Трябва ми програма за 13-14 годишен

30.05.13
15:01

Здравейте.Бихте ли ми помогнали да си съставя тренировъчна програма за 13-14 годишен ? (октомври месец ставам на 14)
Висок съм около 1.57 и тежа 51 кг. Преди година тренирах доста, имах развитие, но се отплеснах .... Та, бихте ли ми помогнали да я съставя ? И с кои упражнения ? Още не съм влязъл в пубиртета, но ми предстои . В момента тренирам коремни мускули;бицепс и гърди, защото на тези места са ми сланинките :D . Ям си нормално, смятам да намаля сладкото. Предстои ми да влизам в ново училище и трябва да изглеждам добре, а и един юнуш трбява да изглежда добре ...

30.05.13
15:19

Фитнес не ти трябва още.Изчакай още година-две.Междувременно ти препоръчвам плуване,то развива всеки мускул и е подходящо за твойта възраст

30.05.13
15:19

ЮНУШ :D Юноша бледен, хапвай си всичко, без да прекаляваш със сладкото, запиши се на някакъв спорт, който ти е интересен, ходи 2-3 пъти на фитнес или лостове, което ти е кеф. Ако е на фитнес виж програмите за начинаещи в сайта и ги следвай поне година, че и две.

30.05.13
15:27

Аз ходя на плуване, по-точно на свободна практика с цел тренировка. Искам домашна програма с която да се развивам . Можете ли да ми пратите линк за начинаещ в фитнеса, както каза ти ? ( такава програма )

Мнението беше редактирано от Jonkata Jonkov на 30.05.13 15:30.

30.05.13
15:45

Малко по-горе, оцветено в зелено е всичко, което ти трябва.. отдели седмица да почетеш..

30.05.13
16:05

ЮНУШ,ако така те мързи и да тренираш както да търсиш информация..
Ето нещо за теб http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa

30.05.13
16:07

Е, виж го как сладко си спинка човека :D

30.05.13
16:16

Ееее, хора какъв е този негативизъм ... Добре за фитнеса, но главната тема е за програма в домашни условия ...

30.05.13
16:27

Къде видя па негативизъм?? И как трябваше да се досетим, че ще тренираш в къщи??

30.05.13
16:53

Няма негативизъм тука.
За фитнес питашЕ,за фитнес ти даваме..Щом искаш да тренираш в домашни условия тренирай,нито си описал с какво разполагаш(тежести,собствено тегло?), нито нищо.
Съветвам те да почнеш лостове,да се научиш да се набираш и да правиш кофи.

Ставай от това легло и отивай на лостове,стига си спал! :D

30.05.13
17:48

Спането ми е проблем ... Пристрастен съм към него ...
Разполагам с 1 гира 5кг, ще взимам 2ра. Теглото съм го написал, както и ръста, стриит фитнеса не е моя силна страна. Първо да заякна г/д и след това на лостове мисля да походя ...

30.05.13
22:26

казано от Chocho Chanev на 30.05.13, 17:48:

Разполагам с 1 гира 5кг, ще взимам 2ра. Теглото съм го написал, както и ръста, стриит фитнеса не е моя силна страна. Първо да заякна г/д и след това на лостове мисля да походя ...

Най-лесният и ефективен начин за заякване на твоят възраст са точно лостовете.Тия гири по 5 кг са за мацките.
С помоща на собственот си тегло ефекта ще е много по-добър.
Не се притеснявай ако упражненяита на лост са ти трудни,с времето всичко става все по-лесно,а и там ще има хората,които ще ти помагат и могат да ти помогнат доста ефективно в развитието.

30.05.13
22:43

казано от Biad__ на 30.05.13, 22:26:

казано от Chocho Chanev на 30.05.13, 17:48:

Най-лесният и ефективен начин за заякване на твоят възраст са точно лостовете.Тия гири по 5 кг са за мацките.
С помоща на собственот си тегло ефекта ще е много по-добър.
Не се притеснявай ако упражненяита на лост са ти трудни,с времето всичко става все по-лесно,а и там ще има хората,които ще ти помагат и могат да ти помогнат доста ефективно в развитието.

