31.05.13
18:44
Искам да ви попитам дали има разлика в хранителния състав между варено яйце и яйце на око? (wasntme)
Каквато и да е разликата, едва ли си струва да се затомозяваш с подобни сметки. Най-много при варенето да се изгубват няколко молекули протеин и други неща в повече
31.05.13
18:49
#2
Не :)
31.05.13
19:59
#3
В самото яйце не, но при яйцата на очи се ползва мазнина за пържене, която се превръща в транс мазнини затова вареното е предпочитано във фитнес средите.
31.05.13
22:36
#4
казано от apostol apostolov на 31.05.13, 19:59:
В самото яйце не, но при яйцата на очи се ползва мазнина за пържене, която се превръща в транс мазнини затова вареното е предпочитано във фитнес средите.
Да при ненаситените растителни мазнини това се получава, но при краве маслото или маслото от кокос не е така.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 31.05.13 22:39.
01.06.13
00:04
#5
казано от лежачка на 31.05.13, 18:44:
Искам да ви попитам дали има разлика в хранителния състав между варено яйце и яйце на око? (wasntme)
Преди да питаш - мисли. Да речем, че има разлика - това значи, че начинът на приготвяне по някакъв начин превръща едни макронутриенти в други, примерно превръща белтък във въглехидрат. Сега се замисли до колко това ти се струва възможно.