Въпрос относно опаковани храни и месо

02.06.13
19:54

Не знам полуфабрикати ли се водят или не, говоря за храните (примерно тези вносните от Австрия,Германия,Италия и т.н), които са в опаковки, добре запазени. Всичко е на ред, срок на годност, цените са високички, а-у, но няма хранителни стойности. Говорим конкретно за меса (най-вече), свински (различни части), пилешки филета и бутове и т.н, не за салами и луканкови подобни такива. Та главният ми въпрос е, след като не пише хранителните стойности, аз мога да си направя сметки почти д/г какво има вътре (за месата), но на съдържанието пише на някои - захароза,захар,декстроза (като изключим Е-тата и т.н консерванти,предполагам използвани главно като консерванти или за вкус) - Какво е количеството ориентировъчно на тези въглехидрати? Аз мисля 1-2-3гр максимум? Някои мнения?

Темата беше редактирана от lordinario на 02.06.13 19:55.

02.06.13
20:45

Това, че цените са високи не значи, че са качествени, най-добре премахни подобни храни от менюто си.
Ако съдържанието на захар и произволни е високо въглехидратите може да са много повече, но това е най-малко зло в тези “храни”.

02.06.13
21:24

Оф, знаех си че някой ще изръси остроумно, поучително мнение (несвързано с въпроса ми) от сорта на: “бягай от тези храни,не са полезни за здравето,въглехидратите са най-малкото зло и т.н”. Извинявай :) Въпросът ми беше, АКО някой е попадал на храни от този бранш и тип, на които са написани макрота, да ги каже или работи в някакви фирми подобни и знае количества или нещо такова,ихи-аху... А не дали са полезни за здравето ми и каква е гаранцията, че биха били качествени. Естествено, че няма гаранция в това, което пише на етикета и това което е въртре, че е еднакво, но едното по-малко пак е нещо по-добро от нищото. Пък и защо да се лъжем. Така че, моля ви, ако не знаете, не пишете. :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 02.06.13 21:25.

03.06.13
17:04

казано от A.W.E.I.T на 02.06.13, 21:24:

Оф, знаех си че някой ще изръси остроумно, поучително мнение (несвързано с въпроса ми) от сорта на: “бягай от тези храни,не са полезни за здравето,въглехидратите са най-малкото зло и т.н”. Извинявай :) Въпросът ми беше, АКО някой е попадал на храни от този бранш и тип, на които са написани макрота, да ги каже или работи в някакви фирми подобни и знае количества или нещо такова,ихи-аху... А не дали са полезни за здравето ми и каква е гаранцията, че биха били качествени. Естествено, че няма гаранция в това, което пише на етикета и това което е въртре, че е еднакво, но едното по-малко пак е нещо по-добро от нищото. Пък и защо да се лъжем. Така че, моля ви, ако не знаете, не пишете. :)

Мъжа ми има навика да взима такава храни и аз винаги ги хвърлям, а това, че си се набутал с такива “храни” и сега ти е гадно не значи, че трябва си го изкарваш на другите.

Просто изразих мнение, извинявам се, че то не е било такова каквото си очаквал някой да каже, но тези “храни”’ са си пълен боклук независимо вариращото състояние на консервантите и захарта в тях.

В този сайт може да намериш сходни продукти http://nutritiondata.self.com/ и да видиш, но както написах количеството на въглехидрати( захарта и подобни) може да варира много, ако няма конкретния производител и затова се изказах така остра за съдържанието на тези “храни”.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 03.06.13 17:04.

03.06.13
21:17

Добре,маце.Ще разгледам.Ще разпитам.И накрая ще си вадя изводи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1