23.10.07
18:44
Значи, на 16 съм, тренирам от година и половина, съвсем чисто, без протеини и т.н. Реших обаче да почна с трибестан. Та въпроса ми е дали има особен ефект още при първия курс. Тъй като се използва като алтернатива на стероидите, мисля че би трябвало да има някакъв резултат след 50-60 дни, но вие кажете. Благодаря ви предварително!
П.С. Пия TTE40 на Нутрим, оптимален прием - 4 пъти дневно х 1 хапче, като свърши ще взимам най-скъпия ~33-4 лв.
Темата беше редактирана от xide на 23.10.07 18:50.
Ти знаеш ли какво е трибестан и за какво действа,че ще го пиеш,още повече на тая възраст.Според мен няма смисъл да пиеш каквото и да било.Просто се храни съобразно целите ти.
Знам какво е трибестан и повярвай ми, мисля че имам нужда. Още никакви косми на лицето нямам (това във връзка с хормоните), дигам като луд, блъскам се, ям, а най-накрая нищо. Не съм качил и грам за последните 4-5 месеца.
казано от xide на 23.10.07, 19:12:
Знам какво е трибестан и повярвай ми, мисля че имам нужда. Още никакви косми на лицето нямам (това във връзка с хормоните), дигам като луд, блъскам се, ям, а най-накрая нищо. Не съм качил и грам за последните 4-5 месеца.
А ти повярвай на мен .. и аз съм на 16 и на двамата не ни трябва трибестан още ...... в момента от към 2 седмици пия протеин +амино със хапване естествено ... 2 кг нагоре съм вече ... ти ако блъскаш кат луд логично е да не качиш то иска и възстановяване ... и ти хуу пииш ама с НУТРИМ шси останеш само с пиенето ( лично мое мнение !! )
Кат толкова си мераклия за трибестан си земи от нашия българския на Сопфарма примерно ... ама за да има ефект на тези години ти трябва комбинация ... примерно + ZMA или креатин
П.С: Тва по горе си е мое мнение като потребител във форума !
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 23.10.07 19:39.
23.10.07
20:03
И аз съм на мнение, че не ти трябва трибестан. На тази възраст хормоните и без добавки бошуват в тялото, а камо ли като ги подсилиш с един трибестан. Много е неудобно през 5 минути да ти става оная работа... Просто трибестана най-често се ползва от хора употребявали хормонални препарати, за повишаване на собственото производство на тестостерон.
Препоръчвам ти протеин+креатин, но не и на бг фирма, като нутрим и биогейм. Доказали се с неефиктовността си фирми! Другите бг- Пауър фуудс, П%Б лабс, Експлоде и др.(ако има) не ги знам как са с качеството.
23.10.07
20:40
батка тоз трибестан да не го мислиш за хляб да се бухаш еи така на тая възраст щото и връсниците зимат НЯМАШ НУЖДА ОТ ТРИБЕСТАН по скоро си помисли в/у режима си на хранене и на трениране аз поне от това което си написал разбирам че яко претренирваш което е най-лошото защото така не оставяш никакъв шанс на мускула ти които расте единствено в почивката да порасне .А пък тоя Нутрим да е такива говна най-много си напраиш някой язва на стомаха от говната вътре,земи нещо малко по скъпо но далеч по качествено и с ефект и хапвай повече хляб :) за най бърз ефект аре успех
23.10.07
20:42
Имам приятели, които и на 22 години все още нямат (или почти нямат) косми по лицето си. То това си е въпрос на ген.
Има значение не само колко ядеш, а и какво ядеш. Наистина, ако си ектоморф, ще ти бъде по-трудно, но не и невъзможно.
Ако си решил да приемаш хранителни добавки, има неща, които трябва да пробваш преди Трибулус. Една комбинация от сурватъчен протеин, креатин и глутамин мисля, че ще ти свърши в пъти по-добра работа.
Освен това, никак не е препоръчително да приемаш препарати, които влияят на хормоналния баланс в тялото ти, по време на пубертета - възраст, в която и без това се случават прекалено много и драстични промени в организма ти.
Колкото до Трибулуса (Трибестан е търговска марка), той е предназначен на първо място като средство за възвръщане на занижената полова активност при мъже на средна възраст. Не е заместител на стероидите, а помага за възстановяване на нормалните нива на производство на тестостерон след стероиден цикъл.
