дали при по-високо консумиране на течности няма да се натрупват.При това положение повечето калории идват от мазнини , но дефицит си има.Не съм клечка , нищо че съм 76 кг на 182 см(което смятам , че е идеално тегло), просто искам малко изчистване и на есен отново да качвам.
Ами след като си наясно идеално, явно не съм разбрал въпроса. Иначе и аз търся отговор на въпроса как да съм плочка и в същото време да качвам само мускулна маса и ако може и умствено да не ми оказва влияние.
30.05.13
11:48
Уоу това с водата няма нищо общо с истината, просто във всички процеси в тялото, всички химични реакции, водата участва, водата предпазва тялото и клетките от дехидратация и т.н. Винаги е добре да се пие много вода не само при чистене, но и при качване, спомага на черния дроб и т.н. Но в никакъв случай не спомага за нескладирането на мазнини. Това дали ще сваляш или ще качваш си зависи изцяло от калорийния баланс. Вече от разликите от оптималния калориен баланс и качеството на храната наличието на протеини, хенаситени мазнини, витамини, минерали и т.н. завичси какво ще сваляш и какво ще качваш.