Честно казано малко ме е страх да ида ... От давна не съм ходил и не знам какво ще направя, за това искам първо г/д бицепс да направя и тогава да се развивам там ? Имам предвид, сега началното заякване в домашни условия да го направя, а после ще се почне с фитнес и лостове ?

30.05.13
23:13

Виж сега, не се притеснявай, че някой ще ти се подиграва или че ще изглеждаш смешен като отидеш на лостовете. Писал си, че сега си на 13 - ами това си е прекрасна възраст да почнеш тренировките. Така че действай смело. Дори в началото да почнеш с 1 набиране и 1-2 кофичка с времето и с упорство ще качиш бройките.
Не е много смислено да тренираш само бицепс с някакви тежести във вас. На лостовете ще направиш по-хармонично мускули по себе си.

30.05.13
23:58

Леле,ще ме разбиеш от смях .. бицепс щял да прави за да заякне за лостове..... Колкото и да ги размахваш тия гирички по 5 кг ,няма ли натоварване на тялото с БАЗОВИ движения ,ще чакаш заякване ама...Бегай на лостовете без да те е срам!А тези дето мислиш ,че ще ти се смеят, после ти ще се смееш на тях,гарантирам ти!

31.05.13
00:07

Като ти е трудно на лостовете,прави негативни набирания при които скачаш и стигаш до горе,после максимално бавно пускаш до долу.И прави колко можеш кофички и чисти набирания,въпреки че ще са по 1 или 2 и така по няколко серий

31.05.13
00:43

Но плочки в къщи да си ги тренирам, или всичко там да правя ? На лостовете .

31.05.13
09:51

За корем или както си го казал ти “за плочки” можеш да си правиш и във вас коремни преси, ама и на лостовете да правиш повдигане на краката както си висиш на лоста. А за да изкараш плочки ще ти трябва и добър хранителен режим за да махнеш мазното от корема и така :)

31.05.13
15:06

Амм, всички ми повтарят, че съм още малък за хранителен режим ? Да не съм се лишавал от храни, само да съм намалял някои храни :?

Има храни, от които съвсем спокойно можеш да се лишиш без колебание още от днес.
Ето ти примери:
- майонеза, кетчуп и всякакви подобни сосове
- готови супи, овкусителни смеси и подобните “малки тайни”
- всякакви фабрично овкусени газирани и негазирани напитки
- маргарин
- чипс, солети, кубети, вафли, бисквити и всякакви подобни “вкусотии”

Списъкът може да се удължи още доста...
Въпросът опира до силата на желанието ти да направиш нещо хубаво за себе си.

31.05.13
16:02

Значи почвам ! Не ям
- майонеза
-готови супи(само домашно направени)
-малки тайни и тем подобни
-ще огранича “вкусотиите”

Ям/Пия
-кола( ще намаля количествата)
-маргарин(сандвичи без него не стават ...), освен чистото масло, но рядко се купува при нас
-аз така или иначе не се глеза толкова много с “чипсове, кубети”, бисквити ще се намалят, това е което мога да направя, добре ли е или трябва още ?

Пич, на 13 съм ... Не мога така да спра тези работи ... :D

П.П - Направих си нов профил, не направо от фб, защото не иска да ми запазва дневника и не мога да си намирам темите от фб профила ...

Мнението беше редактирано от Chavdar Chanev на 31.05.13 16:02.

31.05.13
17:31

Маргаринът е една от най-вредните храни.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 31.05.13 17:31.

31.05.13
18:05

Така е, но какво да използвам за заместител ? Чисто масло ?

Маргаринът го махаш и слагаш чисто краве масло. И да, определено стават сандвичи с него!
Можеш да спреш абсолютно всичко, което ти изброих (повтарям, че списъкът е непълен). Ако има достатъчно желание в теб - ще стане. Ако продължаваш да търсиш нелепи оправдания - това е друг въпрос...

...и “пич”, възрастта ти няма НИКАКВО значение.

31.05.13
18:53

Добре ! Ще пробвам да ги спра.Благодаря :)
Може да затворите темата, или там каквото я правите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1