Витамин B6 - мит за него?

Привет колеги,
Наскоро по време на упражнение по химия, асистентът ни обясни как преди години треньори са давали на своите атлети витамин B6, в големи дози, около седмица-две преди предстоящо състезание. Асистентът ни обясни, че треньорите предполагали, че приемът на витамина в големи дози влияе на синтеза на белтъци и по този начин, за кратък период от време се увеличава мускулна маса. До колкото си спомням, преподавателят ни не го потвърди със сигурност, а само го вметна като допълнителна информация. Въпросът ми е дали го има този ефект и по точно ме интересува механизмът на действие и как, ако наистина е така, би повлияло на синтеза на белтъци?
Поздрави :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.06.13 20:14.

02.06.13
18:18

Объркал си се с Б12. А до колко е вярно това не знам... Взимал съм Б12 на инжекции - никакъв ефект.

DO

02.06.13
19:06

Ефекта е по-скоро върху хемоглобина. В стак б12 с аргинин и креатин в различно време би имало файда при определен тип натоварване.

За B6 говоря, и на мен ми стана интересно защо дефакто B6, а не B12. Ефекта на B6 ме интересува и по скоро действието му в организма.
Благодаря за отговорите все пак,
Поздрави! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1