31.05.13
13:14
Здравейте,в момента чистя (нямам много за сваляне) и реших сега да наблегна на плуването.Мисля да правя 3 тренировки в седмицата,а през другото време - плуване.Чудя се обаче каква програма да си избера.Принципно си правих 1 ден - гърди и гръб ; 3 ден - крака ; 5 ден - ръце и рамо
Сега си мисля за нещо от сорта 5х5….тяга,клекове и бенч преса,но и да е някаква друга не е проблем.Стига да е 3 пъти в седмицита.Та,какво ще кажете/предложете ? :)
31.05.13
16:53
Защо точно плуване? Ако си решил да стигнеш до нисък % подкожни мазнини плуването няма да ти помогне... а ако наистина си решил да плуваш гледай в твоя случай да е между тренировка 1 и тренировка 3 (второ плуване в ден 7).
Е как да не му помогне плуването, ще му помогне и то доста в чистенето на мазнините. Плуването натоварва цялото тяло и е добър метод за изграждане на фигурата и чистенето на мазнините.
Мисля че наистина ще е добре да направиш една програма 5х5 три пъти седмично, и примерно да ходиш два пъти седмично на плуване. Всичко си зависи от възстановяването. Ако прецениш, че се възстановяваш добре след 5х5 можеш да включиш и плуването.
31.05.13
17:11
Да, окей, наистина би помогнало в общия случай (кардио блаблабла и т.н.), но плуването е спорт, който се практикува в среда с температура доста по-ниска от телесната, сещай се какво следва в такива случаи. Не че няма свали да някой друг килограм, но има много по-ефективни начини за чистене на мазнини.
Еми трябва да ти кажа, че плуването е едно от най- ефективните неща. За 30 мин. средно се горят по 400 kcal. от плуване. При бягането също се горят горе- долу толкова калории, но си зависи и от интензивноста. А самата температура не мисля, че е някакъв фактор. Какво като си във вода и не усещаш потта да се стича по тялото ти. Ти пак извършваш физическа дейност, натоварваш тялото и пулса ти се ускорява.
31.05.13
18:25
От опит ли говориш в момента или просто си прочел някъде колко ккал се горят за единица време и колко ефективно било плуването... Айде прекарвай 3 пъти в седмицата по час, час и половина във вода с температура 22-23 градуса и да видим тялото ти кое ще предпочете да изгори за да се топли - мускул или мазно?
Не отричам, че с плуването човек може да отслабне, но чистене и отслабване не са съвсем едно и също.
Чарли,при всеки организъм е различно.Лично аз чистя по-лесно от плуване,отколкото бягане/колело/степер и т.н. Просто си слушам тялото.
01.06.13
00:42
...Живях 3 години е Кипър и за това време стигнах ниво 2 часа плуване на ден в средиземно море.Имах готино тяло през този период но нямах и грам сила.По принцип плуването е супер спорт/чакам водата в черно море да се постопли и се гмуркам/,но не се комбинира добре с боди-билдинг и щанги.Можеш да го включиш в програмата си за да те изгради като,по завършен атлет .
Стига така де..Мен точно Андреас Мюнцер ме беше надъхал като го гледах как си прави плуване за кардио :)
13.06.13
20:55
Плуването прави тялото идеално, а мускулите - силни и здрави за по-дълго време. А за да бъдете наистина красиви трябва да махнете всички косъмчета от тялото си, което ще заприлича на древногръцки атлет. За първото трябва сами да се потрудите, а за второто могат да ви помогнат и в центровете за епилация. Най-модерен в София е центърът за лазерна епилация Лазер Център. Там ще получите всичко необходимо за красиво изглеждащо тяло на максимално ниска цена. Ето подробности за центъра като адрес и контакти в салоните им в София и Пловдив. А ако искате да научите всичките им цени, то вижте цените за лазерна епилация на Лазер Център.
Мнението беше редактирано от Andrey Gerasimov на 11.11.14 10:32.