29.04.13
16:43
Здравейте,
нов съм в този форум и ще се надявам на Вашите съвети и помощ.
Първо на 37г. съм, висок 173см и тежа 81кг. и вече от няколко години усещам (и виждам съответно) как метаболизма доста се е позабавил при мен.
Имам хранителен режими и тренировъчна програма от фитнес инструктор. Преди години съм ги използвал и двете и имаха ефект, но... сега вместо да отслабна (по-скоро да изчистя мазнините), даже качвам.
Тренировъчната ми програма се състои 4 пъти седмично като всяка тренировка завършва с 15мин. кростренажор.
Хранителния ми режим е приблизително следния:
Сутрин 7:30 - 100гр овесени ядки с 6 белтъка
Обяд 12:30 - Чисто месо (без свинско) + салата
Следобед - 16:30 - 200гр. извара + 30гр сурови ядки
Вечеря 21:00 - Чисто месо (без свинско) + салата
На всеки четвърти ден добавям към обяда и вечерята варени картофи, а към следобедната закуска 200гр плод.
Сутрин и преди тренировка пия L-карнитин, а след тренировка протеин.
От два месеца съм с тази програма и килограми че не съм свалил - не съм, но на всичко отгоре талията ми порастна с още 1 см.
Моля Ви за съвет?? Греша ли някъде??
Вече започвам да си мисля да не е да имам някакъв хормонален проблем.
Темата беше редактирана от Веселин Цонев на 29.04.13 16:49.
Опиши си тренировките и грамажите на месото,какво работиш и общо взето начинът на живот.
Причините може да са много, опиши по подробно тренировъчният си режим, начина на хранене и тн. за да може да се разбере причината.
Но от сега ти казвам з*еби го тоя кростренажор. Не познавам човек на който тая джаджа да му е помогнала с борбата с килограмите. Според мен е измислена за мързеливите хора, колкото да се залъжат, че правят нещо. На мене лично най- добре ми помогна старото добро бягане за понижаване на мазнините.
Истината се крие в простите неща, човекът от край време се е движил, бягал, скачал и прочие. Не мисля, че е присъщо на нас като вид да избутваме някакви си механични дръжки и да си мислим, че правим нещо.
Кростренажорите и подобните му можеби са добри само за рехабилитация и подобни неща, не за друго. Лично мнение.
Мнението беше редактирано от avitohol на 29.04.13 18:51.
казано от Веселин Цонев на 29.04.13, 16:43:
Здравейте,
При подобно драстично лишаване от мазнини в храната не е изключено да си докараш някой такъв, ако все още не си.
Коригирай храненето на първо време.
01.05.13
15:33
Привет, не съм разбирач, но ми се набиха на очи някои неща! Първо ти си във възраст, в която свалянето на мазнини става по-трудно. Тази програма която си имал преди, едва ли вече е актуална, предвид че метаболизма ти се променя с течение на годините, а и предполагам начина на живот. 15мин. кардио са така да се каже “за загряване” но нищо повече не може да очакваш! Ако целта ти е да поддържаш просто добра форма, според мен три пъти седмично в залата е достатъчно. Използвай останалите дни, за да правиш кардио - примерно тичане, каране на колело или ергометър, или там каквото, но поне 40мин. Сега поне времето е хубаво, и ако имаш възможност го прави навън сред природата, а не във вмирисаната зала. Яж по-често през деня. Пет, шест пъти - така ще бъдеш сит. Освен това тези ядки които ядеш като количество ми се струват много. 100 овес май са си бая! Моята диета включва 40гр. сутрин, а съм доста по-висок от теб и едър. Тези ядки които ядеш, не съдържат ли много мазнини? Плода също го ядеш в неподходящо време, би трябвало да е сутрин, а не привечер. Въобще начина по който се храниш, ми се вижда недостатъчен, недобре разпределен, и не ми звучи като да се редуцират мазнини от него.
02.05.13
20:55
казано от summertime на 01.05.13, 15:33:
...
Summertime, без лоши чувства да ти кажа, че бая глупости си изписал.
Към автора, опиши тренировката (въпреки, че съвета ми отсега е да се ориентираш към тежки базови упражнения с до 5 повторения, изпълнени в кръгов протокол, като целта ти трябва да е пулс над 150 удара/мин).
Напиши по-подробно диетата със съответните грамажи и яж яйцата цели.
(Ужас!!! Още мазнини, а и холестерол!!! :) ).
04.05.13
16:11
Здравейте и благодаря за мненията!
За хранителния режим - някои от вас казват че мазнините са много, друг че са малко....!
Храненето ми е изчислено на 2000ккал./ден като процентното съотношение Белтъчини/Мазнини/Въглехидрати е: 45/30/25. Мисля че е правилно, но... все пак моля и за Вашето мнение?
Тренировките ми са както следва:
Понеделник /1-ва седмица/- Рамена (4 упражнения х 8-10повторения)
Гръб (2 упражнения х 8-10повторения)
Сряда /1-ва седмица/- Крака (5 упражнения х 8-10повторения)
Прасец (1 упражнение х 8-10повторения)
Петък /1-ва седмица/- Гръб (3 упражнения х 8-10повторения)
Рамена (1 упражнение х 8-10повторения)
Корем (2 упражнения х 8-10повторения)
Събота /1-ва седмица/- Гърди (3 упражнения х 8-10повторения)
Бицепс (2 упражнения х 8-10повторения)
Трицепс (2 упражнения х 8-10повторения)
На втората седмица програмата е същата само че повторенията са х10-12
На третата седмица програмата е същата само че повторенията са х12-15
След всяка тренировка правя интервална кардио тренировка 15 мин - Велоергометър или кростренажор.
Не мога да бягам защото имам проблеми с кръста.
16.05.13
18:43
Най доброто упражнение за слваляне на мазнини е тичането! Поне според мен, аз така свалям и ми е доста конфортно. Почти всеки ден си тичам из парка сутрин и се чувствам невероятно :)
16.05.13
18:47
казано от Spas Delchev на 16.05.13, 18:43:
Най доброто упражнение за слваляне на мазнини е тичането! Поне според мен, аз така свалям и ми е доста конфортно. Почти всеки ден си тичам из парка сутрин и се чувствам невероятно :)
Дрън-дрън.
казано от Веселин Цонев на 29.04.13, 16:43:
Мислиш в правилна посока, сега остава да вземеш мерки по въпроса. Номер 1 би трябвало да е: намаляне на естрогена. :)
02.06.13
00:52
казано от Veso Pervazov на 16.05.13, 18:47:
казано от Spas Delchev на 16.05.13, 18:43:
Дрън-дрън.
Не е Дрън-дрън... Ако пробваш и бягаш всеки ден ще видиш резултатите! И повече уважение ако обичаш :)
03.06.13
00:00
казано от Spas Delchev на 02.06.13, 00:52:
Не е Дрън-дрън... Ако пробваш и бягаш всеки ден ще видиш резултатите! И повече уважение ако обичаш :)
Претендирам да съм пробвал повече неща отколкото ти си мислиш, че съществуват ;).
Иначе на въпроса, точно си е дрън-дрън. Най-добрите упражнения за сваляне на мазнини са тежки силови движения. А най-добрия протокол за това е кръговия. И ако се сетиш сам защо е така, тогава може да получиш повече уважение ;).
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 03.06.13 00:03.
03.06.13
00:08
Весо,ко написа ся?Че нещо нищо не виждам.