И накрая - да, използва се като добра хранителна добавка, но почти винаги в комбинация с други суплементи... сам по себе си е недостатъчен.
Благодаря за отговорите, след тях мисля да спра трибестана. Владимире, искам да те питам как трябва да пия креатина и глутамина? 10х предварително!
П.С. Имах предвид, че си тренирам усилено и редовно, 4 пъти седмично. Понеделник - гръб и задно рамо, вторник - ръце, четвъртък - крака, петък - гърди, предно и средно рамо. Ям всеки ден на закуска по минимум 1-2 купички (от Нестле Фитнес, за да ви стане ясно като грамаж) мюсли, а като цяло ям ориз, картофи, месо, ядки, орехи с мед и т.н. Ако имате някакви съвети - давайте.
Мнението беше редактирано от xide на 24.10.07 20:21.
24.10.07
20:42
Аз ги приемам така:
Креатин(става дума за монохидрат) - 5 грама преди тренировка в протеиновия шейк. 5 грама непосредствено след тренировка в комбинация с прост въглехидрат (глюкоза на прах, натурален сок...)
Глутамин - 5 грама в следтренировъчния протеинов шейк, известно време след креатина. 5 грама непоредствено преди лягане. Според финансовите ти възможности - евентуално още 5 грама непосредствено след ставане от сън.
Конкретно за креатин монохидрата има още един начин: по 20 грама на ден в първите 5 дни, като тези 20 грама са разделени на 4 приема по 5 грама.
След всичко, което съм прочел по въпроса обаче, а и на базата на собствения ми опит, този метод “със зареждане” според мен е безсмислен.
При избора и на креатин и на глутамин се насочи към реномираните производители. Цената наистина е по-висока, но и качеството.
25.10.07
11:32
Много бързаш, приятелю!
Само на 16, а вече искаш без химия да станеш мускулен гигант. Сега, разбери, че твоята хормонална система не е в нужното състояние, за да получавш нужния ефект. Не я обърквай и не посягай към никакви препарати, пък били те и на растителна основа. Остави организма ти да влезе в нужния ритъм.
Никакви химии. Колкото и да е на растителна основа, трибестана не е напълно натурален и не е естествен продукт, а е извлек.
Сам решавай.
Успех!
А колко лева горе-долу ти излизат тези трите? А и ако взимам от Нутрим, има ли някаква полза?
Ами зависи от марката ... ама малки разфасовки към 40лв тряаа да ти стигнат :)
Пък от НУТРИМ няма смисъл ... НЯМА!!!
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 25.10.07 15:26.
25.10.07
19:05
Недей да взимаш трибестан !
Абе, голяма работа сте... Само дето не му казахте на момчето “Заеби го тоя трибестан, вземи си Бионабол поне да ти е сигурен ефекта”... Ми иска да пробва, нека пробва! Културизмът е най-индивидуалния спорт и от човек до човек има огромна разлика. На мен лично Трибестана ми действа видимо когато пия по 15 на ден без да ми подтиска ендогенните нива, а напротив увеличава ги. Не виждам какво пречи да пробва дали няма само да му вдига самолета, дали само ще го тонизира, дали ще има анаболен ефект от него. Толкова пъти са ми казвали като ше пия поне да е нещо по-сериозно, ама още не съм открил стероид, който да няма нито един страничен ефект. И тия легенди дето от трибестана постоянно си “в ерекция” са не само неправдоподобни но и смешни...
Не вижам кой го е посъветвал да взима бианабол...Даже напротив,казахме му да си опрай храненето
01.05.13
11:10
Аз съм на 23 и мисля да пробвам трибестан ,но ме интересуваме ще започнат ли да ми се появяват пъпки и да се окосмявам повече ?
казано от Владислав Яньовски на 01.05.13, 11:10:
Аз съм на 23 и мисля да пробвам трибестан ,но ме интересуваме ще започнат ли да ми се появяват пъпки и да се окосмявам повече ?
Да, ще станеш горила.
01.06.13
17:28
Да питам и аз нещо може ли USP Prime да се ползва за излизане от цикъл вместо Трибестана