Фъстъчено масло и НВД ?

29.05.13
21:42

Здравейте  :) днес се бях зачел във списание Мускули и Фитнес :) и там на една от страниците потребител е задал въпрос към списанието как може да намали мазнините си до 8-10 % в момента е бил 15-16% :) и те са му дали някой съвети и същевременно са му предложили хранителен режим :) 90% се препокрива със моя /сутрин са му написали 2 желтъка със 4 белтъка една филия пълнозърнест хляб и кафе  а аз ям 4 яйца цели + 60гр овесени ядки във 200гр кисело мляко Верея Фитнес 33кал/100гр 0.1%  :) и най-вече ми направи впечатления следното нещо :

Преди обедна закуска:
250гр нискомаслено кисело мляко + 1 ябълка
1 с.л фъстъчено масло

И след това последното хранене /Нощна закуска/
100гр извара или 2 варени яйца + зелена салата
1с.л Фъстъчено масло

Въпроса ми е защо е това фъстъчено масло като е не малко калорично и съдържа доста мазнини.Иначе останалата част от хранителния режим ми се препокрива със този във списанието освен за вечерята те са му препоръчали освен месото и салатата 300гр броколи аз никога не съм ял и не знам дали ще ми харесат нито как да ги приготвя някой ако може да даде съвет ?

29.05.13
22:41

Това нискомаслено кисело мляко го изхвърли, а колкото до броколите или ще ги харесаш и ще им станеш фен или ще ти се сторят гадни и повече няма да ги ядеш никога. :D

29.05.13
22:42

За да сваляш мазнини трябва и да приемаш мазнини. И по- добре пий пълномаслено мляко, поне 3% а не от ония дето са 0,1% дето са направо вода в сравнение с истинското мляко :D .

29.05.13
22:44

айляк е фъстъченото масло в америка го ядат много като са на нисък въглен ама там е хубаво не е като нашето

29.05.13
22:47

Аз гледах едно в Lidal 300 гр за 9.99 лв :) има и 250 гр за 3.49 аз ако ще ям по 2 лъжици на ден ще си купя скъпото разбира се поне да знам ,че ям нещо истинско :) Значи не е проблем да хапвам по 1 с.л преди тренировка и 1 с.л преди лягане ?

29.05.13
23:08

казано от garret gt на 29.05.13, 22:47:

Аз гледах едно в Lidal 300 гр за 9.99 лв :) има и 250 гр за 3.49 аз ако ще ям по 2 лъжици на ден ще си купя скъпото разбира се поне да знам ,че ям нещо истинско :) Значи не е проблем да хапвам по 1 с.л преди тренировка и 1 с.л преди лягане ?

Не е проблем, но внимавай да не е гранясало.

30.05.13
00:09

Че аз пък си приготвям броколите на пароварка, защото стават много хубави и си запазват зеления цвят, и след това ги обърквам на тиган с чисто краве масло, и направо са си супер така. Макар че не ми пречи да ги ям и без нищо, въпрос на нагласа. А фъстъченото масло не причинява ли алергии, или се бъркам?

30.05.13
00:44

казано от summertime на 30.05.13, 00:09:

Че аз пък си приготвям броколите на пароварка, защото стават много хубави и си запазват зеления цвят, и след това ги обърквам на тиган с чисто краве масло, и направо са си супер така. Макар че не ми пречи да ги ям и без нищо, въпрос на нагласа. А фъстъченото масло не причинява ли алергии, или се бъркам?

Да, ако човек има алергия към бобови.

fire.is.my.nature

30.05.13
10:29

Фъстъченото масло е опасно, ако си лаком :Д Аз лично мога да изям (и съм изяждала) 200 гр. наведнъж, защото просто е тоолкова вкусно, че е трудно за спиране. Лично аз не бих го включила в НВД.

30.05.13
11:23

Вечер след последното хранене ако чувстваш още глад лъжица фъстъчено масло хапваш и си ок /на балчо натурално ям аз/.

31.05.13
15:28

Както каза, момчето преди мен, вече преди лягане по една с.л. След отваряне задължително го дръж в хладилника. Срока му е дълъг, но когато е в хладилник.

Според мен, когато го купуваш, гледай в съдържанието да има само 100% фъстъци, защото някои съдържат разстително маслко.
В Карфур е хубаво и стругва около 7 лева за 250 - 300 грама.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1